Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 26/27 lklk ... 1624252627 SonSon
Arama sonucu : 211 madde; 201 - 208 aras.

Konu: Dviz-Altn-Borsa-Vob-Varant

1. Bir alt makalede tekrarl
    Son dzenleme : nihattt; 06-06-2024 saat: 02:46.

2. Ben baz yangl apselerime ad koydum. Sa-sol kafatas yangs siyon iterit-hardal gazl beyin kanamal lm veya fel, arka kafatas yangs arsenikli cier rtme pandemi, sa-sol ene ular yangs masonik siyanr, kalp-st lenf bezi sertlemeli kobra ylan zehir budala-buda kalp-krizi tozu, kask kemikleri yangl viyagra tozu prostat kanserojeni. Mevcut 2 di kaplamam nazi-ladin lobisi, 1 kaplama ermeni-asala lobisi, 1 kaplama siyon lobisi.

Dnya pandemili 1M st lm, devalasyon, borsa dipli 3 yl sreli sa-sol pazu kemik yangl apsesi 15 barkfist ekerken 1 bile ekemeze drd; sonra itfa olup, u aralar 8-10 eker oldum.

2023 ubat mara-hatay-suriye 120B lml deprem ncesi borsa dibinde mason ene kemiimle nazi-ladin e ermeni-asala di kaplamal dip apseli 7/24 sonsuz rme ancak borsa tepesi austos 2024'te itfa olabildi.
    Aktel kasm 2023 dipli gazze 40-50B israil katliam sresince yine ene ular, siyon ve nazi-ladin azan di apselerim bugnlerde itfaya yaklamakta.

Emeklilere Mersln Az Di Hastanesi hekimlerinin menfi tutumlarn ALO-184'e ikayet ettim, 3 gnde geridn yaplaca sylendi. ikayetimin zeti:
    2016'da bu hastane hekimi Dr.Agah bey bir kk di kaplamas yapt. 2-3 kez kaplama dt, gtrdm, tekrar yaptrd. Fakat 2 ay nce yine dt, 1 ay beklemede bulamaynca, ayn die yeni kaplama yaplmas talebiyle 19 Nisan saat 9.40'ta Dr.Ali Ta'a randevu aldm, film ekti, yorum yapmadan beni 11.30'a dein bekletti; sorunca "Filmine baktm, henz ne yapacama karar vermedim, bekle, arrm," dedi. 1 saat daha beyhuda bekleyip ayrldm.
    Dr.Fatih Bakkalc'ya 25 Nisan saat 22.40'a randevu aldm, filmi inceledi, "Bu die kaplama gerekir, ancak ben protez yapmyorum, u listeden randevu al," diye bandan savd.
    Dr.Evrim Doan Ertan'a 26 Nisan saat 15.30 randevusuyla uradm, filmi inceledi, "Bu alt bolua 2 ayda st di uzam, ya st salamla alt birlikte kaplama yaplmal yada sadece alta dolgu daha uygun olur, u listeden doktor se, ben emeklilere deil engellilere tedavi sunuyorum," diye bandan savd.
    Dr.Glistan Turgut'a 6 Mays saat 11.00 randevusuyla uradm, filmi inceledi, "Bu die kaplama yaplmal, dolgu olmaz, u protezci listesininden se, gelmiken dier 2 az die dolgu yapaym," dedi, birini yapt, dierini de 20 Mays randevusunda bitirdi, saolsun.
    Dr. hsan Oral'a 17 Mays saat 17.30 randevuya uradm, filmi inceledi, "Bu kaplamasz di rmeye balam, yanndaki 1985 ylndaki kaplamay karp ikili kaplama yaparsak salam olur, dme problemi olmaz, ancak her iki kk die de endodanti kanal tedavisi iin, nce Dr.Fatih Bakkalc'ya ura, kanal sonras bana tekrar randevu al," diye bandan savd. Ben srarla, endodantik kanal istemiyorum, ilerde problem oluturursa o uygulamay ozaman denerim, 2 aydr ak diime biran nce mdahele olmazsa arl rme artacak...
    Dr.Fatih Bakkalc'ya 1 aydan nce mhrs/ALO-182 randevu vermiyor, kapal.
    Bu arada 2-3 zel di polikliniine dantm, film ektiler, "Gnnde kalp ls alr, kaplaman birka gnde tamamlarz, kaliteye gre 3.5 ila 6 bin TL alrz," dediler.
    23 Mays saat 17:30'da 2 aydr kaplamasz kalan diim armal yz imesi yapnca apar-topar Dt.hsan ORAL'a urayp, randevusuz kaytla ak diimdeki rme balangcn kazyp kaplama ls alp, 1 haftada takmasn rica ettim. Tersledi, "Git 3&4 no'lu herbir di iin aylarca gecikmeli olsa da randevulu kanal tedavini yaptr, kendine baka protezci bul, ben artk 2-3 aylna protez yapmyorum," dedi. Acile muayene olup, ar kesici ve antibiyotik reeteye eczanede toplam 150TL iin ste 38 TL deyerek ilalarm aldm. Hemen o akam da zel Pozcu Dental'le grp randevulap, bir haftada yeni kaplamay taktrdm, imdilik kr...
    Emekli aylm sadece 11 bin, ve devlet doktorlar genel di, protez, endodanti, kanal, dolgu, tek kaplama, st kaplama, ift kaplama, kararszm, engelli, vardiyal bahanesiyle 2 aydr birbirlerine paslayp, zele 3-10 kuruluk emekli maamn tamamn ziyan etmeme zorlayp, emekliye hkmetin saygszln aynen yanstp ayan-beyan dalga geiyorlar. Bu doktorlar orada, hastaya tedavi sunmak deil, aksine yaplmas gereken ok basit kaplama tedaviyi engellemek iin konulandrlmlar...
    stelik de zel yada devlet, yaplan dolgu veya kaplamann da enge 1 yl sonra (dnya apnda)uzaktan tetiklemeli radroaktifli di malzemesi zehir apse cehennemi ezasna katlanmay sineye ekmemize ramen, devletin emekliye bylesi kastl dmanca tutumuna ne demeli?..
    ----------------------------------- ePosta cevab ----------------------------------
    SABM Bavurunuz hakknda
    Tarih: 27.05.2024 Pzt 01:02
    Mersin SM-Adsh CMER<mersinadsh.cimer@saglik.gov.tr>
    ​GR: Bavurunuz deerlendirildi, protez uzmanlaryla grld, hastalarn bilgilendirme vb ynlendirme konularnda aklayc bilgi vermeleri, empati kurarak dzeyli bir iletiime gemeleri konusunda daha hassas olmalar istenmitir.
    Dt.hsan ORAL'n savunmas: "Tababet ve uabat san'atlarnn tarz icrasna dair kanun hkmleri gereince hekim, tbbi tedavi srecini ne ekilde ynlendireceine, tany nasl koyacana, hangi tetkik-tahlilleri isteyeceine tbbn genel geer kurallar dahilinde karar vermekte tam yetkilidir, buna istinaden ilgili uzmanlk dallarna konsltasyon veye tedavi iin sevk etmektedirler, protez tedavisi iin kanal tedavi uzmanmzdan randevu oluturmanz gerekmektedir. Hastanemizde 3 Endodonti (Dr.Dt.enay YAAR ve Dt.Raziye YAVUZ YILMAZ ve Dt.Hamiyet ORU) Uzman hekim olduundan, hasta younluu olumaktadr, bu younlua bal, randevu oluturma aral uzamaktadr. l Salk Mdrlnden Uzman hekim atamas yaplmas konusunda talepte bulunulmutur. Hastanemiz, hasta, refakati–alanlarn hastanedeki younluu en az seviyede tutmak iin; ayaktan hasta kabul etmemektedir."
    SONU: Saat 10:00 da randevular gncellendiinden, saat 10:00 da 182 MHRS randevu sisteminden randevu oluturmanz durumunda tedavileriniz yaplacaktr. Ayrca Mersin niversitesi Di Hekimlii fakltesinin ilgili blmnde de tedavilerinizi yaptrabilirsiniz. alanlarn empati ve iletiim eitimlerine katlmalar salanacaktr.
    Bilgilerinize...
    ------------------------ NOT -------------------------------------
    Empati, kendini dierlerinin yerine eitiymicesine koyup, kendine nasl davranlmasn istiyorsa, kendisinin de dierlerine yle davranma terbiyesi, demektir.
    irk koulmaz, hesap rapor vermez, yegane vahit mstakbel kallelik rtbeliine tapnanlardan, dierlerini kul kukla kurbanlk klelie biaten drme sakatlama kozlama deil de empatik eitiymicesine davranaca gafletine nasl dlr ki? kisi birarada paradokstur, nce bu elikiyi z ki onlara verilecek empatik iletiim eitiminden belki verim alnabilsin...

3. Borsa dipleri daima kapitalist-emperyalizmin kitlesel katliam, pandemi, devalasyon, nkleer tsunami-deprem, savalar vb tasarlayp tm vahiy-tiyocu ibnirospu kuklalarnn marifet-kerametmicesine anlk ketum onaylamalaryla kitabna uydurulup, sonrasnda 3-5 satlm yaam-dman kuklasn yatrmc zengini gsterip, tm genlii mstakbel borsa dip katliamlarna heveslendirdii dnya mezbahasdr.
    Borsalar kapatlmal, T.Pi Bnk. ziraata yada hazineye devredilmeli, 18 ya st i isteyen isiz kalmamal ve asgari cretle endk emekli maa 1000$ olmal; trkiye igrenler cenneti yaplmal...

4. Ben baz yangl apselerime ad koydum. Sa-sol kafatas yangs siyon iterit-hardal gazl beyin kanamal lm veya fel, arka kafatas yangs arsenikli cier rtme pandemi, sa-sol ene ular yangs masonik siyanr, kalp-st lenf bezi sertlemeli kobra ylan zehir nirvanac budala-buda kalp-krizi tozu, kask kemikleri yangl viyagra tozu prostat kanserojeni. Mevcut 2 di kaplamam nazi-ladin lobisi, 1 kaplama ermeni-asala lobisi, 1 kaplama siyon lobisi.
    Dnya pandemili 1M st lm, devalasyon, borsa dipli 3 yl sreli sa-sol pazu kemik yangl apsesi 15 barkfist ekerken 1 bile ekemeze drd beni; sonra itfa olup, u aralar 8-10 eker oldum.
    2023 ubat mara-hatay-suriye 120B lml deprem ncesi borsa dibinde mason ene kemiimle nazi-ladin ve ermeni-asala di kaplamal dip apseli 7/24 sonsuz rme ancak borsa tepesi austos 2024'te itfa olabildi.
    Aktel kasm 2023 dipli gazze 40-50B israil katliam sresince yine ene ular, siyon ve nazi-ladin azan di apselerim bugnlerde itfaya yaklamakta.
    ------------------------------
    Borsa dipleri daima kapitalist-emperyalizmin kitlesel katliam, pandemi, devalasyon, nkleer tsunami-deprem, (yerel/dnya) savalar vb tasarlayp tm vahiy-tiyocu kuklalarnn anlk ketum onaylamalaryla kitabna uydurulup, sonrasnda 3-5 satlm mutlak kopyac papaan zombi ya poposuna biat ya cihat kuklasn yatrmc zengini gsterip, tm genlii mstakbel borsa dip katliamlarna heveslendirdii dnya mezbahasdr. Borsalar kapatlmal; salk, spor ve hayat dman hes'i T.Pi Bnk. ziraata yada hazineye devredilmeli, 18 ya st i isteyen isiz kalmamal ve asgari cretle endk emekli maa 1000$ olmal; trkiye igrenler cenneti olmaldr...
    ------------------------------
    Rahmetli annemi siyonist iterit-hardal gazl beyin kanamas 2007'de yryemez fel etti, 2014 (borsa dibi) ikinci beyin kanamasyla da vefat ettirildi. Rahmetli babam 2010'dan itibaren nazi-ladin'in kapal mekan arsenik neriyle kronik zatrre ve 2018'de (devalasyon arifesi) akcier rme iflasyla vefat ettirildi. Tm dnya doktorlar bu katliamlar kadersel doal beyin kanamas veya pandemiyle kitabna uydurup rtbeleniyorlar.

5. Emeklilere Mersln Az Di Hastanesi hekimlerinin menfi tutumlarn ALO-184'e ikayet ettim, 3 gnde geridn yaplaca sylendi. ikayetimin zeti:
    2016'da bu hastane hekimi Dr.Agah bey bir kk di kaplamas yapt. 2-3 kez kaplama dt, gtrdm, tekrar yaptrd. Fakat 2 ay nce yine dt, 1 ay beklemede bulamaynca, ayn die yeni kaplama yaplmas talebiyle 19 Nisan saat 9.40'ta Dr.Ali Ta'a randevu aldm, film ekti, yorum yapmadan beni 11.30'a dein bekletti; sorunca "Filmine baktm, henz ne yapacama karar vermedim, bekle, arrm," dedi. 1 saat daha beyhuda bekleyip ayrldm.
    Dr.Fatih Bakkalc'ya 25 Nisan saat 22.40'a randevu aldm, filmi inceledi, "Bu die kaplama gerekir, ancak ben protez yapmyorum, u listeden randevu al," diye bandan savd.
    Dr.Evrim Doan Ertan'a 26 Nisan saat 15.30 randevusuyla uradm, filmi inceledi, "Bu alt bolua 2 ayda st di uzam, ya st salamla alt birlikte kaplama yaplmal yada sadece alta dolgu daha uygun olur, u listeden doktor se, ben emeklilere deil engellilere tedavi sunuyorum," diye bandan savd.
    Dr.Glistan Turgut'a 6 Mays saat 11.00 randevusuyla uradm, filmi inceledi, "Bu die kaplama yaplmal, dolgu olmaz, u protezci listesininden se, gelmiken dier 2 az die dolgu yapaym," dedi, birini yapt, dierini de 20 Mays randevusunda bitirdi, saolsun.
    Dr. hsan Oral'a 17 Mays saat 17.30 randevuya uradm, filmi inceledi, "Bu kaplamasz di rmeye balam, yanndaki 1985 ylndaki kaplamay karp ikili kaplama yaparsak salam olur, dme problemi olmaz, ancak her iki kk die de endodanti kanal tedavisi iin, nce Dr.Fatih Bakkalc'ya ura, kanal sonras bana tekrar randevu al," diye bandan savd. Ben srarla, endodantik kanal istemiyorum, ilerde problem oluturursa o uygulamay ozaman denerim, 2 aydr ak diime biran nce mdahele olmazsa arl rme artacak...
    Dr.Fatih Bakkalc'ya 1 aydan nce mhrs/ALO-182 randevu vermiyor, kapal.
    Bu arada 2-3 zel di polikliniine dantm, film ektiler, "Gnnde kalp ls alr, kaplaman birka gnde tamamlarz, kaliteye gre 3.5 ila 6 bin TL alrz," dediler.
    23 Mays saat 17:30'da 2 aydr kaplamasz kalan diim armal yz imesi yapnca apar-topar Dt.hsan ORAL'a urayp, randevusuz kaytla ak diimdeki rme balangcn kazyp kaplama ls alp, 1 haftada takmasn rica ettim. Tersledi, "Git 3&4 no'lu herbir di iin aylarca gecikmeli olsa da randevulu kanal tedavini yaptr, kendine baka protezci bul, ben artk 2-3 aylna protez yapmyorum," dedi. Acile muayene olup, ar kesici ve antibiyotik reeteye eczanede toplam 150TL iin ste 38 TL deyerek ilalarm aldm. Hemen o akam da zel Pozcu Dental'le grp randevulap, bir haftada yeni kaplamay taktrdm, imdilik kr...
    Emekli aylm sadece 11 bin, ve devlet doktorlar genel di, protez, endodanti, kanal, dolgu, tek kaplama, st kaplama, ift kaplama, kararszm, engelli, vardiyal bahanesiyle 2 aydr birbirlerine paslayp, zele 3-10 kuruluk emekli maamn tamamn ziyan etmeme zorlayp, emekliye hkmetin saygszln aynen yanstp ayan-beyan dalga geiyorlar. Bu doktorlar orada, hastaya tedavi sunmak deil, aksine yaplmas gereken ok basit kaplama tedaviyi engellemek iin konulandrlmlar...
