Özet Bilgi
Þirketimiz hakkýnda Habertürk Gazetesinde çýkan haber hk.
Ýlgili Þirketler
[IHYAY]
Ýlgili Fonlar
[]
Haber veya Söylentilere Ýliþkin Açýklama
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Bugün, 12 Eylül 2020 tarihinde Habertürk Gazetesi'nde Rahim Ak adý ile yayýnlanan yazýda Þirketimiz ile ilgili bulunulan asýlsýz beyanlara iliþkin, Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliði (II-15.1) 9. Maddesi doðrultusunda açýklamamýz aþaðýdadýr.
Söz konusu haber incelendiðinde, 25.08.2020 tarihinde saat 09:13:04'te Kamuyu Aydýnlatma Platformunda, Merkezi Kayýt Kuruluþu tarafýndan Özel Durumlar Tebliði'nin 12-(4). maddesi gereðince yapýlan açýklamanýn gerçek mahiyetinin dikkate alýnmayarak yanýltýcý bir þekilde kullanýldýðý ve bu yanýltýcý bilgi kapsamýnda Þirketimiz aleyhine ifadeler kullanýldýðý görülmüþtür.
Açýklamamýz ekinde yer alan MKK'nýn açýklamasýna konu ek incelendiðinde,
1.Haberde þirketin açýklamalarý dikkate alýndýðý ifade edilmiþ olmasýna raðmen MKK açýklamasýna bakýldýðý,
2.Yine haberde Ýhlas Holding hisselerinin alýndýðý ifade edilmesine raðmen MKK açýklamasýnýn Ýhlas Yayýn Holding A.Þ. ile ilgili pay deðiþimlerini gösterdiði,
3. Yine ayný haberde ‘‘3 kiþi ve biri þirketin ana ortaðý olmak üzere 2 þirketin Ýhlas Holding hisselerini artýrdýklarý yani ek hisse topladýklarý görülüyor ifadesi kullanýldýðý'', ancak MKK açýklamasýnda da görüleceði üzere Ýhlas Yayýn Holding ile ilgili olarak 2 gerçek kiþi olmak üzere toplamda 3 hisse sahibinin adý geçtiði, Ýhlas Holding hisseleri ile ilgili bir açýklamanýn söz konusu olmadýðý, diðer grubumuz ile alakasý olmayan iki halka açýk þirket ile ilgili açýklamayý da sanki Ýhlas Holding ile alakalýymýþ gibi ifade edildiði görülmüþtür.
MKK tarafýndan 25.08.2020 tarihinde yapýlan açýklamada Þirketimizin adýnýn geçme sebebi, Ýhlas Yayýn Holding A.Þ. nezdinde devam eden bedelli sermaye artýrýmýna ana ortaðý Ýhlas Holding A.Þ.'nin katýlmasý sebebi ile sahip olduðu hisse senetlerinin rüçhan haklarýnýn kullanýmý neticesinde artmasý sonucunda ortaklýktaki sahiplik yüzdesinin deðiþmesi sebebi iledir. Haberde iddia edildiði gibi Bist üzerinden yeni bir hisse alýmý deðildir.
Söz konusu haberde yer alan, Þirketimizi ve Þirketimiz ana ortaklarýný zan altýnda býrakmaya yönelik ifadeler yukarýda detaylý olarak izah ettiðimiz üzere tamamen gerçek dýþý olup, yapýlan bu haber sebebi ile Þirketimizin, baðlý ortaklýklarýmýzýn ve ortaklarýmýzýn uðrayabileceði zararlara iliþkin tüm yasal haklarýmýz saklý kalmak kaydý ile kamuoyuna saygýyla duyurulur.
Manipülasyonun babasýný Habertürk yapmýþtýr,konu ile ilgili tüm kurumlarý hukuki iþlem yapmaya davet ediyorum.Günlerdir hatta haftalardýr, aylardýr yükselen hisseler hakkýnda sesi çýkmayan bu iblisler kaðýdý manipüle ederek KY ý zarara uðratmak ve KY nýn elindeki yýllardýr zaten zarar ile tuttuðu hisselere çöreklenme isteðidir. Kimse bu iblislere kanmasýn,kan emici iblisler..
CASPER_VIA_M1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Habertürk tarafýndan yapýlan toplama haberi ben art niyetli görüyorum. Futbol hisselerine ve onlarca kat prim yapan hisselere kör ve saðýr olan bu haber sitesinin acemi editörleri toplama haberlerle haber yapýyor.
Meydanda kalýrsam yazýlsýn taþa kaderde ne varsa o gelir baþa...
..................
Aman dikkat..Ýhlasfinans gibi olmasýn.Muhakak araþtýrýn..
Habertürk,Rahim Ak ve kasýtlý haber yapýp biz küçük yatýrýmcýlarý zarara uðratmaya çalýþan her kim varsa sülalesini çuvaldýz iðnesiyle dikeyimde bir daha böyle aðýzlarý açýk saçma sapan yalan uyduruk haberler yapmasýnlar..Örnek:Trabzonspor 0.78 krþlardan 7.0 tl ve üstüne çýktý çýkabilirde ama niye yazan çizen olmadý anlamýyorum ama yine bu iþin arkasýnda mücahit ören ve adamlarýnýn olduðunu haberi onlarýn yaptýrdýðýný tahmin ediyorum.. çünkü iblisler asla masum olamazlar hayýrlý iþlerin peþinden koþmazlar adý ,saný,þöhreti,itibarý çýkmýþ dokuza,inmez sekize ki bu olumsuz haberlerde onun parmaðý olduðunu düþünüyorum..Mücahit efendi yýllar önce böyle olumsuz haberleri Aydýn Doðan zamanýnda Hürriyet gazetesine yaptýrýyordu..2000'li yýllardan beri bu þirketlerle yatýp kalkýyorum kan gruplarýný bile biliyorum sülük bile beðenip içmiyor bunlarýn kanýný þimdide masumlarý oynuyorlar ..Siren,nerdesin kardeþ bu el arabiya saçýný ancak sen çözersin..
Habertürkte Rahim Ak ihlaslar için haber yapmýþ.
Þirket yanýltýcý haber hakkýnda KAP a açýklama yapmýþ.
Denizbank, finansbank,tkuru,petrokent,kent,fenerbahçe,rtalb vs gibi yükseliþlere lal olan habercinin yýllar sonra tavan olan ve 1 liranýn üstüne çýkan ihlas için haber yapmasý oldukça manidar.
Ýhlas yayýn holdingte Bedelli sermaye artýþý sonucu ihlas holding ve iki gerçek kiþi yatýrýmcýnýn hisse sayýsýný artmasýný bile yanlýþ yorumlayan bir haberci ne amaçlýyor olabilir? Birilerinin oyunu mu bozuldu yoksa gazetecilik bazý amaçlar için araç mý?
Sosyal medya aracýlýðýyla hisselerde manipülasyon ve pazarlama yapýldýðý konusu zaten güncel ve SPK nýn üzerinde titizlikle durduðu bir durum.
Þirketin derhal aksiyon alýp açýklama yapmasý çok önemli ve þirket, spk nýn açýklama ve uyarýlarýna odaklanýlmalý.
Þirketin derhal açýklama yapmasý haberden rahatsýz olduðunu ortaya koyduðu gibi Rahim Ak ýn haberine girildiðinde haberde güncelleme yapýldýðý ve sabahki haberin deðiþtirildiði gözüküyor. Zira KAP açýklamasý ile haber uyuþmuyor.
Bu kurtlar sofrasýnda yatýrým yapmak, yatýrýmcý olmak gerçekten çok zor.
Al/ sat / yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri