klasik bir kardaş kazığı...
durmak yok YATIRIMCIYI AHMAK yerine koymaya devam...
Nerdesin Başkan İlham ALİYEV...
................
yatırmcısına atılan süper
KAZIK....
![]()
klasik bir kardaş kazığı...
durmak yok YATIRIMCIYI AHMAK yerine koymaya devam...
Nerdesin Başkan İlham ALİYEV...
................
yatırmcısına atılan süper
KAZIK....
![]()
Mehmet Şimşek dünyanın en iyi Hazine ve Maliye Bakanı adayı...
Bir Mardinli Arkadaşın Dediği Gibi: VEREK ,ŞANSE KAHPEYE
Londralı TÜRK GÖMÜSÜNÜNÜN PEŞİNDE
Bu gömünün tahminin tam 640 Milyar Dolar Büyüklüğünde olduğunu idda ediyor...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Sakarya'da konuştu: "Vatandaşlarımızın yastık altında 640 milyar doları olduğu tahmin ediliyor"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sakarya'da yaptığı konuşmada Türkiyede vatandaşların yastık altında 640 milyar dolar birikimi olduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Bir tahmine göre, vatandaşlarımızın yastık altındaki birikimi 640 milyar dolar civarı olduğu öngörülüyor. Bu sistemde olsa tabii sistemin kırılganlığı çok daha az olurdu" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Ekonomi Zirvesi"ne katıldı. İş ve ekonomi dünyasından çok sayıda önemli ismin yer aldığı programda konuşan Bakan Şimşek, küresel ekonomik gelişmeler, Türkiyenin makroekonomik hedefleri, yastık altı birikimler ve planlanan dev altyapı yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yatak Takımı ve Nevresimler
"Yeni dünya doğum sancıları çekiyor"
Küresel sistemdeki kırılmalara düşünür Gramscnin, "Eski dünya ölüyor, yeni dünya doğum sancıları çekiyor, şimdi canavarlar zamanı" sözüyle atıfta bulunan Şimşek, dünyanın katastrofik savaşlardan kaçınmasını ümit ettiklerini söyledi. Türkiyenin bu zorlu dönemde dayanıklı olduğunu vurgulayan Şimşek, "Bunu da geçen sene ispatladık, bu sene de ispatlayacağız. Hatırlasanız 2025te hem içeride hem de dışarıda çok önemli şoklarla karşı karşıya kaldık. Özellikle geçen sene ticaret savaşlarının piyasalarda oluşturduğu hareketlilik, risk iştahında oluşturduğu tahribat, sonra 12 günlük savaş... Geçen sene önemli bir kuraklık da yaşadık. Bütün bunlar geçen sene önemli gündem maddeleriydi. Biz geçen seneki şokları programda çok önemli kayıplar yaşamadan atlattık. Tabiri caizse program kendisini kanıtladı. 2023 ortasından bu yana uyguladığımız program aslında Türkiyenin makro ekonomik temellerini sağlamlaştırdı, dayanıklılığını artırdı ve geçen seneki şoklarla baş edebildik" dedi.
"Bütün bu etkiler yönetilebilir"
Bölgesel gerilimlerin ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların Türkiye ekonomisine etkilerini rakamlarla açıklayan Bakan Şimşek, şunları kaydetti:
"Bu savaşın etkilerini rakamlara dökecek olursak; Orta Vadeli Programda petrol fiyatı öngörümüz 65 dolarken, vadeli piyasalara baktığımızda yılın tamamı için ortalama fiyat 81 dolar seviyesinde görünüyor. Aradaki bu 15 dolarlık farkı baz aldığımızda, enflasyon öngörümüzden yaklaşık 3 puan daha yüksek seyredebilir. Bu durumun dolaylı ve doğrudan etkileriyle, yüzde 1,5in altında öngördüğümüz cari açık 1 puan kadar, yüzde 3,5 olarak hedeflediğimiz bütçe açığı ise yarım puan kadar yükselebilir. Yüzde 4 civarında öngördüğümüz büyüme de yarım ila bir puan arasında daha düşük gerçekleşebilir ama benim buradaki mesajım şu; bütün bu etkiler yönetilebilir. Dolayısıyla programı rayından çıkartmaz, programı etkiler, programın süresini uzatır sonuç alma anlamında. Biz bu programı önceliklendirdik ve burada kararlıyız. Bu önemli bir şok ama bu şoku yönetilebilir görüyoruz."
" Yastık altındaki 640 milyar dolarlık birikim"
Türkiyenin uluslararası rezervler alanında önemli bir tampon inşa ettiğini ve bankacılık sektörünün yüzde 17 sermaye yeterlilik oranıyla son derece sağlıklı olduğunu belirten Şimşek, vatandaşın sisteme dahil olmayan birikimlerine de dikkat çekti. Bakan Şimşek, "Ülkemizi yeniden güçlü bir şekilde konumlandırabileceğiz. Şokun başlangıcında uluslararası rezervler alanında önemli bir tampon inşa etmiştik. Rezervlerimiz oldukça yüksek bir düzeyde, bankacılık sektörü de sağlıklı. Sermaye yeterlilik oranı şu anda yüzde 17 civarında. Vatandaşlarımızın programa olan güveni tam. Bugün bir çalışma okudum. Bir tahmine göre, vatandaşlarımızın yastık altındaki birikim miktarı 640 milyar dolar civar olduğu öngörülüyor. Bu sistemde olsa tabii sistemin kırılganlığı çok daha az olurdu. Vatandaşımızın altına tarihi bir ilgisi var. Maalesef sistem dışında ciddi birikimler var ama talebin düşük olması makul. Temeller sağlam olduğu için ateşkesle birlikte risk primimiz tekrar hızlı bir şekilde düşüşe girdi" diye konuştu.
"Demir yollarına en az 70 milyar dolar yatırım yapacağız"
Bakan Şimşek, Türkiyenin rekabet gücünü kalıcı şekilde artırmak için ulaştırma altyapısında stratejik bir dönüşüm gerçekleştireceklerini de belirterek, "Özellikle altyapıya son 20 yılda 350-400 milyar dolar yatırım yaptık. Şimdi ise odağımızı demir yollarına, liman bağlantısallığına ve lojistiğe çeviriyoruz. Temel hedefi yük taşıması olan bu süreçte, önümüzdeki 20 yılda demir yollarına en az 70 milyar dolar yatırım yaparak, tüm sanayi bölgelerini ve üretim üslerini limanlara bağlayacağız. Ayrıca Türkiye, enerji arz güvenliğinde kritik bir koridor olarak Katar, Kazakistan ve Türkmenistan gazının Avrupaya ulaştırılmasında ve Basraya alternatif enerji yollarının oluşturulmasında anahtar rol oynamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı
https://medyabar.com/haber/27788162/...hmin-ediliyor#
video : https://x.com/haskologlu/status/2042...eplies=recency
XU030 Futures Piyasasındaki aktif enstrümanı Nisan vadede son görüntü....
BOFA açık pozisyon sayısını 1.000'e yani
yaklaşık 3.050.000 usd'ye düşürdü..
son görünüm...
vatana millete hayırlı olsun...
Gelin Kaynana Taşlaması ; Tatar Opereti:
Rafa Bir Fincan Koydum
(Gelin)
Rafa bir fincan koydum
İçine mercan koydum
Rafa bir fincan koydum
İçine mercan koydum
Kayn*****n adını
Kuyruklu sıçan koydum
Kayn*****n adını
Kuyruklu sıçan koydum
Ne oldu ya ne oldu ya kaynana
Küreğine tuz koy kaynana
Oğlun beni pek sever
Yüreğine buz koy kaynana
(Kaynana)
Çullu baş suflu gelin
Evi barkı küflü gelin
Çullu baş suflu gelin
Evi barkı küflü gelin
Oğlum seni bırakacak
Ulpak baş suflü gelin
Oğlum seni bırakacak
Ulpak baş suflü gelin
Ne oldu ya ne oldu toy gelin
Yüreğine tuz koy toy gelin
Oğlum seni bırakacak
Küreğine buz koy taş gelin
(Gelin)
Kayn*****n nesi var
Zurna gibi sesi var
Kayn*****n nesi var
Zurna gibi sesi var
Kırmızı biber gibi
Dilden gayrı nesi var
Kırmızı biber gibi
Dilden gayrı nesi var
Ne oldu ya ne oldu ya kaynana
Küreğine tuz koy kaynana
Oğlun beni pek sever
Yüreğine buz koy kaynana
(Kaynana)
Gören seni görmesin
Sözüne kapılmasın
Gören seni görmesin
Sözüne kapılmasın
Ömrün boyu dul yaşa
Layığın bulunmasın
Ömrün boyu dul yaşa
Layığın bulunmasın
Ne oldu ya ne oldu toy gelin
Yüreğine tuz koy toy gelin
Oğlum seni bırakacak
Küreğine buz koy taş gelin
(Gelin)(Kaynana)
Böyle gelin kaynana
Bizim aramızda olmasın
Böyle gelin kaynana
Bizim aramızda olmasın
Ana evlat yaşayınız
Gül yüzler solmasın
Muhabbet olsun muhabbet olsun gelinler
Kaynanalar gelinleri severler
Muhabbet olsun muhabbet olsun gelinler
Kaynanalar gelinleri severler
Kaynak: Anonim
video : https://www.youtube.com/watch?v=tPVy6-esId0
Solisler: Gülizar Bekirova ve Aliye Hacabadinov
.....................
devam'ke : https://www.youtube.com/@TeknoMoto
Macaristan'da tarihi seçim: 16 yıldır iktidarda olan Orban yenilgiyi kabul etti, rakibi Magyar'ı tebrik etti
Macaristanda halk sandık başına gitti. Başbakan Viktor Orbáın iktidarına 16 yıllık iktidarı sona erdi. Rekor katılım sağlanan seçimlerde Orban'ın rakibi, Tisza Partisi ve lideri Peter Magyar, yarışı önde bitirdi. Magyarın partisi Tisza, parlamentoda üçte ikilik çoğunluğa ulaştı.Magyar, sosyal medya hesabından "Başbakan Viktor Orbán zaferimizden dolayı bizi tebrik etmek için aradı" paylaşımı yaptı. Magyar ayrıca "Teşekkürler Macaristan" paylaşımı yaptı. Orban'sa bundan sonra muhalefette mücadele edeceklerini söyledi.
https://t24.com.tr/dunya/macaristand...nuclar,1313991
İran'ın bugüne kadar uğradığı zarar 300 milyar dolar ile 1 trilyon dolar arasında!
Petrokimya tesisleri, çelik fabrikaları, ilaç üretim tesisleri, üniversiteler, hastaneler, bankalar, limanlar, havaalanları, köprüler, demiryolları, elektrik şebekesinin bazı bölümleri ve on binlerce ev ve iş yeri.
Hepsi hasar görmüş veya yok edilmiş
İran bu savaşa %50 enflasyon, çökmekte olan bir para birimi ve zaten parası olmadığını itiraf eden bir hükümetle girdi.
İran'ın müzakere masasında dile getirdiği her talebin bağlamı budur: yaptırımların kaldırılması, tazminatlar, dondurulmuş fonlar.
Bunlar sadece pazarlık kozu değil, yeniden inşa edilen bir ülke ile çöken bir ülke arasındaki farkı oluşturuyor.
Yeniden yapılanmayı başaramayan bir ulus, tam da bir sonraki savaşın olasılığını azaltmak yerine artıran türden istikrarsızlık ve radikalleşmeyi besler.
İsrail İran'ın başarısız bir devlet haline gelmesini çok isterken, dünyanın geri kalanı bunu istemez ve istememelidir de.
Kaynak: NYT
Apple Haritaları'nın güney Lübnan'dan köy isimlerini kaldırdığı,
Kahp'oğlu seni....
ancak sınırın diğer tarafındaki İsrail kasabalarının açıkça işaretlendiği yönündeki haberler var
Kullanıcılar ekran görüntülerini karşılaştırıyor, Google Haritalar hâlâ aynı köyleri gösterirken, Apple arazi etiketsiz gösteriyor
Konuyu yeni araştırdık ve bu raporlar yanlış görünüyor: Köylerin hiç isimleri yoktu, bu yüzden Güney Lübnan'da Apple Maps kullanılmıyor
Kaynak: 961 News
Binance platformunda BTCUSDT son durum
![]()
Yer İmleri