ciddi bir yatýrým deðil abartmayýn. ne borç yükü olarak ne de ciro katkýsý olarak.
ciddi bir yatýrým deðil abartmayýn. ne borç yükü olarak ne de ciro katkýsý olarak.
gesan da 11,5 mv res için kurululum dahil her þey 18 milyon euro iþ almýþ
mndrs kaç mv bu yatýrýmý
gesan haberi
Þirketimiz, Nahçývan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan) Maliye Bakanlýðý ile ülkenin ilk Rüzgar Enerjisi Santrali olacak 11,5 MW gücündeki RES Projesinin ‘'Rüzgar türbini dahil tüm ekipmanlarýn tedariði, elektrifikasyonu, montajý ve otomasyonu ile þebekeye baðlantýsý iþi'' için anlaþmaya varmýþtýr.
Anlaþma bedeli 18.100.000, -Euro'dur. (Onsekizmilyonyüzbin, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile anlaþma bedeli 331.230.000, -TL'dir.)
Kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
Saygýlarýmýzla,
burada yazdýðým bilgi ve yorumlar kendi görüþümdür. kesinlikle yatýrýmcý tavsiyesi deðildir. Y.T.D
Firmamýz tarafýndan Ege Bölgesinde geliþtirilen toplam 272 MW kurulu güçteki 5 rüzgar enerjisi projesinden ikincisi olan Akça RES projemiz için 1 Kasým 2007 tarihinde EPDK’ya lisans baþvurusu yapýlmýþtýr. Baþvurumuz kapsamýnda TEÝAÞ tarafýndan yapýlan ihale sonucunda lisans almaya hak kazanýlmýþ olup, 10.01.2012 tarihinde EPDK Üretim Lisansý alýnarak yatýrým süreçlerine baþlanmýþtýr. Akça RES projemizde 5 adet Nordex N149 4,5 MW yüksek verimli rüzgar türbinleri tesis edilmiþtir. Akça RES tesisimizde Ekim 2019 tarihinde 1 türbin iþletmeye alýnmýþ olup, Mayýs 2020 tarihi itibarý ile 22,5 MWm/20 MWe kurulu güçte tam kapasite iþletmeye geçilerek elektrik üretimine baþlamýþtýr. Projemizde YEKDEM yerli aksam teþvik mekanizmasýndan faydalanabilmek için yerli olarak üretilen jeneratör ve kule ekipmanlarý kullanýlmýþtýr.
ÖZELLÝKLER
Akça RES:
Ýþletmeye Geçiþ Tarihi: Ekim 2019
EPDK Lisans No: EÜ/3634-16/2205
Tesis Yeri: Aliaða-Bergama/ÝZMÝR
Ýþletmedeki Kurulu Güç: 22,5 MWm/ 20 MWe
Türbin Tipi: Nordex 4,5 MW N149
Ünite Sayýsý: 5 adet
Elektrik Satýþ Kanalý: YEKDEM (Yerli Jeneratör ve Kule)
https://www.akcaenerji.com.tr/tr/pro...-izmir-22-5-mw
burada yazdýðým bilgi ve yorumlar kendi görüþümdür. kesinlikle yatýrýmcý tavsiyesi deðildir. Y.T.D
Borsa ne tuhaf.
Bugün 1.49-1.50 140 bin ilave alým yaptým. 1.30 Lara düþünce tüh dedim
Keþke þimdi alsaydým.
Neyse ekraný kapattým bahçe iþleri , çiçek diktim vs derken saat 17.50 lerde bir baktým. 1.68 ooo süper dedim.
Forumda baktým haber vs.
Ya bir kere de biz gülelim deðil mi? Umarým bu haber güzel bir bilanço ile taçlandýrýr
yarýn ilk iþ finansmaný sormak lazým. tl kredi aðýrlýklýysa müthiþ olur. Ýlk öðrenen buraya yazar heralde.
Yer Ýmleri