Doðru diyorsunuz sayýn Bawer, yeþil dönüþüm standartlarý için mecbur böyle þeylere![]()
Doðru diyorsunuz sayýn Bawer, yeþil dönüþüm standartlarý için mecbur böyle þeylere![]()
Aynen, Mercedes ve MAN gibi dünyanýn en önemli markalarýna hat kurmuþ bir þirket Cemts, haliyle global markalara tedarik için gereken þartlarý da yerine getirmeleri lazým yoksa bu kadar yatýrýmý bir anda yapmazlardý, geri dönüþü fazlasýyla olacak zamanla.
Þirkette her þey yolunda gidiyor, sorun hissenin ayný paralelde hareket etmemesi, 15 üstünde kapanýþlarla ivmelenir.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Ben pes edip geçen hafta portföyün yarýsýný sattým. Burada durmak zaman kaybettirdi. Tezgahý buraya kurmuþlar. Her daim ucuz þirket.Ama þirket iyi niyetli deðil. 100 yüzyýl önceki piyasa þartlarýnda olduðu gibi yönetiliyor. Bir þeyler yapýyoruz ama rakipler duymasýn söylemeyelim. Bunun da kýlýfýný bulmuþlar ve açýklamayý piyasa bozucu eylemler diyerek kapatýyorlar. Sanki çelik günyasý çemtaþý izliyor. piyasa bozucu iþlerden uzak duran ve müþterilerini düþünen þirket pandemi sýrasýnda ve sonuna doðru üretim durdurma, yýllýk izinler için kapatma, piyasa kötü olmasý nedenleriyle çat çat Kap larý gönderip taban yaptýrmasýný biliyordu. cimer e yazmýþtým. Spk ya havale etmiþ. Bakalým bir sonuç çýkacaðýný düþünmüyorum. Bu kadar kötü niyetle yönetilen ve yatýrýmcýsýna düþman bir þirket görmedim. iþ iþten geçmiþ kaç ay sonra kap haberi geliyor. kars ta ges kuruyor bunu yeþil enerji kýlýfýna uyduruyor. karsta üretilen ges elektriðinin fabrikanda ve üretim de kullanmadýktan sonra yeþil döüþüme katkýsý nedir ki. bursa da daðýtýcý firma araselektrik mi bilmiyorum. Bence artýk ges teki geleceði görüp yatýrýmýn az olduðu karsa yatýrým yaptýlar.
Yazdýklarým Kesinlikle Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Hakkýnýzda hayýrlýsý doktor, umarým girdiðin hissede açýðýný kapatýrsýn.
Bu hissede beklemek çok zordur, yatýrýmcýnýn canýný okuyorlar resmen, hele ki full olan varsa Allah yardýmcýlarý olsun.
Dün mesela sektörden 5 tane tavan olan hisse varken, oto üretimi eylülde rekor kýrmýþken ve þirket büyük bir enerji yatýrýmý kararý almýþken hisse %2 eksi kapattý, hisse prim yapmamýþ ki satsýn piyasa, tahtacý hep az yukarýdan satýp aþaðýdan yerine koymaya çalýþýyor, günlerdir 15 görüp kapanýþta altýna getiriyor, sinekten yað çýkartma peþinde.
Ne 15'miþ arkadaþ, geçerse kýyamet kopacak sanki, 14.99'dan döndürdü.
Hissede kala kala 3-5 yatýrýmcý kalmýþtý onlar da terk etmeye baþladý, doktor, Yýldýz Tozu çýktý, Yolcuuu da azalttý, kaldým tek baþýma, þimdi tek baþýna oynarsýn sen tahtacý, kökünü kazýdýn.
Son düzenleme : bawer; 04-10-2023 saat: 11:17.
bu hissede çok güccük yatýrýmcý olsam da aylýk alýmlarla olmaya devam.
pes etmezsek bir kaç yýl daha biriktirip, sonrasýna bakarýz![]()
yatýrým tavsiyesi deðildir
Olur da bir gün bu þirket yönetimi deðiþir ve vicdanlý birileri yönetir o zaman bu hisse deðerini bulur, valla benim için tek ihtimal bu kaldý, þirket iyi ama yönetim gereðini yapmayýp yatýrýmcýsýna deðer vermiyor maalesef, bu sene için 20 altýnda olduðu sürece zarar benim için, hakýmý da helal etmiyorum, yoksa ben de daha fazla çekemezdim bu rezilliði.
Biraz takibi býrakacaðým, 15 üstüne gelinceye kadar en azýndan, adios.
Sn.bawer bazen bazi hisselere cok takili kaliyoruz.Mesela bende baska bir sirket icin ayni dusunceleri paylasiriyorum. Seneler gecti ayni hareketler ayni dalaga dümen donuyor.
Bazen uzaklasmak iyidir. Biraz sakinleyip gelmek lazim bazende gic takmamak lazim.
2S kuralina gore kesinlikle ederine gelecek.
Kalin saglicakla.
Yer Ýmleri