Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 16/27 ÝlkÝlk ... 6141516171826 ... SonSon
Arama sonucu : 211 madde; 121 - 128 arasý.

Konu: Döviz-Altýn-Borsa-Vob-Varant

1.  Alýntý Originally Posted by mx_61 Yazýyý Oku
    Bilgilendirmeler için saðolun, topiðinizi okudum, güzel bilgiler vermiþsiniz. Son enerji hisseleri ile tabandan sonra bir yorumunuz olabilir mi? Bist yönünü aþaðý mý çevirdi?
    Benim yazý altlarýndaki tekerlemem misali, bu kalleþ fýrýldaklarýn ne yapacaðý hiç belli olmuyor. Hiçbir tekniz analiz çalýþmýyor. Sen borsaya girmezsen herkes sana tiyo veriyor, keþke girseydim, þimdi köþe olmuþtum diyorsun. Fakat tiyoyla girdiðindeyse sonuç vaatedilenin tam tersi oluyor. Yani borsa vahiy-tiyosu sadece girmeyenlere nisbet/kýcýk vermek için. Ayrýca þu hisse % þu kadar artacak denilmesi de palavra, sadece hemen önündeki þiddetli düþüþleri, devalüasyonlarý kamufle amaçlý.

Varsay ki uzun vade bir hissede kaldýn, tesadüfen de kazandýn; ama sen ara ara çýkýþý beceremediðin yada çýk-gir onayý alamadýðýn için, eninde sonunda o paran un-ufak olacaktýr. Temettü hissesi ise 1 lot=1TL ve altýndaysa alýnýr, önceki geçmiþinde enflasyona/devalüasyona karþý hemen her yýl bedelsiz artýþ yapmýþ mý bakýlýr, yýllýk düzenli temettü oraný gözönünde bulundurulur; temettü emekliliði düþüncesinde hissenin piyasa deðer dalgalanmasý pek kaale alýnmaz. Bu açýlardan sadece GRNYO öneririm, ÝÞYO fena deðil ancak bedelsiz artýþý olmadýðýndan karar senin.

Son durumda BÝST-100 hiç olmazsa önceki 1200 seviyesine kadar test eder diye düþünüyordum, ancak 21 aðustostan itibaran GARAN ve ISCTR dahil yükseliþ trendini kýrýp, þimdilik çok yavaþ düþüþ eðilimindeler; yani kýsmi yükseliþ trendi bozuldu. Altýný önceki 485TL zirvesini aþýrmayý düþünüyorlarsa, uzun süreli yavaþ ama sürekli düþerler.

Bugün özellikle BÝST-100 grafikte yükselir görünüyordu, fakat dediðim gibi, teknik analiz bunlarda iþlemiyor. Kendine þaþmaz bir vahiy-tiyocu bul diyeceðim, ancak harakiri kamikaze assasin kulu kuklasý olmazsan, yürümez...

2. Vahiy-tiyocularýn yalancýsýyým; ama denilen o ki BÝST-100 tekrar 980-1000 civarlarýna düþecek, gr altýn tavan 445-485TL'yi taban yapýp üzerine çýkacak.

Uzak durursanýz böyle olur; yararlanmaya kalkýp ISCTR, GARAN, X30 satým varantý veya viob kýsa pozisyonlanmaya kalkarsanýz tersine dönebilir.

Ey, þirk þirket organ organizasyon koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!..

3. www.mnihatyavas.wordpress.com
    www.github.com/mnihatyavas

HTML-CSS-JS, Python, Java, epub-Sigil, LTspice-Elektronik katagorilerinde kýsa konu açýklamalý binlerce çalýþýr türkçe örnekli kurslar.

Kurs silsilesini karýþtýrmamak için önce herbir kursun içindekiler.txt açýklamalarýna bakýp, konulu örnekleri burdaki sýrayla takip etmelisiniz. Tüm örnekler çalýþmaktadýr, diskinize kopyalayýp deneyin. Takýldýðýnýz hususlarda mnihatyavas@gmail.com eposta adresime yazabilirsiniz.

Halen www.mozilla.org'un muazzam HTML-CSS-JS tutorials konu açýklamalý örneklemeleri ile www.analog.com'un LTspice electronics university tutorials elektronik devre tasarým simülasyonunu eklemekteyim

Kendinize yararlý addederseniz 5-10-100TL arasý donation baðýþ EFT'leriniz beni teþvikler, sevindirir.

Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen; Ey, þirk þirket organ organizasyon koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...

4. www.isyatirim.com.tr ve www.osmanlimenkul.com.tr borsa aracý kurumlarýnda küçük birer hesap açtým; ve onlarýn tavsiye, danýþma, görüþ, yorum, teknik enstrüman, fiyat, komisyon vb... kiþisel isim vermeden anonim burada yazacaðým; sonuçlarýný hep birlikte gördük maalesef ve daha da görelim.

Dünyada bu kadar danýþman, profesör, alim-ulema, baþkan, peygamber, baba-ana-oðul-ruh müstakbel allahlarý varken, kökü ikiyüzlü yamukluða yamalýk yapýp, güle oynaya fatal ganimet-miras katliam kýyamet felahlarýný gerçekleþtirmektedir. Sen de sanarsýn ki çok çok güvenilir saðlam teknolojik modern yedemin ellerdeyiz!..

Osmanlý yatýrým %10-15 yýllýk faizli özel sektör borçlanma senedi, %450 (þiþirme) faizli ZPA ziraat serbest döviz fonu, %70-%140 arasý AFT-AFA-YAY yabancý (nasdq-100 ve teknoloji) hisse fonu da pazarlamaktadýr. Ayrýca hisse al-satlarda azami 30 gün geçerli stop-loss zararý durdur yada karý sýyýr sabit fiyatlý veya hareketli özel emir de girilebilmektedir. Normal emirler serbest piyasa (bazen takýlýyor) yada limitli giriliyor. Hisselerden SASA**, VESTL**, ARCLK* ve BIMAS*'a dikkat.

Ýþyatýrým görüþü ÝÞCTR ocak 2021'e kadar ciddi yükselmez, 4.84-5.25TL/lot arasýnda salýnýr, sonrasýnda 6'larý geçecek þekilde fýrlar; çýkma ISCTR hissesi içinde kal. Bankalarýn (özellikle Garantinin) TL varlýklarý dolar karþýsýnda onda bir deðersizleþti, bunu ancak TL cinsi hisse artýþýyla telafi etmek zorunda.

Danýþman destekli müþteri temsilcisi yorumlarýna devam edeceðiz...

Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizasyon koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...

5. Finansal danýþmanlý kurumlar müþterilerini hisselere satýyor. Osmanlý Menkul'da bana birkaç gün önce VESTL hisseleri almam önerildi; girdim, 3 günde yerinden kýpýrdamadý, 6B TL zararla ayrýldým.

Bugün danýþman telefon edip AKSEN daimi yükseliþ trendinde, Özbekistanla bir maden þirketi iþletme ortaklýk anlaþmasý haberi hissesini uçuruyor, almaný tavsiye ederim dedi; danýþman daha alýrken 5.66TL'den 5.60'a düþtü, geri çekilmede almayalým demedi; gün sonunda 18B zarardaydým.

Finansal danýþmanlar yükseliþ trendi baþ yada ortalarýnda deðil, tam tepe geri çekilme arifesinde müþterilerini arayýp alým tavsiyesi verip çoþturuyor; ayrýca stop loss koymaya gerek yok, düþüþe geçerse manüel kontrol yapýp sana telefonla bildiririm diye, stoploss'suz sizi tam zarara itiyor; sonra da sorumsuzca, sen onayladýn, özel emirle stoploss yazma yetkim yok diye üstelik de size çemkiriyor.

Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizasyon koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...

6. Uluslararasý hosteller birliðinin kararý gereði, hostes müþterileri oradan ayrýldýktan sonra ora hakkýnda düþüncelerini yazar ve rating memnuniyet derecesi verirler. Tüm hosteller de bunu yayýnlamak zorundadýr. Böylece yeni müþteriler hostel fiyatlarýný ve memnuniyet rating'lerini karþýlaþtýrarak seçimlerini yapma þansýna sahip olurlar.

Osmanlý Menkul'ün finansman danýþmaný müþteriyi tamamen dolandýrýyor:
    * Ýþe yaramaz INES gibi, yada illa ki f/k karlýlýðý çok yüksek bahanesiyle kýsagün tepe tükeniþini tamamlayan AKSEN gibi hisseleri stop-loss'suz öneriyor, sen illa ki stop-loss koymak isteyince, müþteriler hisselerini satmýyor elde tutuyor, ben takip ediyorum, sabah fýrlayacak, illa stop-loss koyacaksan da birkaç puan aþaðýdan koy diyor. Açýlýþta koyduðun stop-loss'un altýnda satýldýðýný görünce fiyat düþüþ zýplamasýný bahane ediyor (zarar %4-5).
    * Danýþmana alýþ yapma talimatý verdiðinde, tesadüfmüþcesine fiyatlar %1 yukarý fýrlatýlmýþcasýna pahalý alýyor, sonra sen bu yüksek fiyatlarýn olmadýðýný saniyelik grafikten izleyip itiraz edince de, yüksek fiyatlý pasif satýþ kotasýný almýþýz, grafikte görülmez bahanesi yapýyor.
    * Onbinde 3 komisyon alýyoruz derken, onlar vasýtasýyla alým satýmlarda daima piyasa fiyatýndan birkaç puan farkettirerek, örtülü komisyonu yüzde birlere-ikilere fýrlatýyor.
    * Aktüel zararý senden yoluyor, boþ kuru gelecek tiyolu vaatle seni uyutuyor (gelecekte saadet zinciri cenneti vaat edip bugünün tasarruflarýný alenen katlediyor).
    * Stop-loss'lar tamamen kýrýlmadan, alým varantlarý ve long viob açýk pozisyonlar tamemen kýrdýrýlmadan yukarý çýkýþ; yada ters satým-short poziyonlar kýrýlýp temizlenmeden aþaðý düþüþ baþlatýlmýyor (bu bilgiler karþýya veriliyor).
    * Alým satýma kendin dahi geçsen, limitli emir beklemede býrakýlýyor, ancak emir düzeltmeyle yukardan anlaþmalý satýþ yaptýrýp aradaki farký paylaþýyorlar.
    * Benim bu Osmanlý'ya rating'im daha siptahken yüz üzerinden koca bir sýfýr.

Çok dikkatli olun, tamamen müþteriyi dolandýrmak üzere tezgah kurmuþlar, hatta yeni bir banker kastelli olayý dahi tertiplerler, böylesi dolandýrýcýlar. Tüm alým satýmlarý, yada alým-satým tavsiyeleri tamamen seni tuzaða kaptýrmak üzere tezgahlanýyor, tatmin saðlýyor, böylelikle kariyerlenip köþe oluyorlar. Sýradan forum moderatörü dahi bu aracý kurum danýþmanlarýndan çok daha dürüsttür, emin olun.

Senin zararlarýný hiçbir þekilde telafiye yaklaþmýyorlar...

7. Eylül 3 ve 4'ünden itibaren tüm avrupa ve amerika borsalarý büyük düþüþ gösterdi. Nasdq-100 þubat 2020'den sonraki enbüyük keskin düþüþünü gösterdi, 2 günde %7 düþtü, sonra %1 aldý ama düþüþ þiddeti bunun büyük olasýlýkla devamýnýn geleceðini göstermekte. DAX, S&P, DJX düþüþlere katýldý.
    Ancak ilginçtir, þimdilik banka (Nasdq Banka) endeksleri bu düþüþe duyarsýz kaldý.
    Türkiye XU100 ve BÝST-Banka henüz bu düþüþü hissetmedi.
    Bence tekrar dünyada altýn yükseliþi baþgösterecek. Nasdq-100 düþüþü devam ederse bunun etkileri tüm dünya ve banka endekslerine de yansýyacak.

Yaklaþan bu fýrtýnaya dikkatinizi çekmek istedim!..

8. Borsa anlýk kazanç sunar, belirsiz süreli beklenti deðil. Viob uzun/kýsa, varant satým/alým, altýn yükseliþ/düþüþ, hisse yükseliþ/düþüþ, arbitraj, kripto vb.

ISCTR yada GARAN ocak 2021'de yükselecek, gir bekle diye beklentiye sokulduðunda bataklýða düþtün demektir.

Yada Osmanlý Menkul bana (düþük onbinde üç komisyonla, -hareketli- stop-loss özel emirlerle) anlýk al/sat trendleri (AKSEN, ASELSAN, SASA vb), viob ve arbitraj önererek davet etti. Ama her anlýk al/sat danýþman tavsiyesi uygulatmasý zarar ettirdi; sonra da hissede beklersen ASELSAN hemen hemen heriki yýlda bir %100 bedelsiz daðýtýyor, temettü alýrsýn, önemli tepe geri çekilme arifelerinde çýkýþ öneririm, tekrar alttan alýr, lot sayýný artýrýrsýn diye, anlýktan vazgeçirtip yýllarýn beklenti bataðýna soktu.

Bu ülkede kalýnacak tek enstrüman altýndýr; altýndan çýkýþa ancak anlýk kýsa vadeli trendlerde TL'ye geçilip sonra en kýsa zamanda tekrar altýna dönülmelidir. Dolandýrýcýlar ise seni TL'ye dönderip uzun vadeli beklenti bataðýna sokarak, yavaþ yavaþ malýný canýný öldürür. Kendisi (senin iþin tamamlandý diye) döner, yeni acemi müþterilere/yatýrýmcýlara, anlýk viob varant arbitraj hisse vaadiyle tuzaðýna çeker.

Borsa diye bir þey yoktur, sadece borsa bahanesiyle uzun vadeli beklentiye hapsolunup, malý caný öldürülecek enayiler vardýr. Açýn Osmanlý Menkula, gelirsem bana anlýk yardýmlarýnýz ne olacak diye sorun, kayýt tutun, girin, gerçek tuzakcý/zararcý yüzünü görün ve sonra önceki vaat kayýt tutanaklarýný onlara dinlettirin, bakalým zerre utanacaklar mý?..

Sayfa 16/27 ÝlkÝlk ... 6141516171826 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •