Hayýrlýsý olsun. Ben kýsa vadede hareket olacaðýný düþünmüyorum. Umarým olur ama zor. Patronda biliyor ki yükseldiði an satýþ yer. Kalýn saðlýcakla ile uzunca bir süre artýk yokum. Herkse bol kazançlar ve sevgiler.
Hayýrlýsý olsun. Ben kýsa vadede hareket olacaðýný düþünmüyorum. Umarým olur ama zor. Patronda biliyor ki yükseldiði an satýþ yer. Kalýn saðlýcakla ile uzunca bir süre artýk yokum. Herkse bol kazançlar ve sevgiler.
Hayek ve hissedar gözlerinizden öper. Sevgi ve hurmetlerimi bildirimim.
Bence hakikaten asýl olay bu tabloda.Acaba son durum ne ,bu dalton kardeþlerin lotlarý ne oldu,þirket içindeki yüzdeleri ne halde.Eðer artmýþsa demek ki bedelli daha önce yazdýðýmýz gibi tamamen milletin lotlarýna ucuza çökme projesiydi.Acaba bunu güncelleme zorunluluklarý var mý.Ne zaman yeni durumu öðreniriz.
Yoksa durum belli ,olay deðerleme bilanço falan bu þekilde izah edilebilir gibi deðil.Yahu 2 ay önce de bu þirket ayný durumdaydý millet 2 den alýyordu satýyordu ve bu rasyonel bir hareket sanýlýyordu 5 olur 6 olur diye düþünülüyordu bir bedelli olayý dýþýnda tek bir olumsuz durum yokken diðer gyo lar uçarken iki katýna üç katýna giderken dolar 2 katýna gitmiþken bu nasýl 0.80 0.90 falan olabildi.Amaç ne dönen dolap ne yakýnda anlarýz.
Eðer dalton birederlerin ortaklýk paylarý yüzde 52.5 üstüne çýktýysa demek ki operasyonun amacý belli,ve baþarýlý bir operasyon gerçekleþti diye düþünebiliriz.
Eðer yüzdeleri arttýysa maliyetleri 1.11 altý olamayacaðýna göre yüzde yirmi yükseliþ þart.Aksi durumda robin hood gibi bir þey olurlar,zenginden al fakire daðýt misali bir þeyi ancak robin hood yapar ,daltonlarýn bence bundan sonraki hareketleri bambaþka þekilde olacak ,ben umutluyum valla,hayýrlýsý artýk.
Aynen doðru görüyorsunuz. 350 ya da 400 civarý olur orasý maliyet olarak. Toplamda 1.2 milyar hasýlat - 800 milyon dersek iþte diðer giderler falan 600-800 arasý kar.
ama iþin güzel tarafý maliyetler borçsuz yapýldý. Gelen bütün para kasaya girecek.
Kar rakamlarýný da satýþlara yansýyýnca göreceðiz."yatýrým tavsiyesi deðildir"
bu hisse 700 750 milyon tl bedelli ile kasaya parayý koymadý mý? piyasa deðeri 1.227 milyar tl. fiyat olarak ucuz.
Yer Ýmleri