    stelik de zel yada devlet, yaplan dolgu veya kaplamann da enge 1 yl sonra (dnya apnda)uzaktan tetiklemeli radroaktifli di malzemesi zehir apse cehennemi ezasna katlanmay sineye ekmemize ramen, devletin emekliye bylesi kastl dmanca tutumuna ne demeli?..
    ----------------------------------- ePosta cevab ----------------------------------
    SABM Bavurunuz hakknda
    Tarih: 27.05.2024 Pzt 01:02
    Mersin SM-Adsh CMER<mersinadsh.cimer@saglik.gov.tr>
    ​GR: Bavurunuz deerlendirildi, protez uzmanlaryla grld, hastalarn bilgilendirme vb ynlendirme konularnda aklayc bilgi vermeleri, empati kurarak dzeyli bir iletiime gemeleri konusunda daha hassas olmalar istenmitir.
    Dt.hsan ORAL'n savunmas: "Tababet ve uabat san'atlarnn tarz icrasna dair kanun hkmleri gereince hekim, tbbi tedavi srecini ne ekilde ynlendireceine, tany nasl koyacana, hangi tetkik-tahlilleri isteyeceine tbbn genel geer kurallar dahilinde karar vermekte tam yetkilidir, buna istinaden ilgili uzmanlk dallarna konsltasyon veye tedavi iin sevk etmektedirler, protez tedavisi iin kanal tedavi uzmanmzdan randevu oluturmanz gerekmektedir. Hastanemizde 3 Endodonti (Dr.Dt.enay YAAR ve Dt.Raziye YAVUZ YILMAZ ve Dt.Hamiyet ORU) Uzman hekim olduundan, hasta younluu olumaktadr, bu younlua bal, randevu oluturma aral uzamaktadr. l Salk Mdrlnden Uzman hekim atamas yaplmas konusunda talepte bulunulmutur. Hastanemiz, hasta, refakati–alanlarn hastanedeki younluu en az seviyede tutmak iin; ayaktan hasta kabul etmemektedir."
    SONU: Saat 10:00 da randevular gncellendiinden, saat 10:00 da 182 MHRS randevu sisteminden randevu oluturmanz durumunda tedavileriniz yaplacaktr. Ayrca Mersin niversitesi Di Hekimlii fakltesinin ilgili blmnde de tedavilerinizi yaptrabilirsiniz. alanlarn empati ve iletiim eitimlerine katlmalar salanacaktr.
    Bilgilerinize...
    ------------------------ NOT -------------------------------------
    Empati, kendini dierlerinin yerine eitiymicesine koyup, kendine nasl davranlmasn istiyorsa, kendisinin de dierlerine yle davranma terbiyesi, demektir.
    irk koulmaz, hesap rapor vermez, yegane vahit mstakbel kallelik rtbeliine tapnanlardan, dierlerini kul kukla kurbanlk klelie biaten drme sakatlama kozlama deil de empatik eitiymicesine davranaca gafletine nasl dlr ki? kisi birarada paradokstur, nce bu elikiyi z ki onlara verilecek empatik iletiim eitiminden belki verim alnabilsin...
    ----------------------------------------------------------------------
    6 Haziran 14:00, ALO 150-CMER ikayet bavurusu (1 ay'da Mersin l Salk Md.ifadeler alnmal).
    ----------------------------------------------------------------------
    30 yana dein iyi-kt irk ve oulcu meclis koulur arkadalklar, rzal sevime ve sportif turizm anlay geerli, yeterli ve tatminkarken, rme ve ayarsz-dmensiz beden deformasyonunun azmaya balad 35'ler sonras kendinden tiksinen intiharc-cinneti ibnirospular szde bakan-peygamber-mstakbelallahlklarna toz kondurmaz, irk ve meclis koulmaz ketum (popolarna) biat mmin-mteri dremezlerse, annda dman kafir cihat fetih-fatih katile dnp, tm (szlemeli) ilikileri szde uyank kallelie (kiisel-kitlesel katliam, devalasyon, 2 ayda den basit di kaplamasn yenileyememe vb) eviriyorlar. May god damn you!..

