Enerjileri zaten mndrs e devretti %100 ünü..
Enerjileri zaten mndrs e devretti %100 ünü..
Ben 12 aylýk ve sonrasý 3 aylýk bilançoda dövizdeki düþüþ nedeniyle daha önce yüksek zarara neden olan döviz borçlarýnýn bu kez kar olarak yansýyacaðýný bu nedenle bilançoda önemli sürprizler olacaðýný düþünüyorum...
dövizdeki fiyatlama:
dolar: 6.ay sonu :6.85....9.ay sonu:7.72....12.ay sonu:7.42 ...mevcutta: 7.10
euro: 6.ay sonu :7.70...9.ay sonu: 9.05....12.ay sonu:9.10...mevcutta:8.60
9 ay sonuna göre dolarda 1.75 TL Euroda 1.10 TL gerileme var...eðer döviz borçlarý TL ye çevrilmemiþse bu durum bilançoya artý olarak yansýyacaktýr..tabi bu arada iþleri de biraz yavaþlattýlar sanýrým,o da var.
Arkadaþlar önemli olan dövizin düþük seyretmesi. 12 aylýk bilançoda bir miktar düzelme görülecek. Ama asýl 31 mart gününe kadar dolar 6,80-7.00 aralýðýna gelir ve dengelenirse o zaman 3 aylýk kar patlar.
Þu anda gidiþat iyi görünüyor. Þirketin kabuk deðiþtirerek bir enerji holding karýþýmý bir yerlere evrilmesi de olumlu.
Takipteyiz. Bakýyoruz. Dirençleri tam kýrdý diyorsun çok ters hareket yaptýrýyorlar. Bu da daha fazla ilgimi çekmeye baþladý. Bu kadar oyalamanýn altýndan inþallah güzel bir hareket baþlar.
Not: yazýlanlar alým satým tavsiyesi deðildir. 30 senelik devam eden ky muhabbetidit
Mndrs i iyi tanýdýðýnýzý görüyorum, bence temettü vermemek için yapýlan bu son enerji yatýrýmlarý kendilerine kapak olmuþtur. Mazlumun ahýný alarak nereye gidebilirsin bu 3 günlük dünya hayatýnda. Umarým artýk bu günlere borsadaki küçük yatýrýmcýnýn bedellileri ile geldiklerini hatýrlarlar ve ahlaki olarak sorumlu davranýp edebiyle kar açýklayýnca temettü de verirler bu saatten sonra.
Görecekler ki paranýn da bereketi gelecek o zaman. Bunu kesin bir inançla söylüyorum. YTD
3,59 fibo 0,50 usd direnci. üzerinde kapanýþlara ihtiyaç var. Sonrasý gelir.
Sayýn @gizligüc yatýrýmlar ,enerjiler derken gerçekten çok iyi iþler yapýldý, bu hisseyi yýllarca aldým sattým, 3 yýl elimde tuttuðum da oldu, ayrýca bir hisseyi alýrken bir kaç yýl tutabilirim diye alýyorum, elimde 3,5 yýl, 2 yýl ve 1 yýldan uzun süredir duran 3 hissem daha var. Yine bunu alýrken de uzun vade durmasýnda sakýnca yok diye aldým, almamý saðlayan en önemli özelliði yýllarca yaptýðý ve sona gelindiðini tahmin ettiðim enerji. Artýk zamaný geldi derken yine ayný iþleri görmek... artýk kar edeceðim, paylaþacaðým, þirketin deðerine deðer katacaðým, hem daha güçlü olacaðým demeli, kâr edip ve paylaþacaðýna inandýrmalý insanlarý, bir yolunu bulup saçmalamayý baþarýyor. Benim için düþmesi, yükselmesi ile ilgili sorun yok, beklemek üzere aldým, ancak artýk kendi alýþkanlýklarýný deðil borsa gerçeðini yaþamalý. Çiçek gibi grafiði var(dý), tam bozulmasa da olmasý gereken yerde deðil. Daha güçlü durmalý.
YTD.
Sn hocalarým hatek ile bu benzer iþi yapmýyor mu? Biri paso yükselirken bunun ileri gittiði yok. Sebebi ne ola ki
YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri