Nasýl veba hristiyanlýða büyük darbe vurdu. O günden sonra Avrupa da çok þey deðiþti. Bu corona sonrasý deðiþim görüyorum her yerde.
Nasýl veba hristiyanlýða büyük darbe vurdu. O günden sonra Avrupa da çok þey deðiþti. Bu corona sonrasý deðiþim görüyorum her yerde.
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
böyle de olmaz herhalde ya...bu kadar abartmazlar sanýrým...KOÇ nerdesin kýymetini bilemedik
![]()
ÜYELÝK : KASIM 2006
Kardeþ þunu mu deneye çalýþýyorsun, 1 ay sonra aslýnda bir milyon vaka olacak, ama eksik ölçüleceðini için mesela confirmed case sayýsý mesela 300 bin olacak..yoksa resmî vaka sayýsý 1 milyon olacak bir ay sonra, ama geçmek rakam 5-10 milyon olacak? Hangisi?
Ayrýca, hep diyorum ki neden Japonya, güneykore örneklerine bakýlmýyor..bu ülkeler Çin’den hemen dobra virüs vakalarýnýn görüldüðü ülkeler...ayrýca hem nüfuslarý fazla, hem de yoðunluk olarak þehirleri çok nüfuslu...yani virüsün yayýlmasý Ýçin çok uygun bir ortam var.
Bakýn aþaðýda güzel bþr makale var..Bloomberg.com da, yani güvenilir bir kaynak..kocakarý hurafeleri yerine bu tür yazýlarý okuyarak bilgilenmek lazým...ama %90 ýn okuyacaðýný bile düþünmüyorum.
https://www.bloomberg.com/news/artic...an-where-is-it
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Güney Kore'den muhteþem virüsle mücadele örneði; hastalýk þüphesi olan kiþiler test yapýlmak için bir kabine alýnýyor ve saðlýk çalýþanlarý hastaya temas etmeden güvenli þekilde çalýþabiliyorlar. Kabinlerde UV ýþýnlarý ile kabin sürekli steril ediliyor...
https://twitter.com/bilginiz_olsu/st...46892926341120
Çözüm akýl ve bilimde.
Gece gündüz tv lerde sürekli corona gündem olmasý nedeniyle algý operasyonu yapýlýyor .
Yabancý kanallarda bu kadar fazla konuþulmuyor ki .
Biz bir konu oldu mu bokunu çýkartýlýyor affedersiniz
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Olumlu örnekleri de tabiki görmek gerek ama mevcut durumda bahsi geçen ülkeler önlem anlamýnda eþik deðeri sanki geçtiler ve yayýlmayý engelleyemediler... Bu bahsettiðiniz örnekler gerçekçi ve önlemleri de o denli hýzlý idi...
Diðerleri ise hala grip kýyasýnda...
Bence...
Yer Ýmleri