Altýn hiçbir zaman düþmez bence. https://www.kiloverdim.com/
Altýn hiçbir zaman düþmez bence. https://www.kiloverdim.com/
BTCTR=125BTL, ETHTR=3600TL iken bana, bu ikisini sepet yapýp almam tavsiye edildi; ayrýca al ve 5 yýl dönüp bakma denildi. Kaale almadým, GARAN ve ISYAT'larda sürünmekteyim. Bugün için BTCTR=500BTR, ETHTR=17000TR'lerde.
Bunlar için al, 5 yýl kal, denildiyse, BÝST borsalar da kanýmca 3-5 yýl süresince BÝST-100 için 1100-1600 arasýnda mekik dokuyacak. Ancak bu durum tüm hisseler için geçerli olmuyor. Örn.ISCTR 2013'de 8.18TL, GARAN 13.50TL ve BÝST-100 930 iken, BÝST-100 1600'lere yükseldiði halde bugün GARAN 6.90, ISCTR 4.80'lerde sürünmekte. Demem o ki BÝST-100 tekrar 1600'lere týrmansa da BANKA hisseleri bence Türkiye'de artýk ölü okunacak (NASDAK BANK, yada dünya bankalar endeksi deðil).
Kýsacasý, altýn fikrimi sordunuz, MS-WINDOW lap-top saatýmý bugüne dek ne zaman geri býraksa, borsalar çok düþmese de altýn-döviz yükseliþe geçti; yani kýsa vadede altýn-döviz yükselecek kanatindeyim. Fakat 3-5 yýllýk uzun vadede BÝST-100 tekrar ve defalarca 1600'lere týrmandýðýnda altýn/döviz tekrar düþer görüþündeyim.
Tavsiyem artýk GARAN, GRNYO, ISCTR, ISYAT'dan uzak durun, yükseliþ umduðunuzda EREGL, KRDMRD, ZPX30.F alýn, düþüþ umduðunuzda da GLDTR.F, ZGOLD.F'de kalýn. Vahiy-tiyo'lara duyarlý olun, ancak bilin ki, vahiy-tiyo kazancý, tüm vahiy-tiyo kaos kumpaslarýna da sessizce onay vermeniz anlamýndadýr (vermezseniz de maalesef hint fakirleri gibi yalnýz ve yoksul kalýrsýnýz, verdiðinizde de þirk ortak arkadaþ koþulmaz fýrýldak fesat güvenilmezsinizdir; bu paradokslarla tercih sizin!..).
Yeni bir sayfa daha açtým: https://github.com/mnihatyavas/Assembler-uygulamalar
Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci sportmen misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma, aile okul iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...
[https://github.com/mnihatyavas, https://mnihatyavas.wordpress.com/]
Dünyada iþveren iþgören sendikalarý, konfederasyonlarý, hatta kapitalist cumhuriyetçiliðe karþýlýk (iþgören haklarýna daha saygýlý) sosyal demokrasi rejimleri geliþti. Ancak dünyada finans piyasasýna karþý tasarrufçu dernekleri, sendikalarý, partileri hemen hiç görünmüyor.
Bu sebeple finans piyasasý, tasarrufçuyu koyun sürüsü gibi asýp kesiyor, kalan üç beþ yalakanýn aðzýna bir iki parmak bal sürüp, iþte ben sadýk yatýrýmcýmý böyle kolluyorum masalý uydurup, kalan %99 tasarrufçuyu malen ve canen katlediyor.
Aferin, hiç olmazsa, beklentini vermeyen hisseye, sövüp sayabilmeli, daha doðrusu kritik edebilmeli; daha da önemli yardým alabileceðin dernek, sendika, parti, lobi bulabilmelisin. Yoksa bu ibnirospulardan ne yarar gördün ki yalakalýk yapýyorsun. Genel tasarrufçuya yaklaþýmý ýlýmlýysa takdir et, olumsuz hatta mal-can katliamcýsýysa daha güçlü tekdir edebileceðin organlar ara, yardým iste, emperyalist sömürgeciye karþý tasarruf destekcisi yönetim ekolleri ara.
Aferin, yarar görürsek birlikte takdir edelim, ama zararda da birlikte telin protesto yöntemleri yapabileceðimiz dayanýþma dernekleri acaba oluþturulabilir mi; yoksa varsa yoksa beni baþkan yapýn her kusurunuza kamuflaj olurum yardakçýlýðý mý?
Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci sportmen misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma, aile okul iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...
GARAN 8 ocak cuma haftasonu kapanýþýný yaklaþýk %5 günlük artýþla 10.80'den kapayýp, 11 ocak pazartesini 10.70'e düþüþle, o gündür bu gündür 6.61'e kadar düþmüþtü. Sonra özellikle bu cuma haftasonu kapanýþýný 7.30'dan açýp, 7.72'den, %4 üstü artýþla kapadý.
GARAN, ISCTR, AKBNK genelde haftasonu yükseliþle kapanýþý %1 günde, yani yaklaþýk 100 günde 1 gün yapar ve sonrasý düþüþe geçerler. Gr altýný zaten 395 TL'den 485TL'ye fýrlattýlar; BÝST-100 1250 dipten 1440'a yükseldi; buna raðmen altýn yükseliþi hýz kesmedi. www.hisse.net de sayfanýza giriþi hangi ikazla baþlatýrsa, bilin ki hala o piyasa geçerlidir. Halen 'Altýn Yükselecek' yorumlu ikazýyla benim sayfamý açýyor.
Karar sizin. ETHTR, EREGL, KRDMRD, SASA; bunlarýn hepsi nerdeyse son 1250 dibinden bu tarafa %50 yükseliþ seyrettiler. Ayrýca benim kanaatým, altýn düþüþü genelde þiddetli bir kere olup sonrasý borsalar düzelse bile altýnýn tekrar eski düþük seviyelerine bir daha gelmediði yönünde. Zira 2013 yýlýnda da altýn 110 TL'den 75TL'ye gerilemiþ, sonrasýnda borsa yükselmiþse de altýn 150TL'ye doðru seyrini bozmamýþtý.
Ancak gariptir, hisse.net altýn-döviz risklerini göz kýrpýyor ancak bugüne kadar, hisse piyasasýnýn yükseliþini, mesela EREGL sürekli (yüksek temettülü geri çekiliþine raðmen) 13'lerden 20'lere yükseliþini hiç ama hiç göz kýrpmadý. Ýlla ki kendi ülkenin deðerleri (parasý, hissesi) yükseliþteyken seni desteklemiyor, ancak ülkenin deðersizleþmesinin ters pozisyonlarýný saha ihanet tiyoculuðu yapýyor görünümünde!.. Ve bunu da alenilik dostluðuna çevirmekten imtina ediyor.
"Peki sen neden Türkiye pis bankasý tuvalet hissesi bokuna saplandýn kaldýn, ibnirospularýn boklarýndan boncuk mu çýkacak beklentisindesin?", diye sorarsanýz: Dünya yanki-hizbullah ile nazi-ladin gizli katliam gruplarýnýn haracýnda þekillendiriliyor. Bunlar hem 11 eylüllerle birbirlerini gýrtlaklýyor, hem de "Sen karýþma iþimize, biz böyle ekonomi yapýyor, disiplinli istihdamlar saðlýyoruz," diye sana dikleniyor, çeniliyorlar.
Her ikisine de yaranabilmek ne mümkün? Biri amerika birleþik devletleri, diðeri avrupa birleþik devletleri; tüm dünya menkul, gayrimenkul deðerleme yetkileri onlarda. Gerçekte herbir hisse ayrý haraç grubu. Herhangibir hisseden alsatla kazanýr, kaçarsan, dünyada saklanacaðýn, kaptýðýný yiyeceðin delik bulamazsýn, ilgili hissenin eli yakandan sýyrýlmaz. Her hisseyi ölümüne destekleyen arkaplan organizasyonu varken, senin kimin var? Benim karakterim özgürlüktür, ben hür ve egemen milletin özgür vatandaþýyým gevþetme palavralarýný külahýma anlat. Bana vahiy-tiyo vermeyi düþünüyorsan, bu ibnirospu katilleri nasýl baþedeceksin, neyine güvendiðini sanýyorsuni behey gafil uyurgezer?..
Sen ki, daha benimle 35 yaþ sonrasý radyasyon tetiklemeli diþ abse ve dökülmelerini, kobra kalp krizi tozunu, arsenik-gripal covidi, iterit-hardal beyin kanamalý felci, kronik romatizmal mafsal þiþkinliklerini, diyetsiz sindirim sistemi çürümesini vb konuþamýyorsun, sonrasýndaki suikast ve kumpaslarý gündeme bile getiremezsin...
Konuþamayacaksan, býrak ibnirospularýn tuvalet kaðýtlý boklarýndan boncuk çýkacak saplantýmda kalayým, rahatsýz etme beni!..
Evet, borsa (tuvalet) kaðýtlarýndan fos çýktý. BÝST-100 önceki 1558'den 1250'lere düþüp sonra tekrar 1630'lara týrmanýþ, 9 aylýk süreçte altýn 400TL'den 600TL'ye %50 arttý, USD 7200TL'den 9600TL'ye %34 artýnca, göre yükselen hisselerin önceki tepe deðerlerinden enaz %50 daha fazla olmalýydý ki, öncekiyle ancak baþabaþ olabilsin. BTC ve ETH dahi bu telafiyi yapmadý. Kýsacasý dað fare doðurdu.
Borsa artýk cumalarý ve pazartesileri yükseliþle kapatýp vatandaþý hisselere heveslendirme, reklam panolarý Paribu-Bitcoin'le dolmaya, Icrypex ülkede þenlik turnesi düzenlemeye baþladý. BÝST-100 azami 1 ay daha ve azami %10 daha vatandaþa yükseliþ reklamý yapar; bu arada döviz ve altýn 2019 Þubat'ýndaki gibi borsa tepelerinde dahi yükseliþini sürdürerek, vatandaþýn döviz-altýnda kalýp, savaþ-salgýn bahaneli (katliamlý) dünya çapýndaki döviz-altýn yükseliþi ve yerel-para gayrimenkul deðersizleme sürecini oynayarak, tüm dünyayý ucuza satýn almaya devam ederler.
Yani kýsacasý azami 1 ay sonrasýnda BÝST-100'ün ta 650-700'lere dek düþüþü, döviz-altýn katlamalý yükseliþi, yerel para maaþ ve gayrimenkullerin göreli katlamalý deðer kaybýný, yine sözde vatansever geçinip, döviz-altýna geçerek, ülke deðerlerini satacak olan kendi vatandaþlarýmýzýn onayýyla deðersizleþeceðiz. Tercih sizin: ya döviz-altýnda kalýp ülkenin caný cehenneme niyetlerine peþkeþ çekin, yada TL (bilhassa TL hissede) kalýp katlamalý deðersizleþin.
(Sözde yada gerçek) vatansever geçineceklerin yapacaðý aslýnda çok basit. 1889 Napolyon Fransýzýn tüm aristokrasiyi ve krallýðý halk mahkemeleriyle devirip, kadýn-erkek eþit oylamalý dönemsel seçimli meclisi ve cumhurbaþkanýný seçip; düm dünya krallýklarýnýn da (en önde UK-birleþik krallýk) Napolyon Cumhuriyetçi Fransasýna savaþ açmasý; tüm bunlara raðmen dünyanýn sdece 1 asýr içinde doðru-yanlýþ cumhuriyetçi seçim sistemine geçmesi misali; artýk radikal cumhuriyetçi iktidarlar (bizdeki elan ve önceki ABD cumduriyetçi Bush ve Trauman dönemlerinde) seçilen cumhuriyetçiler kýsa zamanda tüm toplum muhakeme kurumlarýný baskýlayýp eski kral-peygamber-baþkanlýklarýna dönmekte, ya düþmaným ol öldürüp ganimetleneyim, yada dostum ol yine öldürüp miraslanayým sevdalarýna devam etmekte, global interneti de kendi þirk koþulmaz kalleþliklerine alet etmektedir.
Tekrarlýyorum, yapýlacaklar çok basit; sosyal demokratlar olarak (çoðulcu köylü, iþçi, emekli, ve diðer tüm maaþlýlar), bilhassa maaþlý bilgisayar donaným ve yazýlýmcýlarýný da ikna ederek, tüm sistemi eþit vatandaþ oylamasýna sunan vatandaþ demokrasisini devrim edecekler. Tüm meclis ve cumhurbaþkaný ve de para pariteleri ve borsa kaðýtlarý deðerleme ve temettüleri, her haftasonu vatandaþ þifreli internet onayýna sunulacak. Mahkemeler ABD vatandaþ jüri sistemini uygulayacak. Vatandaþa sunulan kabul-red-gerekce üçlü cevaplarý neticesinde Meclis ve Cumhurbaþkaný kararlarý geçerlilenecek. Yani seçilenler sadece hatip konuþmacý, iknacý, savunucu (kime isterlerse satýlsýnlar), eþit oy haklý tüm 18 yaþ üstü köylü-iþçi-emekli esas karar verici olacak. Hatta hatta enüst anayasa mahkemesi 100 üyeli, heryýl rasgele (tekrarsýz ve aynýsý üretimsiz) vatandaþtan seçilip, üst kararlar (meclis, iktidar ve cumhurbaþkanýný divaný-harpte yargýlayan) alabilecek (þayet ülkenin yerel parasýný, TEFE TÜFE uydurmalý maaþlarýný ve gayrimenkulünü göreceli paralara deðersizleþtirmiþse).
