Þirket Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasý'na (MESS) baðlý deðil miydi.
Diðer þirketler sendikayla anlaþma saðladýðýna dair açýklama göndermiþler ama bizimkinden ses yok.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Sanayi ve otocular yüksek primliyken bunun ekside seyretmesi anlaþýlýr deðil.
La havle...
yýllýk.png
Çemtaþ özkaynak ve farklý kâr kalemlerine göre grafiði.
Þirketin varlýklarýnýn deðerini %100 olarak ele alýrsak bu deðerin %87'si özkaynak. Yani kaldýraç seviyesi düþük.
Net faaliyet kârý, esas faaliyet kârý, ve net dönem kârý kalemlerinin her birinin varlýklara göre oraný %20 üzerinde. Kârlýlýklarý özkaynaklara oranlarsak daha yüksek çýkar ancak ben en kötü þartlara göre baktýðým için varlýklarýn kârlýlýðýný kullanýyorum. Bazý þirketlerde bu deðerlerin biri daha yüksek çýkarken biri düþük çýkabiliyor onlardan uzak duruyorum.
Þirketin defter deðeri 7,34 TL, hisse baþýna düþen net kârý 2,16 TL. Hisse senedi fiyatý ise son kapanýþta 18,25 TL. Yani an itibariyle defter deðerinin 2 katýnýn üzerinde. Ancak ben yeni bilançoda ve sonrakilerde kârlýlýðýný sürdürebileceðini ve defter deðerini yükseltebileceðini hatta gelecekte þu anki hisse senedi fiyatýný geçebileceðini düþünüyorum. Yine de piyasa fiyatýnýn þu anki ederinden yüksek olduðunu göz önünde bulundurarak hisse senedi fiyatýnýn düþtüðü zamanlar olursa maliyet düþürmek amacýyla kenarda nakit tutarak bu þirkete ortaðým. Çeyreklik verilere göre olan grafik aþaðýda, onu da yukarda yýllýðý anlattýðým þekilde analiz edebilirsiniz.
çeyreklik.jpg
Benim paramý tuttuðum iki þirketten birisi Çemtaþ. Adettendir söyleyeyim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýniþleri ve çýkýþlarýyla, kaderin cilvelerine gülerek açarýz yolumuzu...Aeneid, Vergilius
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/995048
Geldi ama en son ve de endeksin kötü zamanýna denk geldi.
Tahta mý, Bistte Konu mankenimi anlayamadým.???
YTD...
Yer Ýmleri