Format atýyorlar diyorum hala reset diyen var
Reset deðil format format![]()
Yeni iþletim sistemi yukleyecekler
Bak bodur maki makron savastayiz diyor anlamak lazým artýk
Ýlk piyasa kapayip kapamamaktan da bahseden de o oldu
Neden ?![]()
Ýran'da korkutan koronavirüs senaryosu: Ölü sayýsý 3 milyonu geçebilir
- Ýran'daki Þerif Teknik Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanlarýnca hazýrlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) raporunda, "karantina uygulanmamasý ve insanlarýn virüsle mücadele konusunda yetkililerin açýkladýðý talimatlarý dikkate almamasý durumunda virüs nedeniyle 3,5 milyon kiþinin hayatýný kaybedebileceði" belirtildi.
Ülkenin en saygýn eðitim kurumlarýndan Þerif Teknik Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ali Naki Meþayihi baþkanlýðýndaki akademisyenlerden oluþan bilim heyetince hazýrlanan rapor, "Tinn" haber sitesinde yayýnlandý.
Raporda, koronavirüsün Ýran'daki olasý etkilerine iliþkin 3 senaryo ileri sürüldü.
- Karantina uygulanýrsa ölü sayýsý 12 bin
Ýlk ve en iyi senaryo "karantinanýn tam anlamýyla uygulanmasý ve halkýn, virüsten korunmak için açýklanan talimatlara harfiyen uyulmasý halinde" yaþanacaklarý anlatýyor.
Ýnsanlarýn yüzde 80 oranýnda birbirlerinden izole edildiði bu senaryoya göre, salgýnýn zirvede olacaðý nisan ayýnýn ilk günleri için vaka sayýsý 120 bin, ölü sayýsý ise 12 bin civarýnda öngörülüyor.
- Eksik karantinada ölü sayýsý 110 bin
Ancak karantina uygulamasýnýn eksik yapýlmasý ve insanlarýn temas seviyesinin yüzde 50'lerde olmasý durumunu içeren 2'nci senaryoya göre ise salgýnýn zirvede seyredeceði nisan ayý sonlarý için vaka sayýsýnýn 300 bin, ölü sayýsýnýn da 110 bin civarýnda olmasý bekleniyor.
- Karantina uygulanmazsa ölü sayýsý 3,5 milyon
En kötüsü olan 3'üncü senaryoda ise karantina uygulanmamasý ve insanlarýn virüsten korunmaya yönelik talimatlarý dikkate almamalarý durumunda yaþanacaklar ele alýnýyor.
Toplum saðlýðýnýn daha kötüye gideceði öngörülen bu senaryoda, virüsün yayýlma hýzýnýn yüzde 65 seviyelerinde olmasý bekleniyor.
Bu durumda salgýnýn zirveye çýkma süresinin mayýsýn son günlerine kadar uzayacaðý ve vaka sayýsýnýn yaklaþýk 4 milyon, ölü sayýsýnýn ise 3 milyon 500 bin civarýnda gerçekleþeceði ifade ediliyor.
Çin'de ortaya çýkan Kovid-19, Ýran'da ilk olarak 19 Þubat'ta Kum kentinde görülmüþ, ardýndan ülkenin tamamýna yayýlmýþtý.
Ýran Saðlýk Bakanlýðý, dün itibarýyla ülkede Kovid-19 kaynaklý can kaybýnýn 988'e yükseldiðini, vaka sayýsýnýn ise 16 bin 169 olduðunu açýklamýþtý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Thoros, beni altýncý kez hayata döndürdü. Yaþamaktan yoruldum.
ABD mali teþvik düðmesine bastý (Tera Yatýrým )
ABD'de Trump yönetimi, Covid-19'un ekonomik hasar etkisiyle baþa çýkabilmek için devasa büyüklükte bir mali teþvik paketi hazýrladý. Hazine Bakaný Mnuchin tarafýndan açýklanan 1,2 trilyon USD büyüklüðündeki paketin içeriðinde sorunlu sektörlere 200 milyar USD yardým, KOBÝ'lere 300 milyar USD kredi, 250 milyar USD'lik direkt harcama çekleri (kiþi baþýna aþaðý yukarý 1000 USD düþüyor), çeþitli teþvik ve direkt yardýmlar ve 500 milyar USD'ye varan vergi indirimleri bulunuyor. Bu aþamadan sonra senatörlerin onayý gerekiyor.
Avrupa da ekonomik tahribatýn etkilerini azaltmak için finansmana eriþimi kolaylaþtýracak bir ortak tahvil satýþýný deðerlendiriyor. Ekonominin ciddi þekilde daralacaðý Avrupa'da þirketler finansman sýkýntýsý yaþayacak, bu oldukça açýk... Tabii salgýnýn etkisinin ne kadar sürecei ve inaktif kalan sektörlerin ne zaman tam operasyonel duruma geçeceði belirsiz... Bu noktada kamu harcamalarý kanalýndan ciddi bir destek gerekiyor ve bunu saðlayacak olan da Almanya'nýn salgýnla mücadele ve ekonomiyi toparlama için önemli bir bütçe harcamasý yaratmasý olacak.
Tera Yatýrým Menkul Deðerler A.Þ.
www.terayatirim.com
Yasal Uyarý
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti ; aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr.Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabýlýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Thoros, beni altýncý kez hayata döndürdü. Yaþamaktan yoruldum.
TAÞIDIÐIN ÞEYÝN AÐIRLIÐINI BÝLECEKSÝN!..
bugun sokaða çýkma yasaðý gelmezse nisan da vakalar 20 bin üzerine çýkar
bist 60 bine iner
yasak gelirse vakalar ýlýmlý artar bist 85 binde dip olarak kalýr
dönüþü korkunç bir ralli baþlatýrýz
ama paþalarýmýzýn vob pozlarý ne olacak evde caný sýkýlýnca ne yapacaklar onu düþünemedik
Türkiye vakalarý ÖLÇMÜYOR ÖLÇEMÝYOR tehlike çok çok büyük
hiçbirþey bilmiyorsanýz italya daki türk vatandaþlarýnýn sosyal medyadaki açýklamalarýný dinleyin
Yer Ýmleri