2000 yýlý baþlarýnda 1gr altýn 1 TL iken, bugün 325 TL. ÝÞC hisse 1TL/Lot iken bugün 6.5 TL/Lot. Dolar 0.50TL iken bugün 6.2TL.
ÝÞC 2006, 2007, 2010, 2013, 2017, 2020 tarihlerinde azami 7TL/Lot ile asgari 4 TL/Lot arasýnda mekik dokudu, bedelsiz hisse artýþý yapmadý, geçen yýl temettü vermedi; verdiði temettü ise borsa deðerinden deðil, 1TL/Lot deðerinden, onu da gizli bedelsiz hisse artþýný portföyüne eklemek yerine satýp netini hesabýna koymakta, esas banka karýný ise kendine alýkoymakta, hükümet komserinden buna izin alýyorsam git bildiðine þikayet et demekte.
ÝÞC yýllýk enflasyon ve devalüasyonu hiç telafi etmedi. Yani altýn 1->300 kez artarken, ÝÞC 1->7 artarak, altýna karþý 300/7=44 kat deðer kaybetti. Bunun anlamý þayet 2000 yýlýndaki TL tasarrufunuz 44gr altýnken ÝÞC hissesi almýþsanýz, bugün ayný hisseleriniz 1 gr altýna düþmüþ demektir.
Bu TL tasarruf katliamý sadece hisseler için deðil (Anadolu Hayat Sigorta gibi) tüm özel emeklilik fonlarýnda da geçerlidir. Bu yüzden enflasyon ve devalüasyon Atatürk'ün vefatýndan sonra ülkenin kaderi yapýlmýþtýr; borsa ve (kumpasladýklarý) terör-savaþ bahaneleri hep vatandaþ tasarruflarýyla tekrar vatandaþýn aleyhine kullanýlmaktadýr.
Ben 2000 yýlýnda 1000 Lot ÝÞC almýþtým, hala 1000 Lot, ama altýn 1->325 TL...
"http://bigpara.hurriyet.com.tr/" sitesinden borsa-hisseler, gram altýn ve dolar (2000->2020) grafiklerini inceleyin, anlaþýlýr.
Ayrýca devletin vatandaþ tasarruflarýný böylesi eþkýyalara yedirmek istediði ortamda borsadan kazanmak demek, öncelikle görünmez radyasyon, virüs, zehir veya kazalara kimvurduya kurban gitmek demektir. Devletin 18 üstü tüm vatandaþýna iþgören talebini (yada iþsizlik maaþýný) çok gören, 2.emeklilik TL fonlarýna %10 katkýlayýp devalüasyon yapan, bedelsiz hisse satýþýný temettü farzedip ayrýlan gerçek temettü hýrsýzlýðýna onay veren, para bastýðý halde vatandaþ tasarrufuna reel (döviz altýn enflasyon devalüasyon telafili) yýllýk net %10 (aylýk %1) faiz vermeyen Türkiyenin ve dünyanýn sakat özel/kamusal kurumlarý, marifet diye hep insanlarý terör savaþ ve hastalýklarla telefi maarifet görmektedir.
Devlet/özel kurumlarýn vatandaþ eðitim ve iþgörenlik temel güvencesi hakkýný ihlal edip, herkesin bu asgari güvenceleri öncellemeleri yerine, acaba hangi savaþ-katliam tezgahlarýný kazanç fýrsatýna (borsa, döviz, altýn yükseliþleriyle, vob, varant düþüþ/yükseliþleriyle) dönüþtürürüz temel-teknik analiz uyanýklýk beklentileriyle, bu piyasalardan kimseye saðlýk, spor ve hayýr gelmez. Önce niyet düzgünlüðü, sonra ülke ve dünyanýn tasarruf, eðitim, iþgörenlik, saðlýk ve spora desteði.


Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri