Bu adamlar manyak olmalý
Þu ortamda senede 1 milyar faiz ödüyorsun hala daireleri satmayacam kiraya vereceðim diyorsun
Bu adamlar manyak olmalý
Þu ortamda senede 1 milyar faiz ödüyorsun hala daireleri satmayacam kiraya vereceðim diyorsun
Yüksek enflasyon dönemlerinde nakit üzerinde oturanýn parasý eriyor, borcu olanýn da borcu enflasyon yoluyla eriyor hangisi daha avantajlý? Geçmiþte uygun maliyetli borçlanýp bunu yatýrýma dönüþtürmek avantajlý, Menderes bu tarife uyuyor bakalým bilanço gelince bu dönemden ne kadar faydalandý görürüz. Mevcut yüksek faiz koþullarýnda bu daireleri satmak da pek kolay deðil, belki kýsmen satýþ ve kiralama þeklinde bir yol izlenebilir.
Ben mi yanlýþ bir yere bakýyorum yoksa benden baþka kimse görmüyor mu anlamýþ deðilim. Geçmiþten bu yana yaptýðý sermaye artýrýmlarýndan kaynaklý olarak þuanda 860bin tl olarak görünen ve VUK'ta sermaye düzeltmesi olumlu olarak 5 milyar tl olan sermaye düzeltme farklarýnýn farkýnda mýyýz? Bildiðim kadarýyla geçmiþ yýl zararlarýna mahsup edilebiliyor ya da direkt zaten özkaynaklara ekleniyor Akenerji'de bunu gördük. Bir de deðerleme artýþlarýyla birlikte özkaynaklar 10 milyar tl civarýna, pd/dd de 0.35'lere gelmiyor mu? Yanlýþsam düzeltin lütfen.
(Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.)
9 aylýk ciro 3.6mia tl, 12 aylýk ciro(vuka göre) 5.3mia tl yani son çeyrek 1.7mia tl ciro diyebiliriz. Brüt kâr 9 aylýk 747mio tl, 12aylýk brüt kâr(vuka göre) 1278mio tl, brüt kâr da son çeyrek 530mio tl desek bence sonuçlar çok iyi görünüyor son çeyrek için. Finansman gideri çok diyenleri gördüm ama 9 aylýk finansman gideri 718mio tl, 12 aylýk(vuk) 949mio tl yani son çeyrek 230mio tl diyebiliriz ki EURTRY son çeyrek 12% 2024 ilk çeyrek ise 7% yükseldi. Yani finansman giderleri yavaþ yavaþ azalýyor borçlar stabil zaten borç yapýsý aðýrlýklý tl'ye dönüldü. Enflasyon düzeltmesi hariç son çeyrek bu sonuçlara göre bence 3. çeyrek dolaylarýnda bir kâr görülebilir ertelenmiþ vergi gelirini de hesaba koyunca. Benim nazarýmda özkaynaklar iyi borç yapýsý ve finansal giderler iyi fiyat iyi. Artýk Rýza baþkanýn insafýna bakýyor.
(Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.)
Þiþko yine yaptý þiþkoluðunu
Tabanda iþlem hacmide yüksek
Yüklü malý olan birini mi kusturuyorlar
Yoksa sevgili patronumuz mu satýyor yine
Yer Ýmleri