Geçtiðimiz yýldan beri tüm dünyayý etkisi altýna alan Covid-19 pandemisi nedeniyle otomotiv endüstrisi de dahil olmak üzere küresel ölçekte birçok sektörü etkileyen elektronik bileþen (mikroçip) tedarik sorunu yaþanmaktadýr. Tofaþ, ürünlerindeki yüksek teknoloji, giderek artan elektronik bileþim kullanýmý ve dünya ile bütünleþik üretim sistemi sebebiyle söz konusu mikroçip tedarik sorunundan etkilenmektedir.
Bu kapsamda bünyesinde söz konusu mikroçiplerin kullanýldýðý bazý parçalarýn yurtdýþýndan tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar sebebiyle 19 Mart 2021 akþamý mesai bitiminden 5 Nisan 2021 tarihine kadar iki hafta süreyle fabrikamýzda üretim faaliyetlerine ara verilecektir.
Söz konusu kararýn etkilerinin asgari seviyede tutulmasý amacýyla, üretime ara verilen süre içerisinde üretim tesislerinin bazý periyodik bakým çalýþmalarý gerçekleþtirilecektir. Bununla birlikte, Þirketimizin üretim dýþýnda kalan operasyonlarý faaliyetlerine devam edecektir. Konuyla ilgili önemli geliþmeler yatýrýmcýlarýmýzla ayrýca paylaþýlacaktýr.
BU GÜNKÜ TOFAÞ HABERÝ

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri