dünyanýn en yaþlý 2. ülkesi...1. japonya...italya'da ölenlerin çok büyük kýsmý 65 yaþ üstü...ve yine büyük kýsmý hipertansiyon hastasý...benim anladýðým bu virüs altta yatan baþka bir hastalýðý olmayan insanlarda ölümcül deðil pek...hiç deðil demiyorum ama daha çok yaþlý ve altta zaten yatan baþka hastalýðý olanlarý götürüyor...akciðerler su topluyormuþ ve solunum yetmezliðinden götürüyormuþ...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Koronavirüs*salgýný tüm dünyada yayýlmaya devam ederken birçok ülkede oluþan panik havasý süpermarketlerde özellikle de temizlik ve hijyen raflarýnda etkisini gösterdi. Birçok ülkede temizlik ürünlerinde fiyat artýþý dikkat çekti.*Avrupa ülkelerinde, Türkiye'de sýkça kullanýlan kolonyaya;*ABD'de ise taharet musluklu tuvaletlere olan ilgi artýyor.
Euronews Türkçe’nin haberine göre; ABD merkezli Brondell þirketi farklý modellerde klozet üreten bir firma. Þirketin taharet musluklu klozet satýþlarýnda son günlerde sert bir yükseliþ göze çarptý. Business Insider'a konuþan þirketin sözcüsü Daniel Lalley, Amazon'da her iki dakikada bir taharet musluklu klozet sattýklarýný, günlük ise ortalama bin satýþ gerçekleþtirdiklerini söyledi
Dünyada en zor þey kýrýlan bir kalbi onarmaktýr...
Size þöyle alýntý yapayým. Temkinli olalým panik olmayalým. Ýngiltere fazla önlem almama yanlýsý
Ýngiltereden gelsin
Hükümetin açýkladýðý "makul en kötü senaryoya" göre 66 milyonluk Ýngiltere nüfusunun yüzde 80'i virüs kapacak ve öldürücülük oraný yüzde 1 bile olsa 500 binden fazla insan ölecek. Bu Ýngiltere'de bir yýlda ölen kiþi sayýsýna denk.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51889513
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Iyi niyetli bir yazý,hemde ülke için yazýlmýþ,niye sizi çok rahatsýz ediyor!!!!
Adam boþuna demiyor bu muhalefet her zaman lazým diye...
mesele kac kýsýnýn öldugu degýl.....senýn yakýnýnda býr kýsý olse kac kýsýnýn öldugu önemlý mý...
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Yer Ýmleri