Originally Posted by
yavuzas
sayýn behzat, aynen buyurduðunuz gibi ben o "mermilerini henüz bitirmemiþ" gruptayým.. þimdiye kadar hemen hemen hiç maaliyet düþürmedim, aslýnda bu tavrýmda varolsun sayýn magurus'un geçmiþte yaptýðý bir öngörü çok etkili oldu diyebilirim.. hisse 6.25 lerde iken "bu kaðýt beþler de olur üçler de olur" demiþti. itiraf etmeliyim ki, temeli saðlam, gelecek vadeden bir þirketin bu kadar düþebileceðini asla tahmin etmeyerek "yok artýkkk" demiþtim içimden.. herneyse virüsün global ekonomi üzerinde bu kadar etkili olabileceðini kim düþünebilirdi ki? söz konusu tehlikenin henüz etkisini yitirdiði söylenemez, ancak global ekonomiyi yönlendiren güçlü ülkelerin birbiri ardýnca milyarlarca dolarlýk ciddi destek paketleri açýklamalarýnýn da geleceðe yönelik bir nebze umut vadettiði aþikar.. ilk baþta karþýlaþýlan þok, yavaþ yavaþ etkisini yitireceðe benziyor.. bistteki gýda ve ilaç þirketleri nispeten bu süreci en hasarsýz atlatanlardan oldular, yazýlým ve biliþim sektörleri kafalarýný kaldýrmaya baþladýlar.. bizim hissemiz özelinde, cemtaþýn endekse uygun hareketler yapýyor oluþu yorumunuza tamamen katýlýyorum. virüs sonrasý olabilecek muhtemel þahlanmaya ön sýralarda tepki vereceðini deðerlendiriyorum. yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri