Kýsýtlamalar biter bitmez yeni kýsýtlama getirtmeye çalýþýyor tahtacý
Nassý bir ordinaryüs çoçugu ise artýk
Kýsýtlamalar biter bitmez yeni kýsýtlama getirtmeye çalýþýyor tahtacý
Nassý bir ordinaryüs çoçugu ise artýk
Twitter’da bir hesap þirketin nakit oranýnýn kýsa vadeli borçlarý çevirmek için çok düþük olduðunu yazmýþ böyle bir ihtimal olabilir mi? Ben bir açýklama yapamýyorum artýk bilanço sonrasý hisse tavan serilerine baþlýyordu 20 lere gitse 20 küsür milyon lot yerine 10 milyon lotla geçen satýþtan sonra elde ettiði parayý bulanibilirdi, illa paraya ihtiyacý varsa tarýmdan çýksa borcu kalmazdý ne bileyim Bornova projesi haklarýný satsa ya da çok daha karlý olabilirdi bu satýþ yerine bu fiyatlardan þirketin yüzde 26 sýný satmak ben anlam veremiyorum
borsa bukadar basitmi kolaymý 2 oran nakit cari oran asittest oraný oldu bitti bukadarmý
**menderesin 0 finnasal sýkýntýsý var
ben çok yüklü girmedim bu saatten sonra ne arttýrýrým nede satarým eylül ekime kadar bekliyeceðim
***buda ky seven patron cinsinden
þirketlerin para vs ihtiyacý yok adam satarsa yine kendine satacak 9 ortalama ile sattýklarýný alttan almak derdinde
Gecen bu patrona osmanli cocugu dedim diye siteye bir iki hafta giremedim..
Amac baska burda..
Hala ben cozemedim
Millet 200 milyon 6 aylik da kar etmis sirketi 2 milyar dolar piyasa degerine
Gelince satiyor kurumsala konturmatik
Orda da ibeneligin krali donuyor o baska
Bu g.. at 584 milyon kar eden sirketi
110 milyon dolar da satiyor
Derdini bir anlasak
Gecen dedim ortalama yapmayin
Ben yaptim siz yapmayin
Dun onceki dususde aldiklarimi satmistim bugun ogleden once de maliyet dusurmek icin elimdekilerin %25 ini vermistim..
Su an maliyetrim 1.6 oldu(3.36 ile baslamistim )
Nasinin mina kadar yolu var artik
1 lot almam 1 lot satmam
En az 1 yil..
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kontrolmatikde manipülasyonun dik alasý dönüyor sami milleti tokatlýyor orada yalan dolan o kurumsala satýþ marvalarý,millet hayal görüyor 1 liradan arz edilen þirket hisseleri 200 katýna çýkmýþ :D arz olalý da 2 sene oldu olmadý 2 senede hiçbir þirket 200 kat büyüme gösteremez yazýk günah elinde tutana,milleti uyarýyorsun bize ters yapýyorlar![]()
Sermaye Piyasasý Kurulu'na
Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret AÞ þirketinin yatýrýmcýsýyým.
1-Bildiðiniz üzere þirket ana ortaðý Akça Holding önceki ay yaklaþýk 25 milyon hisseyi borsada adeta Piyasa Bozucu Ýþlemler kapsamýnda deðerlendirilebilecek þekilde, matematiksel zeka ile açýklanamayacak kadar mantýksýz þekilde, fiyatý olabildiðince düþürerek satmýþtý. Öyle ki bir gün önce 8.15 taban fiyatta 4 milyon alýcý varken satýþ yapýlmamýþ, bir gün sonra yaklaþýk 7.55 taban fiyattan satýþ yapýlmýþtýr. Özellikle o iki gün yapýlan iþlemlerin taraflarý Piyasa Bozucu Ýþlemler kapsamýnda incelenmelidir.
2- Bu sefer þirket ana ortaðý Akça Holding yine 16.12.2022 tarihinde kurulunuza 40 milyon adet hissenin Borsa ikincil piyasada oluþacak fiyattan satmak üzere baþvurmuþtur. Þirket sermayesinin yüzde 16 sýna tekabül eden 40 milyon hissenin ikincil piyasada satýlmasýna onay verilmesi, yatýrýmcýlarýn borsaya olan güven duygularýnýn tamamen yok olmasýna sebep olacaktýr.
Zira þirket hisselerinin günlük net alým satým miktarlarý ve gün içi anlýk kademelerdeki, alýþ ve satýþ miktarlarý incelenirse 40 milyon hissenin iþlem fiyatýný aþýrý olumsuz etkileyerek tüm yatýrýmcýlarýn zarar ettirileceði aþikardýr.
Bu þartlar altýnda; þirketin hisse satýþ baþvurusunun ya tamamen reddedilmesi,
Ya da þirketin baþvuru tarihinden önceki 10 iþlem gününde oluþacak fiyattan aþaðý olmamak üzere satýþýna þartlý onay verilmesi,
Ya da þirketin bu hisseleri toptan kurumsal yatýrýmcýlara satmasý þartý ile onay verilmesi…
Kurulunuzun alacaðý karar hangi yönde olursa olsun, öncelikle geçen ay yapýlan 25 milyon hisse satýþýnda iþlem ekranýnda matematiksel akýl ile izah edilemeyen iþlemlerin Piyasa Bozucu Ýþlemler kapsamýnda titizlikle incelenmesi, son baþvuruya onay verilmesi halinde bundan sonra yapýlacak iþlemlerin de titizlikle takip edilmesi için, gereðini arz ederim.
Arkadaþlar herkes kendi hazýrlayacaðý metni ya da bu metni kendine göre düzenleyerek SPK ya gönderebilir
Ben de spk'ya benzer bir yazý göndermeyi düþünmüþtüm,ihmal etmeden hafta sonu yapalým bu iþi...
Ben bunun 65 milyon baþvurusundan þüphelenmiþtim:umarým ihlas grubu gibi olmayýz...
Yer Ýmleri