Tribünler dolu oysa seyircisiz maç yapmaya alýþýk insanlar vardý!Bu pak grubu ve ortaklarý acaba bu bilançoya inanýyor mu?Bir yerlerde sehven bir þeyler olmalý zarardan kara geçen varken bu dönemde bu bilanço pek akýlkarý deðil!
Tribünler dolu oysa seyircisiz maç yapmaya alýþýk insanlar vardý!Bu pak grubu ve ortaklarý acaba bu bilançoya inanýyor mu?Bir yerlerde sehven bir þeyler olmalý zarardan kara geçen varken bu dönemde bu bilanço pek akýlkarý deðil!
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Vay anam vay 10 üye 50 ziyaretçi
Vermiþ yine milletin eline balya balya namussuz, 200 küsür binlik arsayý 7 milyon yeniden deðerleme yapýp bunu kayda deðer artýþ olarak görmediðimiz için kara dahil etmedik diyen þeytani aklýný ve zehirli dilini s..m senin eyy Allahtan korkmaz kuldan utanmaz yönetim. Allah sizi bildiði gibi yapsýn. Amin
Panik iþlem yapmayýn su akar yolumu bulur
DÝPNOT 10 - YATIRIM AMAÇLI GAYRÝMENKULLER
Yatýrým amaçlý gayrimenkullerin tutarý 229.270 TL.dir (31 Aralýk 2019: 229.270 TL). Dönem içerisinde
yatýrým amaçlý gayrimenkullere iliþkin hareket bulunmamaktadýr (1 Ocak - 31 Aralýk 2019: Yoktur).
Yatýrým amaçlý gayrimenkuller maliyet bedeli ile finansal tablolarda yer almýþtýr. Yatýrým amaçlý
gayrimenkullerin gerçeðe uygun deðeri, SPK lisanslý TSKB Gayrimenkul Deðerleme A.Þ. tarafýndan
hazýrlanan 30.01.2020 tarihli gayrimenkul deðerleme raporuna göre (31 Aralýk 2019 tarihinde yapýlan
deðerleme) 7.470.000 TL.dir. Grup yönetimi söz konusu gayrimenkulün deðerinde önemli bir
deðiþiklik olmadýðýný düþünmektedir...
Ýki ay kadar önce de yazmýþtým...
Bu arsa raporlarda kaç liraya deðerlenirse deðerlensin;
Satýlmadýðý sürece hiç bir zaman kar olarak gelir hanesine yazýlmayacak...
Çünkü, VUK a göre böyle olmasý gerekiyor...
Benim dip nottan anladýðým ise...
"31 Aralýk 2019 da deðerleme yaptýrdýk ilgili þirkete 7.470.000 lira deðer biçildi...
31 Mart 2020 de yeni bir deðerlemeye luzum görmedik...
Çünkü, üç ay da pek bir þey deðiþmeyeceðine inandýk" diyor...
Bu zamana kadar 220 bin liralýk arsaya yeniden deðerleme yapýlmazken,
Yýlbaþýnda niye yapýldý sorusu sorulabilir...
Kim bilir belki yatýrýmcýlarýmýz arsanýn deðerinin ne olduðunu bilsin istemiþlerdir..
Ya da hisse üzerinde spekülatif amaçlarýna alet ediyorlar arsanýn deðerini...
Deniz dibinden inci çýkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalý..
2016 yýlýndan beri gelen en düþük üretim rakamý gerçekleþmiþ.
Üretimin aksine 63.329 tonluk satýþ çok iyi.
Stoklar eritilmiþ.
Esas faaliyet karý 24.586.184...
Ýlk üç ayda yatýrýmlar için 15.893.898 TL nakit gideri görünüyor.
Sazlýdere barajý havzasýndaki arsanýn deðerini bilançoda göstermemesinin sebebini açýklamýþ.
Bilanço hayýrlý olsun.
2019 yýlý bilançosunu inceledikten sonra 2020 yýlý için beklentimin ne olduðu yazmýþtým.
Yapýlmakta olan yatýrýmlar nedeniyle çok yüksek kar rakamlarýný göremeyeceðimiz görüþüm devam ediyor.
Yatýrýmlar için þirket þu ana kadar sadece özkaynaklarýný kullandý.
Kalan yatýrýmlarýný da borçlanmaya gitmeden özkaynaklarýyla tamamlayacaðýný tahmin ediyorum.
Gelen bilançonun kötü olduðunu düþünmüyorum.
Satýþ rakamlarý ürünlere talep olduðunu doðruluyor.
Önümüzdeki dönemlerde de üretim ve satýþ ile ilgili bir problemi yok.
Yapýlmakta olan yatýrýmlara raðmen bence gayet güzel bir bilanço.
Tekrar hayýrlý olsun.
yatýrým tavsiyesi deðildir
Son düzenleme : bsm; 09-06-2020 saat: 00:54.
Yer Ýmleri