Borsa beni yine yanýlttý. Dün GARAN toparlanýyor demiþtim; þayet kaale alan olduysa, benim gibi benim yüzümden zarar edecekti; özür dilerim.
Þirk koþulmaz yegane vahit kalleþ herzamanki gibi beni (ve benim gibileri) yine dolandýrdý...
Borsa beni yine yanýlttý. Dün GARAN toparlanýyor demiþtim; þayet kaale alan olduysa, benim gibi benim yüzümden zarar edecekti; özür dilerim.
Þirk koþulmaz yegane vahit kalleþ herzamanki gibi beni (ve benim gibileri) yine dolandýrdý...
Herkes ayrý telden çalýyor; kimi dip BÝST_100 83B, kimi 57B zýrvalýyor. Kimi hedge yaptým kayýtsýzým havasýnda, kimi kýsa açýða satýþ yaptým habire kaldýraçlý kardayým yalanýnda.
Borsazadeler gruplaþýp, dernekleþip, sendikalaþýp, lobileþip, hatta partileþip (ülke ve icabýnda dünya genelinde - dünya genelindeki senkronize borsalar, virüs, savaþ, terör, melanet, suikast tehditlerine karþý) davalar, mahkeme kararlarý, sýnýrlamalar, kumarvari enstrümanlara yasaklama ve para cezalarý vb yaptýrýmlar ve hatta hükümetlerin döviz/altýn TL pariteleri konusunda lobi faaliyetleri yürütmezlerse; bu gibi sorunsuz ve sorumsuz dalgalanmalarý en aðýr þekilde kritik ve protesto edip, karþýlýk yaptýrým, yasal tahdit ve tasfiye davalarý açmazlarsa... daha çok ukala ve boþboðaz dip zýrvalýklarý okuruz.
Dip nerede diyeceðine, (tek tek hisse ve borsa bazýnda) dibi hangi karþý hukuk mahkeme kararlarý sýnýrlar denilmeli!..
Tekrar soruyorum, borsazadeler, biraraya gelip, iyi bir hukuk bürosuyla görüþüp, ortak dayanýþmayla neler yapýlabileceðine, neden hala giriþmiyorlar? Hala kendilerini viob, varant, hisse iflaslardaki kaðýtlarýn hayali ortaðý artisliðiyle sanal patron havasýnda afili caka satýp aksine silkinip uyanýp, iflaslý hisselerine ortak dava açmada karar kýlamýyorlar?
Ben birçok benzeri tikel dava giriþimlerinde bulundum, ama yargýçlar haklý olarak karþý tarafýn organize ve çok güçlü olduðundan, bu gibi hukuk davalarýnda lehte kararlarda kendilerinin de zorlanmayacaðý, çoklu ve organize davacý taraf beklentisindeler; yoksa tekil davacý haklý bulunsa güçlü davalýlar onu böcek gibi ezerler.
Belirsiz ama gerçek ve saðlam dip görmek istiyorsanýz, hadi hep birlikte tüm hisseleri, viob ve varantlarý lanetleyelim, protesto edelim, yerden yere eleþtirelim.
Borsalarýn tek kar dayanaðý, borsaya olan inancýn yeniden inþaasýdýr. Bu inancýn ülke hatta dünya çapýnda zayýfladýðýný, yok olduðunu görsünler, hepsi kepenklerini kapatýp dilenmek zorundadýrlar.
(Biz borsazade aciz donation/baðýþçýlar çoktan dilenmeye alýþtýk, ama ya þiþkin baþkan ceo tiyocu geçinen tacizci konsomasyon sapýklarý!.. Dünyadaki tüm bu savaþ, terör, -korona- virüs, borsa dip tehditlerini tacizci sýzýntýlý cinsi sapýklýk deðil de müneccim kahramanlýk ný sanýrsýn?!..)
Yada tekrar güven aþýlamak için yatýrým deðerlerini topluca telafi etmek. Yani sýfýrladýklarý viob ve varantlarýn karþýlýklarýný tekrar sýfýrdan kara döndürmek, hisseleri de enflasyon/devalüasyon aþýnmalarýný karþýlayacak düzeye çýkarmak. Veya 2 dünya savaþýndaki gibi dolandýrýlan nesli topluca imha edip yeni nesil çocuklarý çocuk kumbara tasarrufuyla baþlatýp kemale erince beyni yýkanmýþ tecrübesiz enayileri tekrar dolandýrmak.
Hadi hep beraber borsalarý eleþtirip, gerçek dip görmeye...
Son düzenleme : nihattt; 13-03-2020 saat: 03:03.
Bunlarýn derdi eðitim, tasarruf, iþgören güvencesi deðil; gizli peygamber baþkan muþmula çirkef kokuþmuþ (sindirim sistemi ve tüm iç organlarý iflas etmiþ/ettirilmiþ) itibarlý poposu pazarlamak. Sanýyormusunuz ki binlerce yýldýr enüstün insanoðlu birtürlü saðlýklý sportmen din, devlet, rejim, sermaye piyasasý geliþtiremedi? Kudurmuþ cinnetci baþedilmez popolarýný bir türlü tatmin edemediler, edemiyorlar, edemeyecekler.
Cinsi sapkýnlýklarýný kamufle etmek için de hiçbir zaman katliam-kýyamet, eski nesillerin imhasý, yenilerinin beyin yýkanmasý, terör-anarþi, virüs-salgýn, tsunami-deprem vb tehdit ve yokediþler (ibni kahramanlýklar!!) bitmeyecek, azalmayacak.
Birsürü kýçýkýrýk çürük ibniyi (sade-alçakgönüllü iþgören deðil) müstakbel allah/peygamber/baþkan diye baþýmýza mekir ederlerse olacaðý böyle olmazsa þaþmak lazým.
Son düzenleme : nihattt; 13-03-2020 saat: 05:05.
Herkes lütfen benim gibi kritik yapsýn, ve sonra da çürük dipleri seyretsin...
Ufukta yeni bir döviz devalüasyon dalgasý görünüyor... Güvenilir milenyum baþkanlý ve güçlü Türk Liralý ve güçlü Türk Bankacýlýk ve finans piyasalý güçlü Türkiyemize (tekrar tekrar) hayýrlý olsun!..
Son düzenleme : nihattt; 17-03-2020 saat: 00:34.
þubat ayýnda verilen rakamlar mart ayýnda gelmiþ, tebrikler.
virüs elbette ön görülemeyen bir olaydý, ilk günden bu güne ciddi bir tedbir malasef alýnmadý, bu normal çünkü ekonomik etkileþim zorun olurdu, sair ülkeler ekonomiyi düþünmeden kapanmaya baþladý ve bizde artýk bu hafta tamamen kapanan bir ülke olduk. bu yükü bugün en son gelen kredi ve kredi kartý haberleri ile bankalara yüklediðimiz aþikar oldu. bankalarý malasef hor kullanacaðýmýz bir döneme giriyoruz, burdan þunu anlýyorum elimizdeki en büyük silahý -keza 2008 de bankalar güçlü durdu- ilk kurþun olarak düþmaný görmeden sýkmýþ olduk. ticari duraklamanýn artarak devam etmesi devülasyon riskini yüksek miktar artýracaktýr.
Devalüasyon riski yoktur. Her menfi olay bahanesinde Milenyum Baþkanlý Türk Lirasýný Dolar karþýsýnda devalüe etmek vardýr.
Yada daha açýkcasý, Dolarý bizim gibi sonradan görme demokrasilerin menkul ve gayrimenkullarýnýn karþýsýnda deðerlemek için menfi olay türetmek vardýr.
Biraz daha açayým; senin benim Türk Lira tasarrufumun alým gücü yerinde sayarken, hatta yatýrým enstrümanlarý zýrvalarýyla sýfýrlanýrken, Dolarýn Türkiye üzerindeki alým gücünün habire misli misli artmasý, fethi, iþgali vardýr.
Bence hep birlikte ABD'li olalým, ki yalan yere kendimizi Milenyum Baþkanlý Türk Liralý Müslüman Türk diye sansasyonel aldatmayalým. Yada öncelikle ve özellikle Türk Lirasýný enflasyondan, daha da önemlisi (altýn ve dövize karþý) devalüasyondan korumada kararlý olabilelim. Olamýyorsak da Türkcülük kof masallarýyla kendimizi, çocuklarýmýzý uyutmayalým, aldatmayalým, yutturmayalým...
Yer Ýmleri