Sayın Delikan;
Damdan düşer gibi soracağım.Malum deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
Teknik çizimden anlamadığımı belirteyim öncelikle.Snpam hissesinde aylık olarak fiyat hareketine bakıldığında devasa bir fincan kulp görüyorum(Muhtemelen yanlış görüyorum)
Sizce de bence mi?
Sayın DeliKAN,
Formasyon konusunda dersimiz olmadı diye hatırlıyorum. Yani konu işlemediğimiz yerden geliyor
Ama ders harici ilave çalışmalar yapıyorum ve formasyon konularına yeni başladım sayılırAma görebildiğim kadarıyla;
Hissenin en tepe değerine ulaştığı bölgede OBO görüyorum, ve boyun çizgisini kesmesiyle düşüş yaşamış.
Düşüşün en son kısmından, en düşük değerden tepki ile yükselişe başlamış. Burada da 1-2-3-4-5 nolu dalgalar oluşmuş. En son bölgede de üçgen formasyonu var gibi ve burası da aşağı kırmış gibi.. bakış açım...
Hazır sizi yakalamışken, müsaadenizle 2 sorum olacaktı.
Eğer son kısım doğruysa, aşağı kırış değerlendirmem;
1 - Gerçekten aşağı kırdıysa; 5 dalgamız da oluşmuş olarak değerlendirip, aşağı kırdığı noktadan itibaren tekrar yeni dalgalarla mı hesaplamamız, bakış açımızı oluşturmamız gerekiyor ?
2 - Varsayalım, 5 dalga ile, düşüşe başladığı en tepe değerini geçerse yani %100 üstüne geçiş yaparsa, bu geçiş yaptığımız bölgeden itibaren tekrar 5 dalga olarak yeni bir oluşuma mı geçtiğimizi düşüneceğiz.
Selam verdiniz borçlu çıktınız misali... Hazır eğitime dönmüşken sorayım dedim.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Sayın Delikan;
Bu fincan kulp olayı patladı gitti bu aralar doğru ancak ilginçtir ki gerçekleşiyor en nihayetinde.
Ornegin Turgg isimli hisse bu şekilde bir fincan kulp olusumunu tamamlamis ve su an hedefe dogru kisa adimlarla ilerliyor.
Bu arada hakkinızda değişik rivayetler var.Kimi seattle da o diyor kimi İzmir de diyor.İzmir deyseniz benim dükkana beklerim.Kim nasıl delirdi tartışırız.
Seattle daysan conilere söyle dow u kasım seçimlerine kadar tutsunlar
Bilmeden yazdığımı tekrar edeyimde akıl verdiğim sanılmasın
Ornegin defalarca verdiginiz Bist 100 grafigide bir fincan kulp olusumu gibi görünüyor.
Altın oran gibi oldu bu kulp olayı.Nereye baksam onu görüyorum
Yer İmleri