En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sn eksina virüslerde mutasyon o kadar sýk olan bir þey deðil.Misal aids virüsü misal hepatit c misal hbs yýllardýr hastalýk yapýyorlar mutasyona da uðramýyorlar.Bu mutasyon iþi corona influenza virüslarýnda daha sýk olan bir olgu olmakla beraber virüslerin mutasyona uðrama olasýlýðý az olan bölümlerine özgü aþý mümkün.Bence yeni corona labrotuvar virüsü ,aþýsý bile hazýrdýr gibime geliyor.bu virüs üretilebilir mi kýsmýna gelince o kýsmýnda kafanýzý hiç yormayýn tüm virologlar biliyor ki elbette üretilebilir.Ýsteyen contagýon filmini seyretsin þu halimize ne kadar benziyor filmdeki salgýn görürsünüz.filmin sonunda aþý çýkýyordu)))
Ha illa aþý þart deðil,plazma tedavisi olur,baþka ilaç olur bir þekilde hallolabilir.Artýk aids ve hepatit c tedavisi var tamamen öldürücü olmaktan çýktýlar hepatit b nin aþýsý var.Yani istenirse corona da halledilir.Zaten tedavisi bilinmese bence piyasaya salmazlardý.Bir iþlevi var o iþlevi bitsin corona yý hallederler de o zamana kadar yakalanmamak þart.Corona sonrasý ise bizi bekleyen þey 1929.
ben bilimle uðraþtýðýmdan loser vs deðilim, chpli de deðilim zaten. Sadece alternatifler var anlamýnda söyledim, at gözlüðüm yok yani.Seninkiler 60 senedir winner ya bak çaðdan çaða atlattýnýz memleketi.Bi virüse karþý kasanda para yok dilenci gibi kaldýn ortada , iþçinin maaþýný ödemekten aciz winnerlara bak be.
GSM operatörleri güya rekabet ortamý saðlayacaktý. Birisi çýkýyor 5 Gb, 1000 dk, 1000 sms 35 diyor, diðeri 4GB, 750 dk 30 diyor. Aslýnda hepsi ayný kapýya çýkýyor. Birine kýzýyor diðerine geçiyoruz, 3- 4 ay sonra baþlýyor sms göndererek % 20 - 30 zam yapmaya.
birde operatör deðiþtirince tüm bankalarda bloke oluyor, günlerce uðraþýyoruz bloke kaldýrmaya. Dün E devlet üzerinden rekabet kurumu, BTK ve ulaþtýrma bakanlýðýna ayrý ayrý þikayet formu gönderdim. SESSÝZ KALMAYALIM. LÜTFEN YAPILAN HER ORANTISIZ ZAM ÝÇÝN ÞÝKAYET OLUÞTURALIM.
Yer Ýmleri