Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 10/27 ÝlkÝlk ... 8910111220 ... SonSon
Arama sonucu : 211 madde; 73 - 80 arasý.

Konu: Döviz-Altýn-Borsa-Vob-Varant

1. https://eksisozluk.com/borsaya-basla...--5869500?p=78

7 senedir viop, fx ve bilumum borsalarda iþlem yapan 39 yaþýnda bir insan olarak, burada benden kýdemli olan üstadlarýn da affýna sýðýnarak bir kaç kelime yazmak istiyorum.
    1) çok kliþe ama borsaya ayýrdýðýnýz para tamamen batsa bile canýnýzý yakmayacak bir para olsun.
    2)yatýrým için bir stratejiniz olsun. uzun vadeli yatýrým mi yapacaksýnýz yoksa, gün içi ya daha haftalýk al sat mý yapacaksýnýz buna karar verin ve buna uygun hisse senedi seçimi yapýn. ben yeni baþlayanlara asla kýsa vadeli al sat önermiyorum ancak heyacanlarýndan dolayý al sat yaparak neredeyse imkansýzý baþarýp portföyü sýfýrlýyorlar.
    3)baþlangýç aþamasýnda kaldýraçlý iþlemlerden, foreks viop uzak durun. kumara karþý baðýmlýlýk eðiliminiz varsa yine uzak durun
    4)bu hisse uçacak, diðeri batacak haber geldi 2 aya 5 e katlayacak, forum sitesinde gördüm, whatsap grubunda okudum gibi temelsiz bilgilere güvenip asla iþlem yapmayýn. %90 ihtimalle terste kalýrsýnýz.
    5)haber farkýndalýðý yüksek olmalýsýnýz. dünyadaki temel geliþmeler, ülkede ki geliþmeler, borsadaki geliþmeler, sektördeki geliþmeler ve en son hisse senedi özelinde tümden gelim yöntemi ile düþünüp ona göre alým ya da satým yapmalýsýnýz.
    6)az da olsa teknik analiz bilmelisiniz, matriks paralý ama investing ücretsiz. biraz kurcalýyýp öðrenmeye çalýþmalýsýnýz.
    7) endeks hakkýnda beklenti oluþturmadan önce parite ve emtia ya yani borsanýn alternatifi piyasalarý mutlaka göz önünde bulundurun
    8)kredi çekip, borç alýp hele hele baþkasýnýn parasý ile sakýn yatýrým yapmayýn.
    9)asla en dipten alýp en tepeden satamazsýnýz buna hayýflanmayý býrakýp gerçekçi olun.
    10) piyasa ile inatlaþmayýn. kar ve zarar hedefleri koyun. gerekirse kolu kesip atmayý bilin.
    11)borsa, özellikle de bist, %30 matematik, genel analiz, %70 psikoloji ve manipülasyondur. çelik gibi siniriniz yoksa hiç girmeyin.
    12)unutmayýn borsa büyük balýklarýn küçük balýklarý yuttuðu yerdir, piyasada genellikle büyük söylentilerin tersi olur. borsa istanbul 82.000 i gördüðünde herkes 40.000 konuþuyordu, açýn bakýn yazdýðým entrye ben tüm yatýrýmýnýn büyük kýsmýný 82.000 seviyesinden bist e kaydýrdým. 42.000 bekleyenler ise tl de paranýn pul olmasýný izliyorlar. þimdi de borsa 105.000 olacak dediklerine göre ben burdan borsadan çýkýp short açarým. izleyip görelim. bunu ben demiþtim demek için deðil, piyasanýn tersine çalýþtýðýna kanlý canlý ispat için söyledim.
    13)herkese bol kazançlar dilerim diyerek bitirmeyi çok isterdim ama borsa birilerinin kazandýðý birilerinin kaybettiði çok acýmasýz bir yerdir bunu hiç unutmayýn.

15.04.2020 13:47 ~ 15:33 tunasiz hilmi

2. Yurtiçi Gezintiler

Emekliye ayrýldýðým 2014 yýlýndan 2008 yýlýna kadar tüm Türkiye þehirlerini ve önemli ilçelerini, 15-20 kg'lýk sýrt çantamla, otel ve pansiyonlarda konaklayarak, herbir þehirde 1-2 hafta kalacak þekilde, enaz 3 kez dolaþtým.

Ben þehir içi gezginciyim; yani þehir hudutlarý (ana yoldaki þehre giriþ/çýkýþ panolarý dahilinde) içinde kalmak þartýyla, hergün yemeden-içmeden 6-8 saat (saatta ortalama 5-6 km katederek, toplamda günde 30-50 km) yürüyüþ yapar, sonra otelime döner, yemeðimi yer, kitap/roman veya dizüstü bilgisayarýmla vakit geçiririm. Haftanýn 7 günü bu programým deðiþmez.

Otelde uyurken çevrede çok gürültü olursa, kulaðýma pamuk týkar, bazan da pamuk üstü müzikçalarýmýn kulaklýðýný takar, etraftan hiç rahatsýzlýk duymadan 8-12 saat arasý uyurum.

Kapalý odalarda gripal allerjim olursa, tüm pencereleri, hava cereyaný yapacak þekilde açar, hatta yetersiz kalýrsa, kapýyý da yarý açýk býrakýr öyle uyurum (üstümde çalýnacak günlü azami 50 TL harçlýktan baþka deðerli þey bulunmaz). Yine de havalandýrma yetersizse, otel sahibinden bana (astýmým olduðu iddiasýyla) havalandýrmasý daha iyi baþka oda vermesini ister, oraya geçerim. Baþka odamýz yok denilir, yada deðiþtirdiðim oda da arsenik gripalimi tetiklemeye devam ederse, oradan artýk (astýmýmý azdýrýyor bahanesiyle) þikayetçi olmadan baþka otele geçerim. Ayrýca arsenik gripal depreþmesinde baþýmýn arkasýnda þiddetli yangý oluþur, ve ben uyurken bu yangýlý kýsmý sert bir cismin (örneðin yastýk üstüne konulacak, sokaktan bulunmuþ ve temizlenmiþ bir parça yassý mermer parçasý) üstüne koyarsam, sabah uyandýðýmda, baþ arkasý apseli yangý tamamen geçmiþ, ve gripal allerjim oldukca teskin olmuþ kalkarým. Alýþan bünye bu baskýlamayý da zamanla acýdan hazza dönüþtürebiliyor.

Diþ dolgu veya kaplamam (toplamda 8-10 adet) dip apsesi yaparsa, (önceleri yoðun aðrýkesici ve antibiyotik denerdim, sonra ilaçlara raðmen þiþi geçmeyip, doktorlarýn diþi çektirmekten baþka çözümü yok tavsiyeleri üzerine) diþfýrçamýn sert katý fýrçasýz diðer ucuyla meme yaparak þiþen apseyi, bazan kanlý, alýþýnca sadece iltihabik kansýz sývý, bastýra bastýra deþarj ederim. Birkaç gün içinde tamamen kurur ve geçer. Bu uygulamayý 35 yaþýmdan bugüne yaklaþýk 30 yýldýr uyguluyorum. Diþlerim artýk fazla sýzlama yapmadan bu deþarj uygulamama alýþtýlar. Daha sonra röntgen muayenesi yapan diþ doktoru bu diþlerin çektirilmesine artýk gerek olmadýðýný, iyileþmiþ olduklarýný belirtiyorlar. Ancak bazan koro halinde tüm 8-10 diþim birden abseli þiþme yaptýðýnda, günlük 2 kez deþarj seanlarým bazan 15-30 gün devam edebiliyor. Ancak sonunda her halukarda geçiyorlar. Ayrýca deþarja alýþan diþ etleri, acýdan ziyade hafif hoþluk ve rahatlama ferahlýðýna dönüþüyor, hatta bazan caným sýkýntýlýysa, diþ absesi deþarjý olsun beklentisine giriyorum.
    Son düzenleme : nihattt; 17-04-2020 saat: 07:06.

3. Komþu Ülkeler

2008-2010 arasý, tüm Türkiye þehirlerini ve önemli ilçelerini günlük 6-8 saatlýk yütüyüþlerle, herbirini enaz 3'er kez gezdikten sonra, komþu ülkeleri gezmeyi düþündüm.

Mersin þehiriçi limandan Magosa'ya, ayrýca Taþucu ve Antalya'dan Girne'ye Feribot yolculuðuyla, Kuzey Kýbrýs Girne, Lefkoþa, Gazi Maðusa, Güzelyurt, Yeni Erenköy yerleþimlerindeki pansiyonlarda 1-2 hafta kalarak; hatta Girne-Lefkoþa arasý yayan yürüyüþle gidip dönerek; farklý tarihlerde olmak üzere, toplam 3 kez, özellikle kýþýn oteller genelde boþ ve indirimliyken turladým. Çok kaliteli ve ucuz bol-bol ithal muzlar yiyebilirsiniz.

Ýstanbul'dan TCDD ve Yunan Demiryollarý anlaþmalý, aktarmalý gidiþ dönüþ tren biletiyle, Shengen vizeli Ýstanbul Uzunköprü Selanik Atina'ya gittim, birkaç gün Atina ve Selanik'te pansiyon konakcýlýðýyla gezinip döndüm.

Ýstanbul Aksaray'dan direk vizesiz Gürcistan Tbilisi/Tiblis'ye çok ucuz biletli otobüs seferleri var. Birer hafta Tbilisi, ve sonra trenle geçerek Batumi/Batum'da ucuz kiralýk oda bularak kaldým, Tiblis Kura nehri sahillerinde ve kýlýçlý Meryem Ana heykeli tepelerindeki gezintilerimi sevdim. Ayaküstü balýk arpa-ekmek ve bira menüleri meþhurdur. Sonra Batum'dan minibüsle Sarp Kapýsýna ve Hopa'ya geçtim.

Keza ayný þekilde Ýstanbul Aksaray kalkýþlý gidiþ-dönüþ biletli otobüsle, çok ucuza vizesiz Ýran Gürbulak Kapýsý Tebriz üzerinden Tahran'a gittim, 10 gün kadar merkez postane karþýsýndaki otelde kaldým, gezdim, döndüm. Þiddetli reflü ve ishal zehirlenmesine, sertleþen göz (tansiyonu) yuvarý baskýsý, ilaçsýz 1-2 saatta vücut dengesini tekrar saðlýyor. Ayrýca þiddetli karýn aðrýmasý ve gazlanmaya, göbekbaðý ödemli yangýsýný ezmek, yarým saat içinde tekrar yürüyüþe rahat devam edebilmenizi saðlýyor.

Yine TCDD anlaþmalý aktarmalý gidiþ-dönüþ biletli trenle Ýstanbul'dan Þengen vizesiyle Bulgaristan Sofya/Sofia'ya gittim, 10 gün kadar çok misafirperver bir hostelde konaklayýp gezdim; dönüþümde günübirlik Filibe'yi gezip geceyarýsý treniyle Kapýkule aktarmalý Ýstanbul'a vardým.

Hatay Antakya'da kalýrken ucuz günübirlik bir seyahat firmasý gidiþ-dönüþlü otobüsüyle vizesiz Halep'e Cilvegöz Kapýsýndan ulaþtýk; sabahtan hava kararýncaya dek þehirde gezindim, akþama tekrar Antakya'ya otelime geldim.

Iðdýr'da kalýrken, Nahcivan Dilucu Kapýsýna ucuz dolmuþ seferleri reklamlarýný gördüm; sýnýrda cüzi vize ücreti ödemeli Naðcývan'a geçip bir otel bularak bir hafta kalýp gezdim. Sonra tekrar karþýlýklý dolmuþlarla Dilucu'ndan Iðdýr'a döndüm.

Bu aktarmalý tren ve otobüs yolculuk fiyatlarý inanýlmayacak derecede ucuzdur (Hatta Ýstanbul Van tek-yön otobüs bilet fiyatý bile, oradan alýnan ucuz benzin izniyle gidiþ-dönüþ Ýstanbul-Tahran otobüsünkünden yüksektir).
    Son düzenleme : nihattt; 17-04-2020 saat: 07:05.

4. Uzak Ülkeler

2011-2013 arasý birkaç yurtdýþý gezintim oldu:

03.08.2011-16.08.2011 arasý, aktarmalý indirimli aeroflot moskow havayollarýyla vizesiz Ýstanbul-Moskova aktarma-Tokyo Japonya'da kýyý adalarýný ve büyük nehirlerle yan kanallarýný gezdim. Suþi'si meþhur ama yabancý gýdaya midem tepkimesin, kadýn-erkek karma odalý hostelde kalýyorum diye, akþamlarý 500-600 gr bol tuzlu ekmek ile bol þekerli litrelik soya sütüyle beslendim. Baþka gýdaya gerek yok, bütün gün o terli sýcaklarda aç susuz 30-50 km yürüyüþlerde mide dinginliðiyle rahat rahat yetecek enerjiyi saðlýyor.

14.11.2011-19-11.2011 arasý return-ticket ucuz thy biletiyle Brezilya Sao Paula'ya gittim. Bir bankamatik Halk Bankasý bankamatiðiyle vermediði parayý hesabýmdan düþünce, bankaya girip þikayet ettim; incelediler, tutanak yaptýlar, git Türkiye'deki bankandan geri iade al, dediler; aldým, hata yapmýþýz, ancak sen ne arýyorsun öyle uzak yerlerde diye sitem ettiler; o banka hesabýmý kapadým. Bilhassa yurt dýþý uzak ülke gezilerinde enaz çevrim komisyonlu ve dürüst bankacýlýk olarak Ziraat Bankasý bankamatik kartýný kullanmaktan þaþmayýn. Yurtdýþýnda onun bankamatik ve kredi kartlý gezilerinizden gurur duyan ondan baþka banka göremeyeceksiniz. Diðerleri hep, indirimli de olsa, turistik gezinti yapanlarýn öyle-böyle haset piyasa oyunlarýyla elinizdekileri çalmaktan, ve sizi gezinemeyecek acze düþürmekten tatmin saðlýyor, herkesle de bu kalleþlik ve dolandýrýcýk artniyetiyle sizi arkadan vurmaya dolanýyor. Bana inanmayýn, deneyin görün (Türkiye, Atatürk, Türk Lirasý kamuflajcý akbaba sýrtlan kalleþ ibnilerini, tasarruf katillerini).

09.05.2012-15.05.2012 arasý return ticket, indirimli thy biletli, vizesiz Thailand Bangkok'a (toplamda birer yýl arayla 3 kez) gittim, King's Field, Royal Hotel civarýndaki yüzlerce ucuz hostellerin birinde kaldým. Seyretmeye doyamayacaðýnýz genç güzel kýz ve travestileri var, ister Thai masaj, ister konsomasyon birahane muhabbeti, ister onun yada senin hostelinde birlikteliðe hevesli. Ancak kaldýðým hostellerdeki haset arsenik gripal allerjim yüzünden günübirlik birkaç hostel deðiþtirmek zorunda kaldým.

06.07.2012-11.07.2012 arasý, return ticket indirimli thy biletli vizesiz Rusya Moskova'ya gittim, ön rezervasyolu hostelimde kaldým. Müthiþ harika, hýzlý ve katmanlý, tüm Moskava'ya erimli metrolarýna hayran kaldým. Bol Moskova nehri sahil parký yürüyüþleri yaptým, döndüm.

25-08.2012-01.09.2012 arasý, return ticket air astana havayollarýyla, 5 gün vizesiz, üstüne orada ödemeli vize ücretli, Ýstanbul'dan Kazakistan Astana'ya (birer yýl arayla toplamda 3 kez) gittim. Hostelleri bol ve çok ucuz, genelde tren garý çevresine yaygýn. Düzenledikleri Astana deresi ve kumsallarý, çevresindeki bol yeþillik parklarý, yeni ve modern baþþehir merkezini gezdim. Gar çevresinde çok indirimli rus, kazak, türkmen vb serbest seks sunan simsarlarýn evlerinde muhteþem güzel kýzlar gördüm. Ancak 5 gün üstü vizemi almayý unuttuðumdan, uçaða çýkýþ vermeyip, 150$ banka cezasýyla, ertesi gün baþka bir uçakla Antalya'ya döndüm.

27.02.2013-04.03.2013 arasý, return ticket thy biletli, Ýstanbul Atatürk Havalimanýndan Arjantin, Buenos Aires'e vizesiz gittim. Yanýnýza hiç para almaya gerek yok, her havalimanýnda inince ilk bankamatikten Ziraat bankamatik kartýyla o ülkenin, günlük 20$'ý geçmeyecek (her yerde kapkaçcý yankesici dolu) karþýlýk parasýný çekin, zaten uçak ve hostel ücretlerini önceden yada bir ay ertelemeli kredi kartýyla ödüyorsunuz, maps.google.com'la güzergahýný tespit ettiðiniz rezerve hostelinize metro (burda metro yok) yada belediye otobüsüyle ulaþýyorsunuz, sýrt çantanýzý otel odanýza, yada çoklu yatakhane ise asmakilitli dolabýnýza koyup, dýþarýya 6-8 saatlýk günlük yürüyüþünüze çýkýyorsunuz; yemeðinizi-içeceðinizi akþam odanýzda atýþtýrýrsýnýz. Çok bol sahil egzotik kuþlu park gezintileri yapabilirsiniz.

18.05.2013-23.05.2013 arasý, return ticket thy biriken smiles puanlý indirimli, vizesiz Ýstanbul-Ukrayna Kiev'e gittim. Sýrt çantalý uzun yürüyüþle hostelime ulaþtým. Bol selvi pamuk serpintili þehiriçi ve büyük Kiev nehir sahillerinde ve parklarýnda, herzamanki gibi rahat çorapsýz sünger terliðimle günlük 30-50 km'lik yürüyüþlerimi yaptým.

