Bizim prof opsiyon ve varantlara dair Nihat Hatipoðlu'nun Tüpraþ kayýtlý (ben de baþvurdum, arayan müdür, gençlerin çalýþmadan oturduklarrý yerden milyonlar hayali olduðundan, bu yüzden de onlarý dolandýrmanýn hak olduðunu ima etti; ben de bunun üzerine tüpraþýnýzdan iþ istiyorum diyince telefonu kapadý, bir daha da kayýt-mayýt için aramadý) enaz 5000TL yatýrýmdan 20 dk'dan itibaren garantili yüzlerce bin dolar kazandýrýmýna benzer bir yatýrým formülü örnekliyor.
Birönceki örnektekine benzer þekilde ayný anda ve ayný miktarlarda (örn.0.50TL'den 10000'er adet ve 5000'er TL) alým 3 aylýk opsiyonu ve satým opsiyonu veya alým ve satým varantý alarak vade sonunda yükseliþte veya düþüþte heriki kontrat primlerini de ödeyerek artan kazancý cebine koyuyor.
Örnekliyor, 100TL referanslý X varantýný 3 aylýk (ekim sonu) ve 0.50TL'den alým ve satým varantlarýndan 10000'er adet (amerika yada avrupa tip farketmez) alýp, itfa sonrasý þayet X varantýn piyasa fiyatý 110TL olmuþsa (110-100-2*0.5)*10000=90000TL cebe atýyor, yahutta itfada 110 yerine 90TL'ye düþmüþse, keza ayný þekilde (100-90-2*0.50)=90000TL cebe; yani, düþüþ/yükseliþ deðil, onu tek ilgilendiren opsiyon/varant dayanak varlýðýnýn çok dalgalý (volatilite/uçuculuk oraný yüksek) olmasý. Kaybeden ve kazanan her iki yönlü primi de ödeyip dalganýn artanýný cebe atmak.
Ama prof'umuz dönüþüm oran çarpanýný ve zaman erimesinden bahsetmiyor. Bahsetseydi 100-->110TL artýþýn 10TL deðil 10*0.01=1TL getireceðini ve bunun da 2*0.50TL=1TL çift taraflý prime karþýlýk gelip, zaman itfasýyla da ekim sonunda 90000TL net kazanç deðil yatýrdýðý net 10000TL'nin sýfýrlanacaðýndan dem vururdu Doc.Dr.Prof'umuz.
Herkes de benim gibi Tüpraþ garantili yatýrým kaydolmasý yerine ibnirospulardan iþ istesinler bakalým, ne muamele görecekler tecavüzcü tacizci sapýk dolandýrýcýlardan?!..
Bence hiçbir opsiyon/varant'tan hiçkimse para kazanamaz (sadece, keþke devalüasyon olsa beklentili mezara deðin altýn&dolar toplarlar).
Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci sportmen misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma, aile okul iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur inançsýz aldatýcý kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...
[https://github.com/mnihatyavas,https://mnihatyavas.wordpress.com/]

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri