Kredili işlemlere ve açığa satışa kapatıldı diye fabrikaları kapanmadı, santralleri yanmadı, seraları uçmadı, ticareti durmadı...
Silkelenenlerden olmuşlar düşer, kalanlarla devam.
Kredili işlemlere ve açığa satışa kapatıldı diye fabrikaları kapanmadı, santralleri yanmadı, seraları uçmadı, ticareti durmadı...
Silkelenenlerden olmuşlar düşer, kalanlarla devam.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Kim yapıştırdı güzide kağıdımızı tabana
Vakıf 6 milyon civarı satmış şu saate kadar, an itibariyle tabanda bekleyen 2.200.000 civarı lot var. Tahminim onlarda vakıfındır. Vakıf patron kurumu sanırım,tabi işlemler karşılıklı da olabilir. Buradan yeni maliyetlenenler olması güzel.
Su akar yatağını bulur...
Yazdıklarım beni bağlar, asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Patronun şirkete borcu vardı 31.Aralığa kadar ödeme taahhüdü vermişti.
1-Hisse satıp bu borcu kapatacak olabilir mi?
2-İlk etapta patron satışı kötü derken, borcumu erken kapattım derse ne olur?
3-16 milyondan fazla hisse el değiştirdi. Alanların da bir hesabı yok mudur?
Şirketi benden daha iyi tanıyan arkadaşlar daha iyi yorumlşayacaktır.
Benim aklıma gelen başka bir şey yok
Sayın Playmaker ;
1. Patronun şirkete borcunu kapatmak için bu fiyattan hisse satması ne kadar mantıklı? Siz olsaydınız bu fiyattan hisse satarmıydınız yoksa alırmıydınız ? Bence bu fiyatlardan patron hisselerini satarsa da yine kendi adamlarına satar, teminat olarak verip, x fiyattan verip ileride y fiyattan yeniden alabilme koşulu ile. Borçlanma şartlarına bağlı. Bugün borcu olan birisi ya tefeciye gider , ya bankaya gider, yada itibarı varsa dostlarına çevresine gider. Malı olan malını ucuza satmak ister mi bilmiyorum. Eğer ki ; malını satmak diğer seçeneklerden daha avantajlı ise bunu dener. Bankadan kredi kullansa ocağa kadar yüzde 20 iyi halleder.
2. Patronun borcunu erken kapatma durumu "patrona" hangi artıları kazandırabilir ? Bilmiyorum cevabını. Borcumu erken kapatıyorum hisselerimi bu fiyata satarak. Patronun mali durumuna bağlı olarak değişir bu. Borcuna karşılık sattığı hisseleri tekrar geri almak isteyebilir oda bir seçenek. Veya hiç istemeyebilir.
3. 16 milyon hisse el değiştirdi ise alanların hesabı mutlaka vardır. Sebepsiz bir alış hele hele kredili işlemler kapalı iken olması daha enteresan " öyle biliyorum" kredisiz alındı sanırım bildiğim kadarıyla.
4. Bende 4üncü seçeneği söyle soruyorum. Ocağa kadar ödeme var ve nakit param yok.
Seçenekler:
1.Hisse satarım, zararı neyse karşılarım borcumu öderim.
2.Hisselerimde yükselme kapasitesi varken ; neden hisse satayım ki. Borcumu ödemem de lazım, o zaman herhangi bir bankadan kişisel bir kredi kullanıp ocağa kadar vade ile kendi hisselerimi kendim alır bankaya borçlanırım. Bu da saçma, zaten kredi alıp borçlarımı ödemek istesem kredi limitimde varsa alır krediyi borcumu öderim olur biter.
Bitmek bilmeyen sorular ama cevapları ise öngörülerle sınırlı.
Yer İmleri