6. Allah belan vermesin emi!.. Sana henz, yanki eyh tayyip gibi allah'tan talimatli, mutlak kopyac vahiy papaan zombici biat-cihat resul'luk nazil olmad m, nirvana mertebeli allahla konumak yerine hala torununun ocuu farazasyla m konuma tenezzlndesin? Yuh olsun sana becerksiz!..

7. 1800'lerin 2.yarsnda dinci ve ego-alt/st-benlik mmin-mteri terapisti, mutlak-ebedi rahat-felah nirvana-cennet allah-kat vaadli, hes (hayat eve ssn) kodlu siyonist Freud'un arkada alman Nitzcshe filoloji profesr olarak emeklilik sonras nce avrupay sonra tm dnyay indirimli hotel/hostellerle turistik gezmeye koyuldu.

leri ya di ve kemik yangl apseler; mide-barsak gazlanma, ishal ve istifra; kapal-mekan arsenik gripal; siyon iterih-hardal gazl iddetli baarlar ve felcimsi kramplar; kobra zehir tozlu kalp arpntl baygnlklar vb nedenlerle sadece birka gney avrupa ve kuzey afrika lkesini gezip vefat etti; dnya emekli hostel gezgincilii ideali kursanda kald.

Siyonist hes peygamber-mstakbelallah popo satl tanr devletleri sapklklar riske giriyor diye amerikaya reklenip bir-iki dnya savalar sonras rtl her dip kitlesel katliaml dnya borsasn kurup, herkesi de 7/24 ksa/uzun varant rvetili vahiy-tiyo papaan-kukla popo satcs yaptlar.

Amerika pandemiyle imha ettii emeklisine 1000$ vermezken gl avrupa ii-emekli sendikal birlii, toplu szlemelerle hangi (kapitalist cumhuriyeti veya sosyal demokrat) iktidar olsa da emeklisi Hans'a&Ulrich'e ortalama 2000€ maala Nitzcshe sportif-salkl-uzun-yaam idealli emekli-dnya-gezginciliine tevik etmekte, gazzeci yaam katili siyonistleri kudurtmaktalar.

8. ZULMN ARTSIN K PADAHIM TEZ YIKILASIN
    AL ERALP (Facebook/ADD kurucusu ve Ankara Ulus gazetesi ke yazar, 15.07.2024)
    Suun oksa, Halkn a brakyorsan, bataklklara atyorsan; yani zulmn dalar kadarsa, korkun da dalar kadar byktr. Her zaman, her yerde karna kar o korku. Peini brakmaz. Yreindedir. Beynindedir. Yaantndadr. Yatarken, kalkarken, konuurken, glerken, yerken, ierken, dolarken hep yanndadr. Hep aklndadr. En ok da geceleri. Uyku girmez gzne. Zalm yastk diken olur yzne. Korku dalar bekler. Sen belli etmesen de, efelik taslasan da ses tonunda, yznde, davranlarnda o kendini gsterir. Aa vurur. Soukkanlln yitirirsin. pe sapa gelmez laflar edersin. Hakszla, hukuksuzlua kar meru direni yapanlar ekyalkla sularsn. Hak arayan, direnen insanla ekyay birbirine kartrrsn.Yargtay', Dantay', Anayasa Mahkemesini emrim altna alacam, dilediim karar karacam. Yarglar, savclar benim parti militanm gibi i grecekler" dersin.

Bir zamanlar Vahdettinler de emperyalizm ve ibirlikilerine direnen, isyan bayran aan Mustafa Kemal'ii "ekyalkla" sulamlard. Peki, kim kazand?

Gerek olan bir ey varsa o da udur: Diktatrler korkaktrlar. Kendi glgelerinden bile korkarlar. Durmadan yalan sylerler. Korku imparatorluu kurarlar. Direnen, hakszla kar kan kyllere biber gaz skarlar. Tekmelerler. Yerlerde srklerler. Aln teri ile alanlar ala, sefillie mahkm ederken, yandalarnn bolluk, zenginlik, mutluluk ierisinde yaam srmesini salarlar. iden korkarlar, kylden korkarlar, subaydan, retmenden, renciden korkarlar. HSYK'y, Anayasa Mahkemesini ele geirmekle yetinmezler, bir de Dantay' teslim almak iin rpnrlar. Ama iin sonunun nereye varacan, nelerle karlaacaklarn hi ama hi hesaplamazlar. Bir gn gelir o mahkemeler kendisinden de hesap sorarlar. Gzlerini hrs brmtr nk onlarn. Zenginlik, sultanlk, padiahlk brmtr. Durmadan "Hep bana, Rabbena" derler. Zulmederler...

Atalarmz, zorba sultanlara "Zulmn artsn padiahm ki tez yklasn" diye bouna sylememitir. nk zulm artanlarn sonu tez gelir. Bask, zulm uygulayarak, insanlar drt duvar arasna atarak, yetim hakk yiyerek, ynlar a sefil brakarak hibir iktidarn imdiye dek ayakta kald, saltanatn srdrd grlmemitir. Karanln temsilcileri, tm abalarna karn tarih arkna geriye evirememilerdir. Tarihin bu amaz gelenei yine bozulmayacaktr. Zafer, eninde sonunda, mutlaka ama mutlaka, smrye, hakszla, baskya direnen emekilerin, yurtseverlerin olacaktr. Hibir faist kendini lkenin tek egemeni sanmasn. Hzr Paalar, Nemrut Mustafalar, Damat Feritler nasl yok oldularsa, bugnk zalimler de gn geldiinde yok olacaktr.

Efendilerinin nnde secdeye yatan yanda basn, yanda yarg da efendileri ile birlikte tarihin plnde yerlerini alacaktr. Tarih, halk dmanlarnn krk dkk mezar talaryla doludur.
    ---------------- YORUMUM ------------------------------------------
    ok gzel fikirler, ancak "Talimatlarm Allah'tan alyorum," diyen dnya ba terristi Yanki-eyh-Tayyib'in dnya emperyal lobisine alternatif oluturmak iin sadece oy yeterli olamayacandan dnya sosyal-demokratlar ve bilhassa ekonomik ibirlii BRICS'le ilikiler glendirilmeli kansndaym. Yoksa dn pandemiyle milyon st insan ldrp, T.Pis bankas nclnde 1'e 20 kat devalasyon yapp, zamanda GARAN' 6'dan 200'e karp, tm lm ve zulmleri regrese/basklayp tekrar tekrar borsa dip kitlesel katliamlarn zafer gelime olarak unutturmaya yutturmaya devam edecektir. Dnyada herkes uyank, enayi deil ki; ISCTR ve GARAN hisseleri yarn yine kap kap gidecek. Kimse diyebilir mi, "Hayr, ben nirvana-cennet felahsz emekli maamla ve lmde keke torunumun ocuu olarak irk kouiur dnya mutlak-ebedi ilesine tenezzl etmeliyim?.."
    Son dzenleme : nihattt; 15-07-2024 saat: 15:48.

Sayfa 26/27 lklk ... 1624252627 SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •