Bu ülkede ancak bize özgü çarpıklıklar hep olmuştur.
Size bir örnek vereyim: 1970 yılında bir ilkokul öğretmeni 500 lira civarında maaş
alırken, bir yedeksubay 1250 lira alıyordu.
Nedeni de askerlerin maaşının , silah zoruyla demeliyim, yüksek olmasıydı.
1972 yılında bir hesap uzman mv. 2.500 lira alırdı.Bunun 45x30 = 1350 lirası maaş dışında verilen yevmiye idi.
Oysa yevmiyeyi, ancak bir memur iş gereği seyahate çıktığında alırken, Maliye Bakanlığının denetim elemanları sürekli olarak alırlardı.
Bu sonradan Sayıştay'la Maliye arasında büyük sorun yarattı.
Görevini yaparken virüs bulaşan bankacınin bir de maaşını keserler artık.
Görevini yaparken hastalık kapan doktor rapor alır maaşı kesilir. Okulu kapatıp öğretmene erzak dağıttırırlar parasını keserler . Polislerin ne halde olduğu belli değil, askerlerin ne halde olduğu belli değil. Amerikan ordusunda ilk vaka gerçekleşmiş dün.
Sağlık personeline tavandan ek ödeme dedikleri olay da hemşireleri kapsamıyormuş galiba. Bu insanlar hastalık kapınca ne oluyor acaba .
Kardeşim hani salgın hastalıktan ölen şehit oluyordu, bu insanlar da gazi sayılır o halde.
Bu ülkenin paradan daha önemli şeylere ihtiyacı var .
İki yıllık bölüm okuyup bakanlık müşaviri olan deha kardeşlerimiz de var . Hepsi torpille değil, böyle istisnalar da mevcud.
Üniversiteler de hep öğretim üyesi yahut öğretim görevlisi alırken gündeme gelir ama kimse idari kadroların durumuna dikkat etmez.
Boğaziçi mezunu işsiz gezer ama acikogretm lise , arkasından açıköğretim üniversite bitirip polis olan mükemmel insanlar gördü bu gözler.
Liyakat nedir . Liyakat diploma değil, liyakat eğitim değil. Liyakatın sözlük anlamı referans artık.
Bunca yaşayıp bir referans bulmıyorsan liyakatsizsin. Haklı adamlar.
Diploma bazı meslekler için şart. Ancak her işi yapmak için diploma gerekmiyor. İnanın bazı insanlara bakıyorum. Karakteri işlerine o kadar oturuyor ki.Direk pazartesi gel başla diyesin geliyor.
Mesela kimisi çok dikkatli olur, kimisi çok sevecen, kimisi iletişimi sever, kimisi sessizliği. Biz ülke olarak diplomaya ve hayatta kalmaya o kadar odaklandık ki bir çok insanı doğru işe yerleştiremiyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Carfurda kiyma 90 lira olmus.100.000 kg ile sınırlı.dolar sanki hala ucuz kalmis.dolara degil kiymaya yatirim sart
https://www.carrefoursa.com/tr/dana/c/1046
45 ile 50 arası değişiyor.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer İmleri