Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
ben de seni gördüðüme çok sevindim dostum...açýkçasý buraya yazarken senin burada olabileceðine ihtimal vermiyordum..çoktan satýp çýkmýþtýr diye düþünüyordum...ama yanýldým senin bu sabrýna ve vefana da hayran kaldým...tam bir yatýrýmcý gibi davranmýþsýn...senin ile ilk görüþtüðümüzde fiyatý 3,00-4,00 aralýklarýnda idi...hisse yaklaþým 5 kat çýkmýþtýr..performansý bence iyidir...
bu hisseyi uzun süredir takip etmediðim için doðrusu beklentilerini ve yatýrýmlarýný bilmiyorum...ben otomotiv ve beyaz eþya sektörlerine üretim yapýyor sanýyordum...
sen bu hisseyi bize biraz daha tanýtýrsan sevinirim...cirosu hangi sektörlerden geliyor ?? yatýrýmlarý nedir ve olasý ciro ve kara etkisi ne olacak ?? bu yatýrýmlarý ne zaman bilançolara tam anlamý ile yansýyacak ??
gerçi hala hisse elimde deðildir ama yakýn takibimdedir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yatýrým yapan büyüme çabasý içinde giren þirketlerden kolay kolay ayrýlmam.
Þirket kayseri organizede yený aldýðý arsaya eský fabrýkanýn yaklaþýk 3 katý büyüklüðünde yený fabrýkasýný yaptý bitirdi.
Daha sonra dýrekt yený fabrýkaya yanlýþ hatýlramýyorsam 4. üretim hattýný direkt oraya kurdu.
Center glass diye bir þirketimiz vardý %50 iþtirakti ,onun kalan %50 sinide satýn aldýlar, sonra sermayesýný artýrýp güçlendirdiler.
Ýki þirket tek çatý altýnda toplanýnca yený farbýkada yetmez oldu, hacizden bir depo aldýlar ama sürümcemede kaldý o en son mahkemelýktý.
Sonra þirket yený farbýka býnasý ve içerdeki makýneleri sat geri kýrala yontemý ile bankalardan çok uyguna kaynak saðladýðý gibi 2019 yýlýnda elde ettiði rekor karýn yarýsý bu sat gerý kýraladan elde edýlen kar dan oldu.
Bu tahtada patron çok aktif patronlarýn tamamý mkk kaydettýklerý hýsse senetlerýnýn satýþýný yapýp bitirdiler.
En son fabrika býnasýn mýlyon dolarlýk güneþ enerjisi paneli taktýlar kendý tuketýmlerýnde kullanmak uzere.
Belký hatýrlamadýðým baþka þeylerde vardýr. Þirket yukardada bahsettýðim üzere kayserýde orada malum mobýlya sektoru yogun.
faalýyet raporunda yazmasada þirketten aldýðým son bilgiye göre %80 mobýlya firmalarýna üretim yapýyorlar ama beyaz eþya otomobil, saðlýk, inþaat, v.s. birçok sektröre de üretmleri var.
Ciroya gelince zaten 3. çeyrekte çok güzel geldi þuan mobýlya sektorunu tv lerde gördüðüm kadarý ile altýn yýlýný yaþamýþ bizede etkisi olacak ben çok güzel bir ciro ve karlýlýk beklýyorum. Bi kaç gün içinde gelir zaten.
birde tahtaya bank of yön veriyor, bende peþlerindeyim :-)
Durdo forumunda güzel sohbetlerimiz olmuþtu zamanýnda ben ordada hala devam edýyorum. sende karel deydýn hatýrlýyorum o da çok güzel yerlere geldi.
Ýsmail bey
bilanço için 14 þubat demiþtiniz. bu bilgi teyidlimi veya kaynaðý varmý ?
verdiðin bilgiler için çok teþekürler dostum....doðru söylüyorsun o vakitler durdo ,blcyt ve karel ile yakýndan ilgileniyordum...blcyt dan neredeyse kar edemedim zaten benim satýþýmdan sonra hisse ta 5 kat çýkýþ yaptý...durdo ve karelden ise iyi kazanmýþtým...nasip ne olur bilemem artýk...þu anda da yatýrým hikayesi olan gedza ambalajdayým...sermayesi düþük karlý bir þirket...bu yýl bedelsiz yapma ihtimali bile var...yapmaz ise de zaten aðabeyleri jantsa ,alcar ,egegübrenin yolunda ilerler...özelikle otomotiv sektörü için plastik aksam üretme isteði çok güzel...karlýlýk çok artacaktýr...
her hissede kazanmak için sabýr etmek þart...ben sana baþarýlar diliyorum dostum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
þu bank of americayý neden takip ediyorsun ki dostum...bu robot deðil mi ?? bir gün alýr ,sonraki gün satar...gedza tahtasýnda da bu aracý kurum çok aktif...pazartesi 90 bin lot almýþ ve gedza tavan yapmýþ idi....dün sattý mý satmadý mý bilmiyorum ama büyük bir ihtimalle satmýþ olmasý lazým...
bank of america hakkýnda düþüncen nedir ?? sence nasýl davranmalý ??
Belli bir mýktarýn altýna düþürmem lotumu, ama bi kýsmý ilede al sat yaparým,guzel kar býrakýyor bank of ýle köþe kapmaca oynuyorum güzel kazandýrdý bana. Bu arada tmpol 2019 yýlý geçmiþ yýl karý çok yuksektýr, yukarda bahsettim sebeplerden dolayý. 2020 yýlýnda da ýyý býr kar açýklarsa ki açýklayacak bedelsiz potansiyeli aþaðý yukarý %200 olacaktýr.
Bi sekur olur mu göreceðiz.
Yer Ýmleri