Originally Posted by
Dr. Who
Sayýn Bawer ben diðer þirket fiyatlarýna çok takýlmýyorum. Çünkü her þirket özelinde farklý farklý durumlar mevcut. Mesela Asuzu da ki gruplar bu þirketin fiyatýný uzaya götürdü. O fiyat ederi mi bilemiyorum,tartýþýlýr.
Buradaki Cemtaþ'taki sýkýntý ise borsada halka açýlmýþ þirketin böyle vizyonsuz yönetimidir. Birçok þirket yaptýklarýyla yada yapacaklarýyla bilgi verirken biz GES yatýrýmýnýn kararlarýný 6 ay sonra duyuyoruz. Açýklama ise yatýrýmcýlarýmýz etkilenmesinler oluyor. Bu kadar yatýrýmcýsýný düþünen þirket 2-3 ayda kaç defa iþ durdurma,yok haddehane bakýmý, yok personelin biriken izni için, yok kötü piyasa koþullarý nedeniyle üretime 1 hafta ara KAP'ý attýlar. Yýlda 10 KAP atýyorlar. Yarýsý kötü niyet ve hisse hareketini negatif yönde etkileyen KAP bildirimleri. Birçok yerden arazi aldýlar. Ne için aldýlar hangi yatýrým için aldýlar çok net açýklanmadý. Alýnan bir sipariþi þirket ismi vermeden yurtiçi yada yurtdýþý bir müþterimizden þu kadar tl yada euroluk iþ alýnmýþtýr diye açýklama yapmak zor olmasa gerek.Buna da belli bir miktar sýnýrdaki iþ sözleþmelerinin bildirilmesi þirketin inisiyatifi altýnda gibi absürd bir açýklama getirmekteler. Madem herþey gizli kapaklý yapýlacak borsada ne iþin var diye sorasý geliyor.
Küçük esnaf zihniyetiyle ve vizyonsuzlukla yönetime raðmen þirket ilginçtir ki hala kar ediyor. Hala temettü veriyor. Bölünüyor. Ama ilgi sýfýr. Aðzý yanan yatýrýmcý bir daha uðramýyor. Geçen Tv'de bir yorumcu amerikada ki borsa milyarderleri bizim ülkemizde borsa da fena çarpýlýr diyordu. Baþka hisselerde bu kadar olumlu haber olsa bu hisselerin tavan serilerine yetiþemeyiz. (örneðin SASA) Bu kadar olumlu haberlere raðmen bu þirket taban serileriyle yatýrýmcýsýný ödüllendirmektedir. Þirket 65 den 33 gelmiþ þirket sus pus bir açýklama yok. Sanki þirket batmýþ.
Neyse ne desek boþ. Beklemeye sabýrla devam. Ýnat deðil sabýr. Borsa da inat etmek zarardýr. Sabýrlý olup beklemek ise çoðu zaman kardýr..
Yer Ýmleri