Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 20/27 ÝlkÝlk ... 101819202122 ... SonSon
Arama sonucu : 211 madde; 153 - 160 arasý.

Konu: Döviz-Altýn-Borsa-Vob-Varant

1. Ýlla ki sana vahiy-tiyo yada kerametçi (alým-satým varantlý, kýsa-uzun viob kontratlý, opsiyonlu, açýða satýþlý vb) danýþmanlýk yapacaðým diyene, uygulamasýz hep isabet kaydetmesi üzere bir süre sonra, peki tavsiyeni söyle, uygulamada test edelim diyorsun, test ediyorsun, fosss... Ve 7/24 envayi çeþit teknik var bizde diyen, artýk sana hiç (kýsa/uzun, alým/satým) çýkýþ öneremiyor, bir türlü...
    Haddin olmayarak danýþmanýna bu tutarsýzlýðýn sebebini sorma cüretinde bulunuyorsun; baðýrýp çaðýrmaya, seni susturmaya, baskýlamaya "Beni hiç dinlemiyorsun!.." tazillemeleri furyasýna kendini kaptýrýyor. Sakince dinleyip, "Sen din kurmaya, gizli peygamberlik inisiyatörlüðüne, dolayýsýyla da münafýklarý kafirleyip katliam farz, kýyamet felah, cihat ve haclý seferleri, hakiki baþkan ve peygamberin sahtelerini kitabýna uydurup öldürebilendir, iddiasýndasýn; finansal danýþmanlýðýn bahane, dünyada bu kadar katliamcý din yetmedi mi? Sadece alçakgönüllü teknisyence mesleðinin icrasý neyine yetmiyor?" diye soruyorsun... Buz gibi artýk senden soðuyor; benim hakiki öldürme yetkili peygamber-baþkanlýðýmý çekemiyor diye, artýk her þöyle-böyle yapalým demeni kaale almýyor, hiçbiri istatistiksel olarak (karþýnýn kulaðýna sýzar ve tutmaz, sadece vay sen bu uyanýklýðý mý yapacaksýn diye seni katlý nispette terse zarara -bizler vasýtasýyla- sokar, otomatik robotlar gibi tümümüzün tavsiyeleri de uygulamada sana zarar ettirir, ancak ve ta ki bize kayýtsýz þartsýz biat edesin ve tüm bu ivmeli/kaldýraçlý finansal teknikler müþterimize hep hep hep kazandýrýyor diyebilelim, her aracý kurumda ayný sonuçla karþýlaþýrsýn, sen bilirsin diyor) müþteriye para kazandýrmaz, nitekim sen de peþinen gerçekte bu risk dökümanlarýný onayladýn, imzaladýn diyor.
    Peki arkadaþ, saðol diyorsun...
    Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin... (https://github.com/mnihatyavas, https://mnihatyavas.wordpress.com/)

2. Bugün BÝST-100 1470'den 1410'larý görüp, 1500'lerde kapandý. ISCTR 6.10'dan 6.30'a sýçradý. ISYAT 3.60'dan 4.10'u gördü. GARAN 8.98'den 9.40'a zýpladý. Endex-30 hissesi GUBRF günlük dip-tavan %20 yaptý. Ayrýca ISCTR 3 kez 6.10'larda temel yaptý. Yani büyük ihtimalle BÝST-100 1700'lere kadar, ISCTR 10'lara, GARAN 18'lere yükseliþ gerilemesini tamamladý... kanýmca.
    Peki ben... Ben yanlýþ hisselere, yanlýþ danýþman yöneltimleriyle, hep zararlarýma devam ediyorum; kar ettirilir miyim?.. Hiç sanmýyorum... Çünkü sistem, ayan beyan görüneni olduðu gibi dillendirmeye çalýþaný dokuz köyden kovuyor; yaþamdan da kovulmazsak kardayýz diyoruz!..
    Bu arada, 3-5 ayda 3 kat artan GEDIK ve 10 kat artan OYAKY iyi takip edilmeli.

Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...
    [https://github.com/mnihatyavas, https://mnihatyavas.wordpress.com/]

3. Unutmayýn, ne zaman ki danýþmanýn yada vahiy-tiyocun sana örneðin GARAN'ý 10.60'dan al 11.50 yada 12'de satarsýn (yada ISYAT'ý 3.60'dan al 4.50'den satarsýn) diyorsa, diyen o deðil, arka plandaki GARAN/ISYAT sahibidir. Seni ayartýp, olur verirsen (þayet hisseler de o fiyatlara ulaþacaksa) ne yapar eder yükseliþ öncesi seni hisseden dýþlar, yada öyle allandýra ballandýra baþka hisselere yönlendirir ki GARAN o fiyatý bulduðunda sana yamandýrýlan hisse tam tersi o nisbetlerde zararlardadýr. Ýllaki de o fiyata gelip seni dýþlayamamýþsa ya o paraný senden suikastlar, dolandýrýr, yada çýkýþýný (tehditle, hastalýkla, sakatlayarak vb) engeller.
    Unutmamanýz gereken tek husus, size borsa piyasasýnda önerilen ayartýcý her fýrsatçý tavsiye gerçekte seni o oranda sakatlayýp düþürmek için kendilerine ön hakediþ tuzaðý hazýrlama hakkýdýr (sen de bunu imzaladýðýn risk/kazanç dökümanlarýyla kabullendiðini beyan ediyorsundur) ve bu örtülü haklarýna ulaþabilmenin hertürlü kitabýna uydurulacak lobisel yollarý ellerindedir. Amaç seni sakatlamak olmasa, o kiþi o tavsiyeyi sessizce kendine uygulayarak kârý cebine koyardý. Ancak o piyasada istihdam edilenin arkaplandaki kurgucu oyuncularýn metazori direktifi dýþýnda hiçbir keramet veya inisiyatifleri (inisiyatörük peygamberlikleri) olmadýðýný bilirsen, belki içini rahat tutabilirsin.
    Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...

4. Birkaç hafta önce, Osmanlý Menkul danýþmaný, "Efendim, elindeki 2 hafta önce 10.10'dan alýp 9.80'lerde süründüðün GARAN hissesi bugün yükselecek, 10.20'den satalým, sonra da 10.03'den geri alým emri yazalým, akþama alttan toplarýz," dedi, beni ayarttý, sattým, GARAN o aralar uzun süre 10.80-10.30 aralarýnda salýndý, hem yükseliþinden beni mahrum býraktý, hem düþüþünden yararlandýrmayýp, aksine 11.10'lara yükselecek tavsiyesiyle 10.62'den geri aldýrýp beni dünyanýn zararýna soktu.

Keza dün sabah, Ýþ Yatýrým danýþmaný, "Abi sabah seni aradým, açmadýn, ISYAT 3.61 iken alacak 2 saat sonra yani þimdi 3.90'dan satacaktýk; yine de alalým, birkaç gün sonra 4.50'den satarýz," dedi; olur dedim, aldýk. Ertesi sabah erkenden "Abi, ISYAT 4.10 oldu, satalým, ayrýca gün içi 3.98'e alýþ yazýp alttan tekrar alalým," dedi, (bölük pörçük, 4.10-3.96 arasýnda) sattýk. Bir daha da geri alým önermeyecek...

Demek istediðim, danýþman senin danýþmanýn deðil, ilgili hissenin temsilcisi; elde (uzun süre yükselecek umuduyla alýp) tuttuðun hisse, eften püften deðil ciddi yükseliþ arifesinde danýþmanýn seni mutlaka arayacaktýr ve %1-3 gibi cüzi karla apar topar sattýrýp, göre alttan alacak daha kar edeceksin avuntusuyla oyalayacak, müstakbel güçlü yükseliþlerden seni mutlaka mahrum býrakacak; sonrasýndaysa maalesef güçlü düþüþ öncesi seni ayartýp tepe düþüþ öncesi sana tekrar kakalayacaktýr. Yani bahse girelim, ISYAT önümüzdeki hafta sonuna kadar yaklaþýk 4.50'lere týrmanacak, fakat beni de aval aval alýþsýz seyirci yapacakdýr. Takip edin!..

www.tapu.com bankalarla Türkiye çapýnda önemsiz gibi görünen bir dolandýrýcýlýk þebekesi kurmuþ. Tapu.com'dan küçük bir dükan alayým diyorsun; sana refakatçi sunuyorlar, adam dükaný gösterip baþlýyor yaltaklanmaya, bana el altýndan 2-5Bin TL verirsen dükan ihalesini üzerinde býraktýrýrým, diyor. Ýhale bedelinin %5'ini ayrýca tapu.com da peþin alýyor. Ýhale üzerinde kalýrsa, ikide bir refakatçi ve tapu.com el altýndan para verirsen iþleri kolaylaþtýrýrýz, banka biran önce (engeç 10 gün) tapuyu üzerine yapar dedikleri halde, aradan aylar geçer, ihale sende kaldýðý, herkes el altýndan 3-5'er Bin TL istediði halde bir türlü tapu iþlemine geçilmez. Sonunda birkaç aydan sonra vazgeçiyorum dediðinde; olur, ancak faturalu/faturasýz komisyon, iþlem hýzlandýrma, yer gösterme, randevu, anahtar verme vb masraflarýn iade olunmaz deniyor. Unutmayýn ki dükan bedelleri örneðin 1M TL ise bu %5 resmi ve bunun enaz 2-3 katý da gayriresmi komisyon söðüþlenmelerin 50B TL'yi geçiyor. Siz siz olun, tapu.com'dan uzak durun, emlak alacaksanýz direk sahibinden ve tapu devri esnasýnda para tesliminden þaþmayýn. Ýllaki de kaþýnýyorsanýz, tapu.com'u çok ucuz bir emlak alýmýyla sýnayýn, görün, kendiniz karar verin.

5. Danýþmanlý çalýþma tuzaðý hakkýnda biraz yorum yapmak istiyorum...
    Ýþyatýrým danýþmaný "Abi dün 3.88'den aldýðýmýz ISYAT hissesini bugün 4.14'ten satalým, sonra tekrar 4'ün altýna düþerse alýrýz," deyince peki satalým dedim. Demez olaydým, yada satýþ iþlemini kendim yapsaydým.
    "Tek kalemde satýþ kotasý yok, sýradaki satýþ kademelerinden satýþ yapacaðým," diye bölük pörçük 20-30 satýþ emri gönderdi; yarýsý gerçekleþti, yarýsý takýldý, hisse deðeri 4.14'ten 3.95'e hýzla düþünce, danýþman da satýþ emirleri fiyatlarýný deðiþtirmeyip, üstelik limit deðil serbest fiyattan emir girince hisse deðeri artý komisyon ve stopaj üzeri %20 fazla para bloke edilince hesabým kilitlendi. Ne satýþ yapabiliyordum ne de alýþ.
    Kendiniz hesabýnýza girip, emirleri ya ek ücretli iptal yada düzeltme yapmazsanýz, paranýz tamamen blokeli kullanýmýnýza kapanýr. Bunun üzerine danýþmaný azarlayýnca, düzeltmeleri yaptý, bu arada nerdeyse %5 düþen hisseleri zararýna sattý, üstelik de bu kilitlenmeyi çözme kerametini göstermiþcesine "Abi nasýl yaptýðýmý sorma, hallettim," diye büyüklük tasladý.
    Ýþbankasýnda danýþman yok, kendiniz hesabýnýzdaki paradan fazlaca abartýlý alýþ adedi girerseniz, sistem otomatikmen alabileceðiniz azami limit yada serbest fiyat adedini size bildirir. Danýþmanda ise marifetmiþcesine bu lot adet hesabýný þakýr þukur 5-10 dakikada caka satarak kendileri yapýyor görünür, üstelik isterlerse yukarda belirttiðim gibi satýmda düþen hisseyi, alýmda ise yükselen hisseyi 1-2 kademe abartarak emirlerinizi, dolayýsýyla da portföy paranýzý kullanamayacaðýnýz halde kilitlerler. Bu düzeltmeyi kendiniz de beceremiyorsanýz, vay halinize, düþtünüz ibni-kahraman insafsýzýnýn isnafýna demektir.
    Üstelik tüm bu kalleþliklerine ilaveten de 3-5 yukardan satýþ yaptýrdým bahanesiyle 3-5 kuruþ göstermelik karýnýzý, kendi kerametiyle yaptýnýz önyargýsýyla göz koyar, bloklar, engeller. Aksine müstakbel ISYAT 4.50 karýndan mahrum etmesini býrakýn, bu cüzi 3-5 göstermelik karýnýzý da kilitler.
    Karar sizin, ister iþlemlerinizi çok mecbur kalmadýkca kendiniz yapýn, isterse de ibni-kahraman kerametci mal-mülk-can allahýn temsilcisi vahiy-tiyocu danýþmanýndýr önyargýlý danýþmanýnýza havale edin.

6. Ayrýca Ýþyatýrým'ýn Mobil TradeMaster uygulamasýnda raporlar hesap ektresi, komisyon ve stopaj kesintilerini göstermediðinden, alým/satým iþlem sonuçlarýnda kalan bakiye tutturmasýný denkleþtiremiyorsun. Mobil uygulamadaki bu eksiklik giderilmeli!..
    Ýlla ki isyatirim.com.tr-->trademaster'a dizüstü bilgisayardan girip, hesap mutabakatý saðlaman gerekmektedir.
    Osmanlý Menkul'ün bile hem dizüstü hem de mobil program kullaným sadeliði, Ýþyatýrým trademaster'dan daha kullanýþlý. Deneyin, kýyaslayýn, kendiniz karar verin!..

7. "Ha, peki neden Ýþyatýrým Mobil TradeMaster'da EFT hesap tanýmý, hesap mutabakatlý ekstre dökümü, alým/satýmlarda otomatik serbest/limitli adet hesaplayýcý vb yok?" diye sorulabilir. Cevap gayet basit; Ýþyatýrým hemen tamamen danýþman hegemonyasýnda yürütülüyor, programlarý da hemen her aþamada danýþmanla iþlem yapmayý zorunlu kýlýyor. Müþteri güvenliði, diye düþünülebilir.
    Danýþman böbürlenerek diyor ki, "Benim müþterilerim KARDMRD hisselerinden, benim tavsiyemle 4'te sattýlar, þu aralar 7 olduðu halde bir daha aldýrmadým."
    Ben ise diyorum ki, "Hayýr, Ýþbankasý ISCTR dahil hiçbir hisseyi aldýrýr ama, sattýrmaz, enflasyon ve devalüasyonlarla telef ettirir, temettüyü bile çok görür, yatýrýmcý katlanamaz satarsa, yada danýþmanýn sat ayartmasýyla satarsa da o hisseyle birlikte olup, sana býrak al/sat karýný, yaþamaný (radyasyonlu diþ apsesi, kobra kalp krizi zehir tozu, iterit/hardal gazlý beyin kanamalý felç, arsenik gripalli covid salgýný, savaþlar, suikastlar vb) bile çok görür. Yalan söyleme, o müþterin, senin tavsiyenle bile KRDMRD'yi satamaz, satarsa da saðlýklý yaþayamaz!.." (Deneyin, uygulayýn, görün...)
    Dünya borsasý kitabýný yazan þirk koþulmaz bunlar; sadece müþteriyi ayartýr, 7/24 short/long, dip/tepe kar edeceðini sandýrýr; sonra da geri dönüp, vay tek uyanýk sen misin diyerek, onu doðduðuna piþman eder. Tüm bu uyanýklýk öðretileri ise sadece ona bilahere layýk göreceði misli kalleþlikler için tuzaktýr, oltada yemdir...

8. Java, Python, HTML-CSS, JS, Sigil epub, LTspice ile ilgileniyorum dediðime bakmayýn siz. Ýlkokuldan itibaren, her çocuk, din öðretisi gereði gökten zembille vahiy-tiyo peygamberlik makamýyla onurlandýrmayý bekliyor.
    Ýlkokuldan itibaren de eðitimde (özellikle sýnavlarda) en büyük suçun kopyacýlýk olduðu, þiddetle kaçýnýlmasý gerektiði sýký sýkýya tembihleniyor.
    Hep çeliþkide kalmýþýmdýr: Ahmet'ten Muhammed'den kopya almam neden suç sayýlýrken, gökten zembille (Ýbnillah'dan) inzal olduðu ileri sürülen mutlak vahiy-tiyo kopyacýlýðý neden en þerefli peygamberlik mevkisiyle onurlandýrýlýyor diye? Ayrýca neden tüm dinlerdeki vahiy-tiyo bedeli katliam farz kýyamet ebedi felah þartýyla cezalandýrýlýyor diye?
    Ancak hala teknik konular beni çok çoook sýkýyor; ilkokuldan beri mutlak vahiy-tiyo kopyacýlýðýyla onurlandýrýlmayý, herþeyi kolayca bilip yapabilmeyi bekliyorum; rahmetli (din-i bütün) annem babam da vefatlarýna kadar hep bu beklentidelerdi; tüm dünya insanlýðý da keza öyle...
    Ölürken; keþke faraza torunumun çocuðu olarak tekrar organ, organizma, aile okul iþgören organizasyonunda dünyaya gelsem niyeti, çok çook zor geliyor herkese...

GARAN hissesi birara diðer banka hisselerine nisbeten fazlaca 9.90'dan 10.15'e fýrladý, bugün tekrar 9.92'ye geriledi. Ve sanki yükseliþ ivmesini kaybetti de gözünü tekrar 8.98'e dikti ve anormal 410'lara düþen gr.altýný yükseltmeyi deneyecek gibime geliyor. Günsonu bire beþ açýða satýþcýlar tetikte beklesinler...
    Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci sportmen misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma, aile okul iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...

Sayfa 20/27 ÝlkÝlk ... 101819202122 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •