Bir gün bir herif gelecek tencere tava çanak çala çala ne kadar kartoncu varsa hepsini susturacak!Temel ile gitmiyorsa teknik ile gitmiyorsa para ile gitmiyorsa ne halt yiyip de halka açýlmýþ bu pak ve asil grubu?Ne temettüyü yediriyor ne sermaye artýyor yaþam amacý ne bunlarýn?Hisse entübe mi ya da yoðun bakýmda mý da dün 503.40tan 460 a düþtü SPK bu sorularýmý cevaplayacak mý bakalým yazdým!
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Sayýn filozof rahmetli Kemal Sunal’ýn bir filmi çöpçüler kralýnda bir amca vardý gazeteye yine þikayet yazdým diyordu Kemal sunal da sen bu gidiþle bu gazetelere yazdýðýn þikayetlerle hükümeti düþüreceksin diye espri yapmýþtý seninki de maalesef ona benzemiþ..S PK bu durumda hiçbir þey yapmaz serbes piyasa ekonomisi der geçer gider evet burasý bir Ýsviçre bir Almanya olsaydý yazdýðýnýn önemi vardý lakin üzgünüm dostum hiçbir þey olmaz gelen cevabý da lütfen burada paylaþ o zaman ne demek istediðimi anlarsýn.
Parasý olan adan güçlüdür .Parasý olan adam iltimas sahibidir.Parasý olan adan kurumlarda sözü geçen adamdýr.Parasý olan adam hukuk kanun yanýnda hep haklý çýkan adamdýr velhasýl Parasý olan adam .,,,gider. siz þimdi söyleyin SPK parasý olan adamýn yanýnda mýdýr senin benim gibi züðürtlerin yanýnda mýdýr.Spk ya kartonla ilgili belki binlerce þikayet dilekçesi gitmiþtir.(bilanço itirazý -düþük sermaye itirazý -temettü itirazý-fiyat itirazý )bu itirazlardan hepsi mi ilgisiz alakasýz mesnetsiz suçlamalardýr.Hiç içinden haklý olan suçlama yok mudur.Mutlaka vardýr ama güç o suçlamalarý yok saydýrmýþtýr.(inþallah yoktur olmamýþtýr)Her kes kaderine razý olacak yapacak bir þey yok.
457 e bastý adam 400 altýna sarksa þaþýrmam ne temizlikmiþ sayýn rýc on küsür yýl oldu hala bitmedi oyun...Tekrar 500 üstüne atmadýkça ve orada kalýcý olmadýkça bir ileri iki geri devam
Denizin gelmesi lazým baþka türlü zor görünüyor ytd
Gördünüz patronlarýn %75 ni?
Kovit bahanesi ile bilançolarý bir ay erteleyen SPK ya uyup hala bekliyorlar.
Etik olan açýklamalýydý bu zamana kadar.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Sanýrým, temettü ile ilgili aþaðýda açýklamaya çalýþtýðým ayrýntý,
gözlerden kaçtý geçen hafta...
Yanlýþ, diyen olur doðru diyen olur..
Ben böyle yorumluyorum...
Kartonsan, 27.02.2020 tarihinde aþaðýda ki temettü daðýtým oranlarýný açýklamýþtý
A grubu..(Net)..3.446.583 Lira
B grubu..(Net)..28.579.853 Lira
Toplam (Net)..32.026.437 Lira
Daha sonra 17 Nisanda Covid-19 ile alakalý aþaðýdaki kanun yasalaþtý.
(1) Sermaye þirketlerinde, 30/9/2020 tarihine kadar 2019 yýlý net dönem kârýnýn yalnýzca yüzde yirmi beþine kadarýnýn daðýtýmýna karar verilebilir, geçmiþ yýl kârlarý ve serbest yedek akçeler daðýtýma konu edilemez, genel kurulca yönetim kuruluna kâr payý avansý daðýtýmý yetkisi verilemez
Akabinde, 5 Mayýs 2020 de yapýlan OGK da aþaðýdaki temettü oranlarý açýklandý.
A grubu..(Net)..3.446.570 Lira
B grubu..(Net)..9.822.977 Lira
Toplam (Net)..13.269.543 Lira
Kartonsanýn 2019 yýlý daðýtýlabilir karý 81.344.785 liradýr.
Þirket esas sözleþmesine baktýðýmýzda (A) gruba paylar daðýtýlabilir karýn %5 ni alýr denmekte,
Doðal olarak (A) grubu paylara, 81 milyonun yaklaþýk %5 olan 4 milyon(brüt) temettü olarak ayrýlmýþtý..
Covid-19 ile alakalý kanundan sonra daðýtýlabilir kar, 81.344.785 deðil,
Onun, %25 olan 20.336.195 liradýr..
Buradan (A) grubu paylarýn, 20.336.195 liranýn %5 i ni almasý gerekir..
O rakamda brüt 1.016.000 lira, Net olaraksa 864.000 liradýr..
Oysa 5.5.2020 tarihli yeni temettü açýklamasýnda (A) grubu paylarda hiç bir deðiþiklik olmamýþtýr..
Yani net olarak 3.446.570 lira korunmuþtur..
Bir yanlýþlýkla yapýlmamýþsa; bu bir hak gasbýdýr.
Deniz dibinden inci çýkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalý..
Yer Ýmleri