#Sondakika
Yunanisrtan donanmasý Türkiye'nin Mersin limanýndan kalkan ve Libya'ya giden bir yük gemisini durdurdu.
Hocam hiç o kadar detaylý bakmadiydim
Þöyle fikir uretiom arada
Bireylerin olduðu tarz uluslarinda bilinç kader alýþkanlýk adýna ne dersek diyek degismesi güç ama imkansýz olmuyan alýþkanlýklarý var
Mesela cin rus tarih boyu genelde hep defans ingiliz ve bi takým yerler hep ofans yapmýþ
Ama haklý olduðun taraflar þu
1. Degismesi güç diye alýþkanlýk mefhumuna fazla bel baðlanmak
2. Saksýyý kullanan kazanýr ne diyim ötesi var mý bence yok
Not: ben valla kendi bilincimdeki bazý kötü alýþkanlýklarý yendim gitti gerçi gobegimde catladi yeni doðum yapmýþ sulu bi karý gibi :-) yani artýk tek en assadaki gýda tarým hayvancýlýk topigine yaziom Bunlar yoksa maks tehlike mevzular yav bnm maça daha yimez bunu da eski forumdasliktan madem yazdýn ayýp olmasýna iki karaladim gari
Zate doða artýk insanlýða insanýn birbirine olduðundan çok daha sertlesti ama Netekim henüz gorukmuyo doga ana hep son an çýkar koþar gelir kimine yardýma kimine hezimete Allahýn hesabýný kitabýný kimse bilemez fikirde yurutemez
Bu muthis bir tespit iste abi...Urus degil de Çin hep defans yapmis. Tarihinde bu derece dunyaya acildigi bir donem yok.Mesela cin rus tarih boyu genelde hep defans ingiliz ve bi takým yerler hep ofans yapmýþ
https://m.tr.investing.com/news/emti...r-gecti-512837
ABD merkezli WTI ham petrolün varili 64,08 dolar ile 8 Aralýk 2014'ten beri en yüksek seviyesini vurdu.
Aslen abi gördüðüm uzun zamandýr
2 tip batis var
Biri direkt Savaþarak
Öteki savaþ emtialarini gereðinden fazla alýp stoklayip imaline para harcayip hatta bunlar için borclanip iktisaden nefessiz kalmak
Daha ben borçlanip borclanip sonra patronunu vurup hem borcu sildirip hem mala konana raslamadim
Bu derece acýk dememiþ olsamda iki evvelki msj da ben Xi nin demecinde ikinciyi sezdim
Yeaaa bende yeterli rezerv var dayý da oldum artýk
Siz silahlanin Ve bu vesile zayiflayin tarz ý
Kendini amerika sandý heralde :-) ne bilim
Ama uzulerek vakti zamaný Osmanlý deðiþik dönem bu iki taktigide malesef yemiþ . Birazda onun mirasý üzere El zayýf .
Birazda þans be abi bak koreylen almanyaya bi dirhem para harcamadilar tek fisege dahi Durumlarý ortada Ha hep öyle mi gider Allah bilir
Ben bu tarz girizgah ile "hem sarý ordu olmege hazýr olsun hem 2050 ye dek moderenleseceguk " bi kararlilik sezemedim ama böyle internet köþesi ufurmesi tabi bu. Geçmiþte belki tutturduysakta yumurtlamalari Bu hep böyle olcek manasýna gelmez. Hayirlisi bizim ülke sað kalsinda diðer hepicigi gumlesin ya bana ne
Ama silah ve para ikilemi için baksana
Koyinleri kripto paralarý dahi konustiruveryolar
Allah herkese akýl fikir bariscilik versin
Ama insanda kurt var içinde
illa o kurd u dusurcek bi sekil
Bu tarz karmasalari çözümlemeye basit insan davranýþlarýný gözlemlemek filan muhtemelen yetmiycektir
Yoksa zate bu teknolojilerle herkes her yere bi gecede ceee eceeee diyede gidebilir girebilir bunu akletmeye Muallim olmaya ne hacet
Hep korkuylanda yaþanmaz
Ama tabe tek göz açýk uyuma derin uykudan yeðdir
Su ama ile baþlayan tumcelere de oldum olasý gicigimdir
Son düzenleme : Moruk; 11-01-2018 saat: 18:19.
Yer Ýmleri