En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Çok konuþulan hemen her þey zamanla olaðanlaþýr.
Olaðanüstünün olaðanlaþtýðý bir dünyada yaþýyoruz.
Bir de insan hemen her felaketi bir þekilde göðüsler.
Yaþama devam etmek gerekir.
Babaannem çok eziyet çekmiþ bir kuþaða mensuptu.
Erkek kardeþleri ve kocasýný Osmanlý'nýn son savaþlarýnda kaybetmiþti.
13 çocuðundan bebekken ölen 6 tanesini kendi elleriyle yýkayýp kefenleyip mezara vermiþti..
Babam 33'ünde öldüðünde günlerce ölümüne aðlamaktan göz pýnarlarý kurumuþ.
Derdi ki:
"Ýnsanoðlu çok tahammüllü, çok yüzsüz. Ölmüyor. Öyle ölebilinse ben çoktan ölmeliydim."
Ýnsan için hemen her dönemde ölmek deðil yaþamak asýl zor olaný...
Fed piyasalarý söndürmek için 5 trilyon dolar enjekte ediyor
https://www.bloomberght.com/fed-piya...aniyor-2249300
uzun bi süre baþlýða elveda diyeceðiz yakýnda...
Haftaya yine Fed toplantýsý var bi faiz indirimi daha...
Çarþamba günü yakýn zamanda taþýndýðým Küçükçekmecedeki Saðlýk Ocaðýna (Aile Saðlýðý Merkezi) boðaz aðrýsý,öksürük ve ateþ nedeniyle saat 11,30 da aile hekimine muayene olmaya gittim.
Mesai saatinde doktor yoktu, orada bir görevliye sordum, 40 kiþilik kotasý varmýþ, onu doldurmuþ,olsada bakmazmýþ, oradaki baþka doktorlar da bakmazlarmýþ, bugün git yarýn gel, dendi.
Sonraki gün sabah erkenden yine gittim, bu sefer kotasý dolmadan muayenemi oldum, ve doktora da bu kota uygulamasýnýn doðru olup olmadýðýný kavgasýz tartýþmasýz sordum. Bana kotayý kendisinin belirlediðini ister 20 ister 60 yapabileceðini, kimsenin karýþamayacaðýný söyledi. Ben de birþey demedim, sadece daha önceki adresimdeki aile hekimlerinde hiç böyle birþeye rastlamadýðým için þaþýrdým.
Þimdi aklýma takýldý, devletin sitesine (MHRS.gov.tr) herhangi bir devlet hastanesinden randevu için girdiðinizde ilk sayfada "Mesai saatleri içerisinde aile hekiminize randevu almadan muayene olabilirsiniz" uyarýsý çýkýyor. Ayný uyarý eczacýdan ilacý alýnca cebime saðlýk bakanlýðýndan sms olarak da geldi.
Ben mesai saatleri içinde saðlýk ocaðýn gidip muayene olamadan döndüm, þimdi bu doktoru ve uygulamayý þikayet etmeli miyim sizce?
Genç ve asabi birisi yaþlý ve hasta annesini veya çocuðunu mesai saatleri içerisinde saðlýk ocaðýna götürüp "benim kotam doldu,bugün git yarýn gel" muamelesiyle karþýlaþsa doktorlara þiddet engellenebilir mi?
Bütün dünyanýn corona nedeniyle alarmda olduðu böyle bir dönemde ya bende de virüs olmuþ olsaydý, eve dönerken dolmuþta, sonra ekmek alýrken markette insanlara bulaþtýrmýþ olsaydým ne olacaktý?
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri