Faaliyet raporunda 8 ile 11.sayfa arasýný okudugunuzda iþiniz bitiyor.
Eðer enerji fiatlarý düþerse ikinci çeyrekten itibaren rekabet edebilir seviyeye geliriz diye bir de cümle var.
Kýsaca aþaðýya ekliyorum zaten gerisi hikaye...
![]()
Faaliyet raporunda 8 ile 11.sayfa arasýný okudugunuzda iþiniz bitiyor.
Eðer enerji fiatlarý düþerse ikinci çeyrekten itibaren rekabet edebilir seviyeye geliriz diye bir de cümle var.
Kýsaca aþaðýya ekliyorum zaten gerisi hikaye...
![]()
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
ÇEMTAÞ’IN KONUMU
Çemtaþ, 2023 yýlýnýn ilk üç ayýnda, normal olan iç ve dýþ çelik talepleri için genelde üç vardiya üzerinden çalýþabilmiþtir. Yýlýn Ocak ve Þubat aylarýnda aþýrý mamül stoklarý ve Türkiye enerji fiyatlarýnýn hala çok yüksek olmasý, ihracatýný azaltmýþ ve de iç satýþlarýnýda yavaþlatmýþ, bu baðlamda üretim ve satýþlar azalýþ eðilimi göstermiþtir.
Türkiye otomotiv sektörü ilk çeyrekte, fiyatlarýn artýþ beklentisiyle üretimde % 21,1 oranýnda artýþ göstermiþtir. Otomobil üretim ve satýþlardaki artýþ yatýrým amaçlý olmasýndan kaynaklanmaktadýr.
Çelik fiyatlarý genelde hammadde fiyatlarýnýn, baþta hurdanýn ve ferro alyajlarýn fiyat hareketlerine paralel olarak deðiþmektedir. Hurda, ilk üç ayda USD 400-450 seviyelerinde seyretmiþtir.
2022 yýlýnýn ilk üç ayýnda petrol fiyatlarýnýn artýþý, enerji (elektrik, doðalgaz) fiyatlarýnýn aþýrý yükselmesi, dünya ve enerji baðýmlýsý Türkiye’deki çelik fiyatlarýnda kayda deðer artýþlara sebep olmuþtur.
2023 Yýlýnýn ilk üç ayýnda enerji fiyatlarýnýn dünyada gerilemesi ile, çelik fiyatlarýnýn aþýrý yükselmesini önlemiþtir. Enerji ucuz ülkeler rekabette hala daha avantajlý durumlarýný devam ettirmektedirler.
Türkiye’deki pahalý enerji, ihracatýmýzý da geriletmiþtir.
Ýkinci çeyrekten itibaren kayda deðer gerileyen enerji fiyatlarý ile tekrar rekabetin yakalanabileceðini tahmin etmekteyiz.
Enseyi karartmayalým. "2. Çeyrekten itibaren düzelecek diyor þirket."
Benim yorumum.
Zinhar Yatýrm tavsiyesi deðildir.
Döngüsel þirketlere bulaþmamak vardý. Bu da bize ders olsun.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Çok pis hazýr olun dirayetinizi koruyun...
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Yer Ýmleri