Kýsacasý, önümüz borsanýn 650-700'lere düþüþ arifesi. Bence birbirinize Türkiye Pis Bankalarý gibi dövizde-altýnda kalýp ülkenin caný cehenneme yerine, gelin TL ve TL hissede kalýn, ama modern internetli sosyal demokrat halk rejimi yönelimli dayanýþma ve TEPKÝ grubu oluþturmaya yönelelim ve tüm Türkiye Pis Bankalarýnýn ve radikal cumhuriyetci geçinen (benden olmayan düþmanýmdýr poposu pazarlayan) satýlmýþlarý Napolyon Halk Mahkemelerinde yargýlamayý düþünelim. Emin olun, tüm dünya da karþý çýksa, azami bir asýr sonra dünya internetli vatandaþ karar alýmlý sosyal demokrasiye geçiþ saðlayacaktýr.
Öncü gayriresmi dünya dijital paralar olan ETHTR ve BTCTR neredeyse bir haftadýr yön belirtmeden tepe seyri yapmaktalar. Borsa BÝST-100 1750'leri iþaret etse de altýn ve dövizin tehditi kimseyi borsaya yaklaþmaya cesaretlendiremez. Birgün TC ÝÞB danýþmanýnýn dediði gibi,"Biz müþterinin 3-5 krþ hisse al-satýyla ilgilenmiyoruz; biz bu bahaneyle dünya para paritelerini dalgalandýrýyoruz!"
Tekrarlýyorum, azami 3 hafta içinde þiddetli yýkýlýþ seyri baþlayacak ve yaklaþýk 1 yýl içinde BÝST-100 650-700'lere krizlenecek. Fýrsatçýlar altýn ve dövizde kalsýn, bu dediðim seviyelerde o zamanki GARAN hissesini toplasýn (tahminim 1-3TL/Lot olacak) ve sonraki 2.yýlda BÝST-100 tekrar ve mutlaka hýzla toparlanýp 1750-2000'lere ulaþtýðýnda GARAN'dan çýkýp tekrar altýna girsin... kalsýn.
1789 aristokrat krallar dünyasýnda, Napolyoncu Fransýzlarýn tüm kadýn-erkek vatandaþlarýn eþit oy hakkýyla meclis ve baþkaný seçecekleri Cumhuriyeti kurmalarý nasýl inanýlmaz mucizeyse; arkadaþ ben her hafta sonumu Meclis ve Cumhurbaþkaný kararlarýný, hisse, temettü ve para paritelerini inceleyip, bu kararlara internetli onay/red oyu vermek ve bu doðrultuda ülke ve dünya yönetimine çoðulcu, sorumlu, katýlýmcý olmak istiyorum. Dünyayý artýk ibnirospu godveren satýlmýþlar deðil, onlarýn vatandaþ onayýna hazýrlayacaklarý karar taslaklarýyla yönetim istiyorum. Her vatandaþ ülke ve dünya geleceðine dair kararlarý her hafta inceleyici, oylamacý, takipçi, katýlýmcý, olgun, tecrübeli olmalý. Ey devrimci Napolyon Fransýz, ey devrimci Rus halklarý, ancak sizlerin öncü ruhunuzla, diðer ülkelerin yobaz vatandaþlarý da bu internet vatandaþ yönetiminin önemini belki kavrayabilecektir. Gelin gruplaþalým,partileþelim, þu kumarbaz eþkýya katil dolandýrýcý Pis Bankalarýný kumarbaz olarak devlet hazinesine tasfiye edip, kararlarý internet vatandaþ oylamalý Sosyal Demokrasi yönetimini tetikleyelim. Yada geleceði (çocuklarý) katliam kýyamet felahý maþasý olarak harcayalým...
Yer Ýmleri