Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 21/27 ÝlkÝlk ... 111920212223 ... SonSon
Arama sonucu : 211 madde; 161 - 168 arasý.

Konu: Döviz-Altýn-Borsa-Vob-Varant

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Nihat, Ýnan bana anlatmak istediðin konularý zengin Türkçemizin içinde bulacaðýn bir çok kelime ile ifade edebilirsin. Ama niyetin baþka ise buna da bir gün birileri dur diyecektir. Kelimeler arasýna eklediklerini gayet net görüyoruz, tam din düþmanýsýnýn veya dinsiz ateist veya Ateþe tapanda olabilirsin. Ama bunlarý açýk açýk beyan etmene gerek yok. Borsa ile vahiy ayný yerde neden kullanýlýr. Bu son yazýnda deðil öncekilerde daha fazla ve dine açýk saldýrýn borsa kýlýfý altýnda net olarak görülüyor. Tekrar edelim, dinsiz ateist olman bazý konularý bu þekilde açýk açýk diline kalemine almaný gerektirmez az saygý göstersen sorun da kalmaz.

2.  Alýntý Originally Posted by CAKIR24 Yazýyý Oku
    Nihat, Ýnan bana anlatmak istediðin konularý zengin Türkçemizin içinde bulacaðýn bir çok kelime ile ifade edebilirsin. Ama niyetin baþka ise buna da bir gün birileri dur diyecektir. Kelimeler arasýna eklediklerini gayet net görüyoruz, tam din düþmanýsýnýn veya dinsiz ateist veya Ateþe tapanda olabilirsin. Ama bunlarý açýk açýk beyan etmene gerek yok. Borsa ile vahiy ayný yerde neden kullanýlýr. Bu son yazýnda deðil öncekilerde daha fazla ve dine açýk saldýrýn borsa kýlýfý altýnda net olarak görülüyor. Tekrar edelim, dinsiz ateist olman bazý konularý bu þekilde açýk açýk diline kalemine almaný gerektirmez az saygý göstersen sorun da kalmaz.
    Katýlýmýn ve yorumun için teþekkürler. Ben aslýnda bu foruma 1 yýl önce girdiðimde, þubat 2020 krizini göremeyip, yanlýþ yorumlarýmla, belki beni kaale alanlar oldu, benim gibi onlar da zarar etti, diye kendime hayýflanýp, yorumlarýmý silmek ve forum katýlýmýmý iptal etmek maksadýyla, forum yönetiminden yardým rica ettim, ama cevap gelmedi; herhalde çýkmam istenmedi. Maksadým kimseyi rahatsýz etmek deðil, böyle düþünen varsa, lütfen forum yönetimine þikayeten baþvursun ve benim tüm yorumlarýmýn silinip üyeliðimin iptali konusunda yardýmcý olunsun... Zira yorumlarýmýn ne kendime ne de olasý dikkatli okuyucularýma zerre yararým yoksa fuzuli yer ve zaman iþgali yapmýþ olmak istemiyorum.

Kasým 2020 ortalarýna kadar gr-altýn önce 535TL'yi gördü, sonra BÝST-100 30 Ekim 2020'den sonra 1580'lere zirve yapýnca 405TL'ye kadar geri çekildi. Faraza BÝST-100 þayet 1750'leri roketlerse altýn yaklaþýk %30 gerilemeyle 370TL der, 350TL demez... Bekleyelim, görelim; (vahiy-tiyocularýn zýmni silahlarý olan) COVID-19 kapalý mekan arsenik gripal tozu, iterit/hardal savaþ gazý beyin kanamalý felç, kobra kalp krizi zehir tozu, radyasyonlu diþ abseleri, savaþ ve suikast komplolarýndan da kaçýnmaya çalýþalým...

Bugün Ýþyatýrým danýþmaným, "Bugün yarýn GARAN 10.80'e de çýkabilir, tekrar 9.72'ye de düþebilir," dedi. Þaþtým kaldým, karar sizin!..
    Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci sportmen misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma, aile okul iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...
    [https://github.com/mnihatyavas, https://mnihatyavas.wordpress.com/]

3. Din tüm dünya toplumlarýnda vazgeçilemez bir hizmet kurumudur; bu kurumu bizdeki gibi devlet desteklemese özel baðýþlarla dahi varlýðýný sürdürmekte ve ihtiyaç duyulmaktadýr. Ben sadece dinlerdeki kafir münafýk cihat-haclý seferleri zýtlýklarý katliam söylemlerini kritik ediyorum. Teist ateist dinli dinsiz ateþe tapan puta tapan keskin çatýþmacý ayrýmcýlýðý deðil, herkeste öyle böyle doða yada dogma din ve allah inancý olduðu kanatindeyim (2 yýllýk AÖF Ýlahiyat ve Arapça diplomam var); ukela kaprisli insan, aczini ve haddini bilmeli...

Sitenin sansürlemeye gerek görmediði (ancak talep ederse kullanmam) birkaç muðlak kelime ve arapça-türkçe anlamlarý: Ýbni-kahraman=Kahraman-oðlu-kahraman, Ýbnillah=Allah-oðlu/Ýsa/Ýnsanoðlu, Ýbnirospu=Raspa/hatun/oðlu.

8-10 yýl önce Kuþadasý'da ikamet ederken yazlarý hemen hergün 3-4 saat molasýz kulaçlý yüzüyordum. 25 yaþlarýnda bir delikanlý görmüþ, benimle arkadaþlýk etmek isteyip telefon numaramý istedi, verdim. Ancak sonra SMS mesajla cinsel tercihimi sorunca biraz pimpiriklenmekle beraber; fitness hatunlarla haftada aþýrýya kaçmadan 1 saatlik beraberliðe hayýr demediðimi; ancak asayiþ berkemal çerçevesinde her türlü gay eþcinsel travesti iliþkilerine de, beni tacizkar rahatsýz etmemeleri koþuluyla hoþgürüyle karþýladýðýmý belirttim. Gittikce asabileþen, taciz, tehdit, hakaret, küfür içeren SMS'ler gönderince; bu mesajlarý arþivlediðimi, kesmezse savcýlýða þikayet edeceðimi bildirmeme raðmen, tamgaz devam etti. Hülasa, savcýlýk þikayetinde bulunup, karþýlýklý SMS'lerimizi teslim ettim. Bu ibni-kahraman delikanlýmýz, kadýn-erkek savcýlar ve hakimlere de, beni neden sevmiyorsunuz bahanesiyle hakaretler yaðdýrýnca, yüksek meblaðlý para cezasýna çarptýrýlmýþ; ödemeyince de savcýlýk, hapis talepli mahkeme kamu davasý açmýþ.

Lütfen bahane arayýp uydurup, ona buna kiþisel hakaret tehdit kýþkýrtma yapmayalým; benim genellemeyle felsefik (4 yýllýk AÖF Felsefe diplomam var) içerikli yorumlarýmý saptýrmayalým. Kaldý ki bu sitelerin kurucu, denetçi, sansürcü organlarý var; yanlýþ yapanlar öncelikle bu mercilerin tarafsýz müdahalesine baþvurmalý, olmazsa kaymakamlýk hakem heyetlerine þikayet edilmeli; daha da olmadý savcýlýk kamuyu rahatsýzlýk müþteki taraftarý olunmalýdýr... kanatindeyim. Aksi takdirde, kiþisel (teist ateist dinLÝ dinSÝZ ateþe/puta tapan vb) düþmanca katagorileþtirmeyi tehdit ve hakaret addeder, kendim yazýlý yorumlarý kanýt gösterip dava açarým. Ben kimsenin sayfasýna gidip, beðenmediðim hususlarý, site yönetimine þikayet yerine, kiþisel hakim-savcýymýþcasýna kiþisel müdahil kaprislerine kendimi kaptýrmýyorum. Gerekli addedersem anayasa ve hukuk çerçevesinde aleni þikayet ve dava kurumlarýnýn kamusal muhakemesine sunuyorum.

BTCTR, ETHTR rekor üzere rekor kýrýyor. GARAN, ISCTR gibi banka hisseleri yerlerde sürünürken SAHOL, KCHOL, (bilhassa) SASA (4 yýl önce 85Krþ, 1 yýl önce 5TL iken þu aralar 32TL) çok ciddi yükseliþler kaydediyor. Hatta DOHOL günsonu yarým saatini %4-5 zýplayýþla kapadý. Ah nerde beni kayýracak bir danýþman!..
    Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci sportmen misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma, aile okul iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...

4. Borsalarýn altýn yumurtlayan hissesi SASA, 1 aralýk 2020'de 16.60TL iken sadece 2.5 ay sonra, yani 12 þubat 2021 itibariyle 34.42TL'ye yükseldi, %107 artýþ. Ayrýca yýllara daðýnýk bedelsiz hisse daðýtýmý onu temettü emekliliði hissesi yapmakta: 18 ekim 2016'da 100Lot=137Lot, 24 nisan 2017'de 100Lot=113Lot ve 15 mayýs 2018'de 100Lot=147Lot; diðer yýllardaki yüksek oranlý temettü daðýtýmý da cabasý. Önce aklýnýzýn bir kenarýnda sonra da portföyünüzde bulunmasý dileðiyle...

ISCTR'ye dikkat; bugün birkaç saat arayla (sabah, öðlen ve kapanýþ öncesi 3 kez) 6.36'da güçlü taban yaptý ve sonrasý 6.50'ye týrmanýþla kapadý; önümüzdeki günler bu hissenin performansýna dikkatinizi çekmek istedim...

5. Borsa ve grafikler her zamanki gibi yine beni aldattý. Bugün öðleden sonra GARAN ve ISCTR için ciddi yükseliþler beklerken, tam tersine 10.10'lardan 9.74'lere þiddetli düþüþe geçti. Danýþmanýmýn fikrini sorup, bana cesaret vererek GARAN'dan kurtarýp SASA'yý tercih etmemi tavsiye etmesini bekledim, bahsettim, nafile; GARAN düþüþünden kendimizi kurtaramayacaðýz...

SASA ise (BIST-100 benzeri) önce %10 düþüþ yaptý, sonra tekrar silkinip hemen hemen tüm kaybýný birkaç dakikada tekrar telafi etti.

Borsa dýþý mevzuatlarda da muhabbet yapmak isteyenler olursa benim https://mnihatyavas.wordpress.com/ bloðumdaki "Fukara Seyyah" menümdeki günlüklerime yorum býrakýrlarsa sevinirim; sohbet gündemi oluþtururuz.

6. GARAN 9.33'den kapadý, ISCTR 5.98'i görüp 6.05'ten kapadý, gr-altýn 395'lerde.

KRDMD, EREGL, ARCLK, SAHOL 3-4 gündür daha düþüþü býraktýlar; KCHOL hafif yükseliþ trendi göstermekte; SASA, HEKTS, KORDS, FROTO, ALBRK, ALCTL, DOAS tam tersine günlerdir beta yükseliþindeler.

Danýþmanlarý (otomotik müþteri kýrýcý robotlarý) unutun... ufak tefek (güven oluþturucu) uygulamasýz keramet gösteriþleri haricinde, fiili uygulamada hepsi ciddi yükseliþlerde müþteriyi vazgeçirmeyi, ciddi düþüþleri ise önemsizmiþcesine size hatýrlatmamayý iþgüvenceleri yapmýþlar.

Bankalar endeksi çok gerilemesine raðmen BÝST-100 çok þiþkin; birönceki (günbaþý) topyekün 1410'lara düþüp (günsonu) 1480'lere fýrlayabilirler de, bu seviyelerden tekrar 1580'lere týrmanýþa geçebilirler de; bekleyip görelim....

7. Video ve teknik analiz film, kitap ve grafikleriyle borsadan her an için para kazanabilmenizi öðretiyoruz diyen piyasa, zamaný gelince tüm bu öðretilerini ilga edip sizi kandýrýp ters sonuçlarla zarar etmenizi de planlýyorlar demektir.
    Ben grafikler temel yaptý, yükseliþ göstermekte dediðim halde ani düþüþler bunun göstergesidir. Ayrýca danýþmanlar, tüm bu düþüþleri panik deðil, sükunete davetle yumuþatýyor görünüyorlarsa, bilinmelidir ki düþüþ uzun solukludur. Çünkü ani panikletme çabasý, gerçekte dökülenlerden sonra hafifleyen hisselerin ani týrmanýþýný getirecektir.
    Yani þu aralar tekniz analiz grafikleri aldatýyla yapay yükseliþ gösterip düþüyor, ve de danýþmanlar bunun sükunetle karþýlanmasýný salýk veriyorlarsa düþüþ uzun soluklu olacak, nice sonra dip dönüþlerinde esas müþteri panikletmesi, horlanmasý ve kýþkýþlamasý baþlayacaktýr.

Ancak borsa öðretileri, borsalarda düþüþ yada yükseliþleri önemsemez, kaale alýnmasýný istemez; her durumda kazanç saðlanacaðýný iddia eder. Yani bence bu yavaþ tempolu, uzun soluklu düþüþ trendinde, tam olarak short kontrat, satým varantý, yada günsonu (özellikle akþam 17-18pm arasý) açýða satýþ daima kar getirecektir. Özellikle 31 aralýk viob endeks yada GARAN/ISCTR kýsa pozisyon kontratý, yada 2-4 aylýk GARAN/ISCTR/endeks satým varantý alýnýp, acelesiz, sadece günsonu takiplerle ciddi panik düþüþ sonunda satýþ, borsa oyuncusuna (danýþmana danýþmadan) çok para kazandýracaktýr.

Borsanýn da zaten iddiasý budur. Her an, hisse, döviz, gr-altýn, viob kýsa/uzun kontrat, alým/satým varantý ve günsonu açýða satýþlarla para kazandýracaðýný binaen (uzun vadeli yangelip ebedi cennet tenezzülsüz nirvana yatýrýmcýlýðý deðil) kýsa vade al-satçý oyuncularý davet eder; bunun öðretisini öðrencilere, geleceðin uzman borsacýlarýna saðladýðýný özellikle reklam eder.
    Hadi düþüþe oynamaya arkadaþlar!..

8. Nihat Abi
    Hadi yine iyisin.
    Viop shortlar duruyormu?

Sayfa 21/27 ÝlkÝlk ... 111920212223 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz