Arkadaþlar olay gayet basit.
Biz burada temettünü gerçekliðini ve spekilasyonu konuþmuyoruz. Konuþtuðumuz þey KAÇ PARA KAZANACAGIMIZ
herþey spekilasyon olsa ne olmasa ne ? Bunu bize bir etkisi yok ki mesela temettü spekilasyon deðil dedik diyelim. Ee yani ? ne kazandým ? Temettüyü anlamlandýrmaya çalýþmýyoruz konuþtuðumuz þey Bu temettü bana ne katar benden ne alýr ? Faydalýmý zarar lý mý ?
-----------------
Ev kirasý ve temettüyü ayný kefeye koyamýyoruz.
Çünkü Ev aldýgýnýz ve kiraya verdiðinizde Ýlk ay kirayý aldýnýz diyelim 1000 TL evin deðeri 1000 TL düþürülüyor mu ?
10 yýldýr kýra aldýgýnýz ev en sonunda satmaya karar verdiniz. Alýcýda buldunuz bu alýcý 10 yýldýr 1000 TL kira aldýn onlarý evýn degerýnden düþ diyor mu ????????? Demiyor.
FAKAT HÝSSE SENEDÝ temettü VERDÝÐÝNDEEE HÝSSENÝN DEÐERÝNDEN BUNU DÜÞÜYORLAR ÝÞTE
Hissse deðerine mecburen bakmak zorundasýnýz. Çünkü kar edip etmemeniz tamamýyle hisse fiyatýna baðlý %500 temettüde alsanýz
Hiç düþünmüyormusun madem bu kira gibi bir para oke temtetüden 1 gun once al ertesi gün karý cebe indir ? niye kar edemedýgýnýzý düþünmüyor bunun ustune kafa yormuyormuyormusunuz ?
1. yýl elýnde tutup 1 yýl sonrada ayný seyý yapsan yýne hiçbirþey elde edemýyorsun ?
Peki ya olay ne bu 1 senede ne deðiþirse kar elde ediyorum. ?????
Tabi ya hisse fiyatý yukarý giderse. ee abi ozman temettü olsa ne olmasa ne ?
Sorusuyla karsý karsýya kalmýyormusunuz ben hayret edýyorum.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri