Evet 3+1 yapmay planlyordum 3 tamamland ve duruyor fakat +1 ksmn gerekletirmedim stadm. Siz sat yaptnz sanrm.
Evet sattm 100k lk almtm. Son dlerde gnlk 2k yazmaya balaynca elden kardm. Beni burada en ok artan d yzdelerinin yksek oluuydu. Dmesi deil. Ayrca borsa endeksi 123.xxx seviyelerinden 119.xxx lere geldi. Ve yukar gidecei ynnde bir emare yok.
borsac deilim ama dz mantkla grafie baktmda yle bir durum gryorum
6 Ocakta endeks 111412'den soluksuz ilerleyerek 21 Ocak'ta tarihi zirve olan 123556 yapm, o tarihten itibaren de dnyay sarsan bu virs kriziyle birlikte ok sert olmayan lml gerilemeler yaparak bugn 31 Ocak'ta 119140'tan kapatm.
Yani ykseli trendinde 15 gnde yaklak 12 bin artarken d trendinde 10 gnde 4 puan kadar gerilemi.
Ki 6 Ocak ncesinde de yine ayn hzda soluksuz bir ykseli trendi yaamtk.
Dzeltme iin bahane ararken bir de virs sorununa denk gelmesine ramen bu tempoda bir d bana halen borsann ok gl durduunu dndryor, ya da bir g gdm gdm salyor sanki ne dersiniz?
Endekse yle bir baktmda destek olarak 115.xxx sonra 111.xxx seviyelerine gelmesi mmkn
Endekse yle bir baktmda destek olarak 115.xxx sonra 111.xxx seviyelerine gelmesi mmkn
Grn yle ama ters ke de yapabilirler, 125 bin beklerken dt, imdi de 115 bin bekliyorken kabilir. Alttan yeterince mal aldlarsa tabi, bir de virs olay daha da byrse k ok zor, eldekileri satmal m, yoksa dtke almal m tam bir kararszlk durumu var.
Bunu ben de bir trl beceremedim, "Portfym & Hesap Bakiyem" denen yere basnca kyor ama fiyatlar yuvarlak yazyor.
Mesela TCD iin 2,05 EIB iin 0,06 yazyor sadece ksratlar grnmyor.
Grn yle ama ters ke de yapabilirler, 125 bin beklerken dt, imdi de 115 bin bekliyorken kabilir. Alttan yeterince mal aldlarsa tabi, bir de virs olay daha da byrse k ok zor, eldekileri satmal m, yoksa dtke almal m tam bir kararszlk durumu var.
Byle ortamlarda ;
1-Hrs yapmamak.
2-Aceleci olmamak.
3-Piyasa ve haberleri iyi okumak.
Bu ey ok nemli
Bunu ben de bir trl beceremedim, "Portfym & Hesap Bakiyem" denen yere basnca kyor ama fiyatlar yuvarlak yazyor.
Mesela TCD iin 2,05 EIB iin 0,06 yazyor sadece ksratlar grnmyor.
Toplam fon degerini fon pay adetine bolunce kusurat dahil fon fiyati ortaya cikiyor..
Yer mleri