Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
Boş yapmasanız güzel olurdu ama bu yönetmelik var olan yenilenebilir enerji santralleri ile ilgili değil yeni kurulacak yenilenebilir enerji santralleri ile ilgili. Yenilenebilir enerji de Türkiye’de pek para etmiyor isteyen Ayen bilançosuna bakar. (Yeka ihalelerine göre daha iyi şartlarda olduğu için ilk başta başvurunun çok olması normal denilebilir ama yurt dışında res - ges işi ile kıyaslarsan belki de çok geride bir iş. Fizibilitesine bu nedenle ayrıca bakmam lazım dedim.) Peki bu işe o zaman ilk başta kimin girmesi beklenir tabi ki Turps, Aksen, Alark, Odas gibi fosil yakıtlara dayanan enerji şirketleri, enerji dönüşümü ile karbon ayak izini düşürmek için girer. Bunlardan Tuprs ve Aksen adım attı, Alark ve Odas atmadı. Turps zaten darphane modunda onun girmesi Entek ile birlikte çok normal. Hem parayı koyacak yer buldu hem de enerji dönüşümü için güzel adım. Aksen ile ilgili yorum yapmıyorum isteyen finansal tablolarına bakar. Genel olarak enerji şirketleri ise Odas ve Alark hariç oldukça borçlu. Öncelikleri de borçları ödemek. Ayen yurt dışı etkisiyle diğerlerinden ayrılıp Alark - Odas grubuna yaklaşıyor sadece. Tabi ki siz olaya uzak olunca komplike düşünmeniz de zor ama boş falan derseniz adamı fena bozarlar haberiniz olsun.
alarko istesede sadece solo girebilir alcen meram dağıtımın sahibi olduğundan yassak
odaş dönemsel kar yapıyor borcunu ödüyor

10 sene yektem sabit fiyat basit matematik bankalar kredi verdiğine göre rantabl projelerdir
bankalarda en az sizin kadar uzman kredi analistleri vardır diye tahmin ediyorum

roterdam kömür fiyatları malum zirveden %70 düşüş yaşandı ki kış en güçlü talep zamanı mart itibari ile spotta elektrik düşecek

her mantıklı yatırımcı gibi bankalarda garantiye para verir rulette kırmızı 4 e oynamaz

mendereste havaya atacak parası yoktur kanaatim var

yatırımlara en erken 1- 1.5 sene sonra başlanır bu sürede zaten borç kalmaz
zamana yayılırsa çok rahatlıkla finansman sıkıntısı yaşamadan yapar