Ayrýca Fas Casablanca-Rabat, BosnaHersek Saraybosna, Singapur; daha genç yýllarýmda BAE Abu Dhabi ve Dubai, Mýsýr Ýskenderiye ve Kahire, Sudan Khartoum/Ðartum seyahatlarým da oldu.
    Son düzenleme : nihattt; 17-04-2020 saat: 07:01.

5. Uzun Yürüyüþ Tavsiyeleri

Trekking, uzun 6-8 saat, saata ortalama 5 km yol katediþ, toplamda 30-50 km'lik yürüyüþlerdir.

Kulaklýkla müzik dinlenebilir, ama müziksiz etrafý seyrederek, çevreye ilgili, aptal seyircili, yarý yürüyüþ sarhoþu modunda olmaya alýþmak, sizi daha rahat ettirir. Pahalý müzikçalar yada I-fon müzikten ziyade bir mini, þarj edilebilir pilli ve kulaklýklý ucuz bir radyoyu tavsiye ederim.

Yürüyüþ beklentisi, sadece yürüyüþtür. Evden çýkar, durmadan, oturmadan, takýlmadan, yemeden, içmeden, tuvalet ihtiyacý duymadan, birlikte sohbet edeceksen duraksamadan, yürür ve tekrar eve dönersin. Çok yoruldum, biran önce dinleneyim düþüncesini kafandan siler, sadece toplamda 6-8 saat yürüyerek ve yorularak vakit geçirmeye odaklanýrsýn. Eve yaklaþýrken akþama yiyecek basit birkaç þey (elinde fazla aðýrlýk yapmayacak þekilde) satýn alabilirsin.

Günlük 30-50 km'lik yürüyüþlere ne ayak ne de ayakkabý dayanýr. Hava ýlýk sýcaksa, ayaklar çýplak ve terlikli (ayda bir altý aþýnýp delinir, 10 TL'ye yenilenmelidir); soðuksa, ayaklar çoraplý ve içi kalýn halifleks tabanlý basit lastik ayakkabýlar (2 ayda bir altý aþýnýp delinir, 15 TL'ye yenilenmelidir) olmalýdýr. Ayak altý su toplarsa, hiç aldýrma, yanýnda bulunduracaðýn bir topluiðneyle toplanan suyu del, selpakla bastýr, suyunu temizle, yürüyüþüne devam et; birkaç günde su toplayan yerler hafif nasýrlaþýr, uzun yürüyüþe alýþýr. Baþkaca her (spor) ayakkabý baþýna sorun çýkarýr. Giysi, sýcaklarda, altta dizaltý þort, üstte kolu çemirlenmeli, önü uzun fermuarlý açýlabilir, ince, boyunlu kazak; soðuklarda, altta kot, üstte mont yeterlidir.

Yurtiçi ve yurtdýþý gezintilerde, sýrt çantan azami 15-20 kg'ý (uçak ençok 20 kg'a izin verir) geçmemeli; giysiler çift kat, yanýnda her daim 1 kg toz deterjan, sabun, traþ takýmý, diþ fýrçasý, dikiþ iðne iplik makas, 1kg toz þeker, bir miktar tuz ve havlu bulunmalýdýr. Haftada bir, otelinde sýcak su yoksa soðuk suyla duþ yapmalý; otel sahibinden isteyeceðin basit bir plastik kovaya kirli çamaþýrlarýný bir avuç çamaþýr tozu ve suyla doldurup, duþ sonrasý bu çamaþýrlarý ayaklarýnla 400-500 kez tepikleyip, bol suyla durulayýp, hiç sýkýp yýpratmadan, suyuyla ipe asýp kurutmalý; bu ara yedek 2.giysilerini giymelisin. Hiçbir yerde bu haftalýk (soðuk suyla) duþ ve çamaþýr ritüelini aksatmamalýsýn, yoksa kendini kirli hissedersin. Duþ ve çamaþýr için de yüksek beklentilere (illa sýcak su ve çamaþýr makinesi olmalý gibi) girmemelisin.

Ýstesen de istemesen de pansiyon hostel konaklamalarýnda bit pire kapma riski var. Yanýnda 100 gr kadar naftalin ve pit-pire tozu karmasý bulundurursan, ara ara bir tutam tozu sýrt çantasý içine giysilerin arasýna yedirir; duþtan sonra da giydiðin yeni temiz giysi içlerine her hafta bu tozdan bir miktar serpersen, artýk pit pireyi kendine dert etmezsin, senden uzak dururlar.

Bu tempo günlük yürüyüþler için, akþama 600-700 gr taze fýrýn ekmeði, içine bolca tuz serpmeli, 1 litre yaðsýz (soya) süt, içine 3-4 yemek kaþýðý toz þeker karýþýk, yiyecek yeterlidir; fazlasý olabilir ama bu fazlalýklarýn tuvalete atýlacaðýný bilirsin.

Sýrt çantasý kayýþlarý birkaç km'lik yürüyüþten itibaren omuzlarýný acýtmaya, kýzartmaya, sonra da yavaþ yavaþ yara açmaya baþlar. Ambalaj tabaka köpüklerden 20X20 ebatlarýnda 2 dilim kesip, kayýþ etrafýna sarýp, ambalaj bandýyla da sabitlersen, omuzuna artýk bu sünger tampon hiç acý vermeden, sýrt çantalý 20-25 km rahat yürüyebilirsin.
    Son düzenleme : nihattt; 17-04-2020 saat: 07:07.

6. Bazý Hastalýk Anýlarý

Singapurda sokaklarda küçük Buda ikramlarý (meyve ve yiyecek) ve mum yakarlar; bir kalýp helva sandým, bir küçük parça ýsýrýp yuttum. Birkaç dakika sonra kalbimde müthiþ bir sancý, býçak saplanýrcasýna acý hissetmeye baþladým; hemen bir bahçe kenarýndaki sýnýr çit tahtasýna göðsümü bastýrýp, ilieri geri 10-15 dk basýnçlý masajla bu yangýlý sancýyý daðlayýp rahatlattým. Otel sahibine sordum, ölümcül kobra zehiri olduðunu, kalp krizi tehlikesini vurguladý. Hala kalpüstü bezlerde sertlik ve kronik aðrý devam etmekteydi. Dönüþte Kuþadasý stadyum spor salonunda, halter standýna sýrtüstü uzanýp, aðýr 40-50 kg halter ve bar'ýný göðüs üstüme koyup, ileri geri hafif hafif yuvarlayýp, günde yarýmþar saatlýk seanslarla, bir haftada bu sertleþen bezleri, dolayýsýyla da kronik sancýmayý tamamen daðlayýp rahatlattým.

Bazan parkiçi koþu veya yürüyüþlerde (birilerinin serptiði kobra zehir tozuyla) kalbimde oluþan keskin sancýyý, artýk sadece avuçlarýmla sýkarak, yada bir sandelyenin demir arkalýðýna göðsümü bastýrarak 5-10 dk'da rahatlatabiliyorum. Doktorlar buna bazý, kalp kaslarýný (spazmýný) rahatlatýcý hap önerebiliyor; yararý oluyor.

Fethiye'de konaklarken, bir sabah uyandýðýmda baþýmýn ön alýn sol ve saðýnda ödemli yangýlý kabarma, aðrý acý hissettim. Hemen baþýmý tataðýmýn yastýk sýnýrý yüksek demir boruya, yüzüstü uzanýp bastýrarak, 1-2 saatta bu ödemli yangýlarý tamamen daðlayýp rahatlattým. Adaþým bir doktor arkadaþa telefonla tavsiye sorduðumda, böyle vakalarýn görüldüðü, beyin kýlcal damar çatlamalý kanamalar, koma, felç ve ölümle sonuçlanabileceði, iterit-hardal (savaþ) gazý (bir iki nefesi bile) zehirlenmelerinde sýk karþýlaþýldýðýný, çaresi olmayýp, belki beyin ameliyatýnýn çözüm olabileceðini, týbbýn bu duruma çaresiz kaldýðýný vurguladý. Hala ara ara bu alýn acýlý meditasyonlarýný, yatak demiri, yastýk üstü mermer taþ, yada tahta kapý çerçevesine baskýlayýp (ancak artýk daha kýsa sürelerde) rahatlatmaktayým; buna (baþaðrýsý için aðrýkesici ve antibiyotikten) baþkaca hiçbir ilaç önerilemiyor.

Ýstanbul Sirkeci'de bir otelde konaklarken geceyarýsý uyandým; titreme, þiddetli karýn aðrýsý, reflü ve ishal, göz tansiyonu sertleþmesi, ter içinde kývranýyordum (gýda zehirlenmesi semptomlarý). Her halukarda, parmaðýmla istemli istiðfar edebiliyorum. Hemen tuvalete gittim, parmaðýmla tetikleyip midemde ne var ne yoksa 5-10 kere öðürerek içimi tamamen temizledim; tuvalet ishal boþalmasý yaptým. Sonra da iki parmaðýmla yataðýmda bilye gibi sertleþmiþ olan göz yuvarlarýma hafif hafif artýrarak baskýlamaya baþladým. 1-2 saatta göz sertliðim yumuþadý, kalbime enerji þoku azaldý, vücudum tamamen rahatladý, karýn aðrým geçti, uykuya daldým. Ara ara benzer durum nüksettiðinde, artýk daha kýsa süreli sertleþen göz yuvarý acýlý meditasyonuyla, vücut rahatlatýlabiliyor. Buna týbbi müdahele, lavaþ dýþkýlatma, sondalý mide temizleme, yoðurt yedirme, Talcid tabletiyle zehir yoðuluðunu seyreltme çare olabiliyor.

Ýskendurun'da konaklarken, günlük yürüyüþüm esnasýnda yavaþ yavaþ artan tempoda, yangýlý prostat sancýsý nüksetti. Öylesine arttý ki artýk yürüyümez oldum; elimle yürürken basýnç yapmak ayýp kaçacaðýndan, bir park sotasanda, kesip kabuðunu temizleyip aþýndýrdýðým parmak uzunluðunda küçük bir dal parçasýný prostatýma baskýlayarak 1-2 saat geçirdim; acý azaldý, nispeten yürüyebilmeye baþladým; doktora muayeneye gittim, röntgen çektirdim; prostat ödemi sorunu dedi, aðrý kesici yazdý; ayrýca gülerek aþýrý sperm üretimi (viyagra hapý aldým mý diye sordu) olduðunu, cinsel iliþki yada mastübrasyonun yararlý olabileceðini tavsiye etti. Otele döndüm, (Ýskenderun genelevinde güzel kadýn bulamadým) mastübrasyon yaptým, ayrýca tekrar meditasyon çubuðumla prostat çevresi yangýlarýný baskýlayarak daðlayýp rahatlattým. Haftasonu salgýn sokaða çýkma yasaðýnda, gidip fýrýndan 3 ekmek alýp evde pepsi kolayla yedikten sonra, nedense tekrar aynýsý nüksetti. Yürüyüþlerimde de ara sýra benzer nüksetmeler oluyor. Ancak artýk daha kýsa (5-10 dk'lýk) sürelerde, meditasyon çubuðu prostat baskýlamasý, yangýlý ödemi daðlýyor, rahatlýyorum.
    Son düzenleme : nihattt; 17-04-2020 saat: 06:57.

7. Hastalýklara Devam-2

Van'da kaldýðým otel odasý arka cephede ve pencere kapalý iç boþluða bakmaktaydý. Odaya giriþimin ilk 15-20 dk sonrasýndan itibaren boðazým yanmaya, hafif hafif öksürmeye baþladým. Üþütmeyeyim diye iyice kapýyý pencereyi kapadým (o zamanlar henüz sorunun havalandýrmasýzlýk olduðunu bilmiyordum). Yanýmda bulundurduðum Largopen antibiyotik ve mukoza sökücü haptan 2 adet yuttum. Uzatmayayým; o otelde 3 gece kalabildim; öksürmekten çiðerlerim aðzýma gelecekti; sonunda dayanamadým, ayrýlýp Tatvan'a geçip, orada dýþ cepheye bakan, havalandýrmasý iyi bir odaya yerleþtim; saðlýk ocaðýndan doktorun tavsiyesiyle daha etkili antibiyotik ve mukoza sökücü ilaç aldým. Yaklaþýk 3 gün, sabahlarý terden sýrýlsýklam, giysi-yatak tamamen ýslak, vücut arsenik zehri ve gripal bakteriyi attý, hala halsizdim. Sýrt çantamla Tatvan'dan Bitlis'e kadar yürüyerek kendimi iyice terlettim. Bitlis'te kaldýðým otel odasýnda, ertesi sabah tamamen iyileþmiþ, kuru ve dinç uyandým.

Keza benzer bir yoðun vaka da Gaziantep'te oldu; ama kaldýðým oteli hemen o geceyarýsý terk edip, baþka bir otelin üst katlarýnda havadar bir odaya geçince öksürme rahatsýzlýðým anýnda kesildi.

Baþka bir tarihte yine Tatvan'da konaklarken, 5-6 km kuzeyde, mineral sodalý içme suyu kaynaðýndan bahsedilince, oraya yürüdüm. Çok kalabalýk ziyaretci ve piknikci yoðunluðu vardý. Kaynak çeþme suyundan aç karnýma bolca içip, tekrar Tatvan'a yürürken, midem sancýlanmaya, sonra da hemen her yarým saatte kanlý ishal atmaya baþladý. Otel odamdan çýkamadým. Yanýmdaki Largopen antibiyotikden aldým, hiç yararý olmadý. Akþam üzeri iyice fenalaþýp sýk sýk kanlý pýhtý atmaya baþlayýnca, hastane acile gittim; doktor kanlý ishal kültürü sonucuna göre bana nöbetçi eczaneden serum ve bir antibiyotik reçetesi yazýp, al gel dedi. Serumu takýp 3-4 saat hastanede yattým, bu ara her saatta bir olmak üzere 4 tablet yuttum. Serum bitince, doktor, Tatvan'da bu aralar kanlý ishal salgýný olduðunu, hastanenin bu þikayetten muzdarip hastalarla dolduðunu, bir süreliðine market petþiþe suyu kullanmamý, musluk suyuyla meyve sebze bile yýkayýp yemememi önerdi, 1-2 gün geciktirsedim bu habis bakterinin barsaðý delip diðer iç organlara sirayet edebileceðini ve ölümcül olabileceðini, bu itibarla þanslý olduðumu söyleyip hastaneden çýkardý. Sabah otel odamda uyandýðýmda, kanlý ishalim durmuþ ve halsizliðim kalmamýþtý. Ama yine de hemen sýrt çantamý yüklenip baþka bir þehre geçtim.

Baþa güneþ çarpmasý ihtimaline karþý hep basit ve hafif bir kep takmak gerekir.

Özellikle yazýn çýplak ayak terlikli gezintilerde ayak topuðu sýk sýk kalýnca nasýr yapar, ayda bir jiletle (sünger taþýyla deðil) iyice kazýnmazsa (eti kesmemeye dikkat ederek) artan nasýr, kanamalý çatlak yapýp mikrop kapabilmektedir. Yanýnýzda bir tüp ayak parmak arasý mantar merhemi bulundurmakta fayda var.

8. 23.03.2020 tarihli dip civarýnda, ekþisözlük borsa yakýn tahmincilerinden alýntýlar:

þu anda girmeyin diyenlere bakmayin. bankacilik hisselerini toplayin. 3-6 ay sonra maserati ile bodruma tatile gidersiniz. su an girmicek 124 bindeyken mi girecek ? korkmayin la. insanligin sonu gelse zaten borsaya koydugun paranin bi anlami olmayacak. sonu gelmediyse de maks 6 ayda 2-3 e katlayarak cikarsin. bu destek/direnccileri de anlamiyorum ya. ulan bu ortamda destek direnc isler mi. ******** kamil, hepimizi ********. mokoko bi ortam var iste. (12.03.2020 22:38 ~ 22:48 weight26)

alým zamaný (13.03.2020 00:04 be bop a lula)

düþünce al yükselince sat. þu an tam alým zamaný. (28.03.2020 13:23 ssg ve kanzuk ortak hesabi)

12)unutmayýn borsa büyük balýklarýn küçük balýklarý yuttuðu yerdir, piyasada genellikle büyük söylentilerin tersi olur. borsa istanbul 82.000 i gördüðünde herkes 40.000 konuþuyordu, açýn bakýn yazdýðým entrye ben tüm yatýrýmýnýn büyük kýsmýný 82.000 seviyesinden bist e kaydýrdým. 42.000 bekleyenler ise tl de paranýn pul olmasýný izliyorlar. þimdi de borsa 105.000 olacak dediklerine göre ben burdan borsadan çýkýp short açarým. izleyip görelim. bunu ben demiþtim demek için deðil, piyasanýn tersine çalýþtýðýna kanlý canlý ispat için söyledim. ([https://eksisozluk.com/borsaya-basla...“5869500?p=78] 15.04.2020 13:47 ~ 15:33 tunasiz hilmi)

NOT: Ama hiç kimse dolar-altýn-borsa dip/tepe iliþkilerini; borsa düþüþte uzun (yýllýk) süre altýn/döviz kýsa viop kontrat alýmýný, yükseliþte de sýyrýlýp, tepe dönüþlerini tahminlemeyý, bunlarýn (kasýtlý) savaþ ve salgýn ölümlerle kara dönüþtürme kalleþliðini, bu itibarla ölümcül borsa/döviz oyunlarýndan para kazanmalý mý kazanmamalý mý, hayreder mi etmesin mi; bu þartlarda yorumculardan nasýl bir (saðlýk spor çerçevesinde) dayanýþma beklenebilir vb tutarlý deðinmiyor.

Sayfa 10/27 ÝlkÝlk ... 8910111220 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •