Karanlýða giriþ
Kesinlikle YTD.
Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Ne vereceðini açýklayanla, açýklamayan bir olur mu ? Hele bir açýklasýnlar da görelim Konya’nýn egeen in bfren in ve benzerlerinin ense traþýný. Karton açýklamýþtýr yola çýkmýþtýr artýk o bir kara üzüm habbesidir benim gönlüm ondadýr ytd
Merhaba üstadlar, Borsayla ilgili pek bir bilgim yok, yatýrým amaçlý öðrenmeye çalýþýyorum. 2 hafta önce 2099 TL den 30 tane karton aldým. Þimdi þirket %2543 bedelsiz açýkladý ya, bazý arkadaþlar diyor ki hisse baþý 25,43 daha verecek. Bazýlarý da diyor ki 2543 100 hissesi olan için geçerli, 100 den az hissen varsa hisse baþý 25,43 deðil düz 25 hisse verir. Þimdi benim tam olarak 30 hissem var. bana gelecek olan hisse sayýsý 30 x 25,43 mü yoksa 30 x 25 mi? Eðer 30 x 25 ise bu haksýzlýk deðil mi, hisse baþý 0.43 hisse zararýmýz olmuyor mu bu durumda? Yok eðer öyle deðilsede bu kez bana gelen hisse ile toplam 792,9 hisse oluyor. Sanýrým bu küsürat olan 0.9 u kullanamýyormuþum ve bankaya baðýþlamam gerekiyormuþ. Bunun bir yolu olmuyor mu bankaya vermek istemiyorum. Fakat o kaybý en aza indirmek için de hesapladým, 5 hisse daha almam gerekiyor, öyle olduðu taktirde 0.05 hisse kalýyor sadece bankaya baðýþlamak zorunda olduðum. Bu konulardaki yorumlarýnýzý alabilirsem çok sevinirim. Herkese bol kazançlar
Her hisse için 25,43 hisse daha verilecek. Baðýþlama diye bir durum yok. 100 den az olmasý, hiç bir þeyi deðiþtirmez. 1 Hisse de olsa ayný oranda hisse verilir. Bu konuda söylenen laflara kanmayýn. Mevzuat var, bulup okuyabilirsiniz.
YTDeðildir.
Yer Ýmleri