Þirketlerin ikinci çeyrek bilançolarýnýn kötü geleceði yönündeki beklentiler yüzünden
hisse senetlerine ara verip altýn fonunu (gldtrf) ve gümüþ fonunu (gmstrf) tercih ettim.
en azýndan fýrtýna koptuðunda güvenli limana demir atmýþ olmak þart
Þirketlerin ikinci çeyrek bilançolarýnýn kötü geleceði yönündeki beklentiler yüzünden
hisse senetlerine ara verip altýn fonunu (gldtrf) ve gümüþ fonunu (gmstrf) tercih ettim.
en azýndan fýrtýna koptuðunda güvenli limana demir atmýþ olmak þart
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Bu fon altýn fiyatlarýna göre güncel hareketler gösteriyor, elimde bir miktar da gümüþ fonu var. Ancak gümüþ fonunu gümüþteki fiyat hareketlerine göre güncellemede QNB finansbank fon yönetimi iyi yönetemiyor ve fiyat hareketlerini güncellemede eksik kalýyorlar.
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
ABD' deki CBOE Volatility Index (VIX) yani korku endeksi bugün yükseldi ve 29,63 seviyelerinde.
bu endeksin 30 ve üstüne gitmesi demek yatýrýmcýlarýn piyasalarda çok tedirgin olduðunu ve satýþa geçtiklerinin bir iþaretçisi.
Altýn ve gümüþün yükselmesinin bu endekse de baðlý olduðunu hatýrlatmak isterim.
Ben de ilk bu fonu aldýðýmda sizin gibi düþünüyordum... yani fona olan arz / talep mi etkiliyor diye düþündüm.
Ancak þöyle bir þey var. Bunu diðer þirket hisseleri gibi deðerlendirmemek gerekiyor.
Çünkü þirket hisseleri, hisseye büyük oranda sahip þahýslar veya kurumlar tarafýndan istenildiði anda yukarýya ve aþaðýya çekilebiliyor. Yani istedikleri anda arz/talep yaratabiliyorlar. Bilançosu zarar ziyan içinde olan þirketlerin tavan çektikleri gibi
Fakat bu fon her ne kadar hisse senedi gibi alýnýp satýlsa da; baðlý olduðu bir kaç enstrüman var. Altýnýn dolar bazýnda ons fiyatý, sonrasýnda dolarýn tl cinsinden deðeri ve daha sonrasýnda ise bunlara baðlý olarak gram altýn fiyatlarý.
Bankalarýn fon yönetimleri bu fonlarda, bahsettiðim küresel emtia fiyatlarýnýn ne çok altýna ne de çok üstüne gitmesine izin vermez. Yani bu fonlarý alýcý ve satýcýlar manüple edemez. Arz ve talebin fiyatlamada etkisi çok sýnýrlý kalýr. Bu benim kendi çapýmda araþtýrdýðým acizane bilgilerim. Bilmediðim veya yanlýþ bildiðim bir husus varsa, buradaki paylaþýmcý arkadaþlarda anlatýrsa sevinirim.
Arz talepten etkilenmez....gldtrde....gmstrf durum farklý...gümüþ bulamýyorlar bulunca bahalý buluyorlar fiyat ondan yüksek...altýnda sorun yok....
Arkadaþ durumu özetlemiþ:
Nedeni fonun elinde lot kalmamasý.Fon satmayýnca iþ bizlere kalýyor.Bizler de ucuza vermiyoruz gümüþ altýna benzemez piyasada gerçek gümüþ bulmak çok zordur.Fonu son aradýðýmda eskiden 12 kuruþ farkla piayasadan gümüþ bulabiliyorduk þimdi fiziki gümüþü ancak yüzde 3 üstüne buluyoruz dediler.Dikkat ediyorum bir ara yüzde 15 e çýkan marj yüzde 3 yüzde 4 arasýnda dolanýyor.Normali de bu.Burdan aldýðýnýz takasbankta saklanan fiziki gümüþ,bankalardaki sanal gümüþ hesaplarý gibi deðil.O yüzden bu fon bankadaki gram gümüþ fiyatýndan daha pahalý bundan sonra da hep öyle olacak.GLDTR de fonun elinde altýn var,piyasadan bulduðu altýný da daha ucuza satýyor,o yüzden banka fiyatýna yakýn satýlabiliyor.
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fed baþkaný �Fed�e her ne kadar baðýmsýz kurum dense de, biz kongrenin bize verdiði görevler çerçevesinde karar alabiliriz. Olaðanüstü durumlarda seçilmiþ siyasilerin duruma müdahil olmasý gerekir� demiþ...
�Fren patladý, Trump ustaya göstereceðiz� demek istemiþ gibi sanki...
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri