geçmiþte bir.elektrik.firmasý da vardý, onuda satmýþtý...
geçmiþte bir.elektrik.firmasý da vardý, onuda satmýþtý...
Þimdi þöyle bir bakmak lazým, borçmuþ döviz pozisyonuymuþ hikayeSarky de patron adý saný belli beðenilen imajý temiz bir adam, ( gerçi onu da eleþtirenler var) Ýsmail tarman la ilgili iyi düþünen kimse var mý ?
ben buna benzer bir mesajý belki 1 belki 2 sene önce cemts forumunda yazdým. Piyasada büyük ortaðýna güvenmediðin þirkete yatýrým yapmak çok büyük sancý çekmek demek, ben doðru yaptým demek için yazmadým bunu ama uzun vade yatýrým için sarky seçmek her zaman daha mantýklýydý, taa ki bu günlere kadar. Bu günlerden sonra ise sarky nin bilançolarýnda çok mucizevi deðiþimler olmadýkça, bu yükseliþi abartýlý bir yükseliþ olarak görmek gerekir.
Temel analizi hisse seçimi için 1. kriter olarak seçen birisi olarak, 9 aylýkta Cemts kadar iyi bilanço açýklayan ilgi alanýmda hiç bir þirket olmadý, buna raðmen geçmiþte her pozisyon aldýðýmda burnumdan o kadar geldi ki, bu kadar kelepir fiyatta olmasýna, uzun vade için çok iyi bilançolar geleceðine inanmama raðmen, satýn alamýyorum. Bunun yerine bu sefer de Cemts kadar ucuz olmamasýna raðmen gelecekteki potansiyeline inanarak ve tahta nýn biraz daha akýcý olmasý sebebi ile Tuclk e yöneldim. Tuclk 9 aylýðý görünce de, kötü bir bilanço gelmez ise orda pozisyon arttýracaðým. Buradaki uzun vadeci arkadaþlara saygým var. Temele güvendiler iyi pozisyonlar aldýlar, belki piyasa da birçok fýrsat kaçýrdýlar, ama gün geldiðinde karþýlýðýný çok çok fazlasýyla alacaklar.
Temel analizle yatýrým yapýyorsanýz bir hata yapýyorsunuz derðm sarkuysanýn dövþz açýðý var ama döviz yðksrlmesinda kar yazýyor ayrýca þirketin o kadar borçla iþlem yapýyor görünüyor ama þirket yýlllardan beri bu þekil çalýþýyor ciddi stok var ve en önemlisü þirketin kendisini o kadar iyi hedge etmiþki ben sarky 100k üstünde lotum var ve rahatken tarumanýn olduðu bu hissede 10k ile o kadas raht edemem
ytd deli saçmasýdýr
sarkuysan özelinde ihracat tarafý çok güçlü olduðundan bu yýl ciddi kar yazacaktýr ki.hisse.fiyalamaya devam ediyor. çemtaþ temel olarak çok güzelleþti 14 ve altýnda her daim alým denenebilir, çünkü ürünlerinin 1/3 ihraç eden borçsuz bir.firma. yukarýda kýsa ve uzun borç toplamý 6 aylýk bilançoya göre idi þimdi 46 mil. düþmüþ durumda ... son çeyrek için her þey lehinde...
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
ben bizzat bucim de ve Cemts de uzun vadeli olarak beklediðim dönemler oldu, tam tarih hatýrlamýyorum, bucim de 2010 - 2015 arasý cemts de 2015- 2018 arasý bir dönemdi, bu dönemlerde hem forumda konuþulanlar, hem tahtada hisseler üzerinde kurulan baskýlar Tarman ile ilgili güvenilmez bir patron imgesini benim zihnime kazýdý, Roda limanýnýn Cemts den bucim e geçiþ döneminde bu limanýn cep to cep ucuza devredilmesi ile Cemts yatýrýmcýsýnýn maðdur edildiði konuþulmuþtu. Þirketlerinde yatýrýmcýya para kazandýrmaz imajý çok baskýn, bu durumu cemts ve bucim tahtasýnda iþlem yaparken çok fazla reel olarak da hissettim. Azcýk yüklü alým yap, burnundan getirir cemts de bunu en az 10 kere yaþadým. 10 keresinde de para kaybetmekten yada kazanmaktan baðýmsýz olarak ciddi zorlandým. Tek baþarýlý iþlemim yakýn zamandaki 12 den dönüþte oldu orda da 12.5 lerden alýma baþladým 12.25 lerde maliyet yapabildim ve 13.5 ortalama ile satabildim.
Benim Tarman hakkýndaki deneyimlerim ve bildiklerim bu kadar. bu forumun müdavinleri daha güzel anlatýr olaný biteni
açýklamalarýn için çok teþekkürler sn cover, çemtaþ'a yabancý deðilim brnim en eski hissemdir zaman zaman alýp.satmýþtým , 3 lü 5 rakamlar ... roda hezimetinden çok önce bir elektik firmasý vardý onuda satmýþtý, çemtaþ budadý sn tarman ancak kaliteli.çelik üretim hatlarýnýn hepsini yeniledi , ek yatýrým da yapmýþtý .. bu yönüyle çemtaþ artýk düze.çýkmýþ.görünüyor tek sýkýntý tahta yapýcý hisseyi çok eziyor...
Yer Ýmleri