Dayak bile dayaktan býktý vatandaþ tokat kuyruðunda...
Krizin adý ödeme ya da mortgage deðil,ki ya da ticaret savaþý da degil...
Krizin adý coronoya baðlý ecel korkusu...tüm dünya evine saklanmýþ ecelden kaçýyor.
Deðil dört dörtyüz trilyon verse ne olur???
Parayý alan yastýðýn altiba sokup evinde gizlenmeye devam edecek.
Þunu kabul edin devletler nüfusun bir kýsmýný gözden cikarip normalleþme adýmýný atmaz da asi masalýnýn peþinde koþup mevcut konumunu korurlarsa yakýnda zincirleme iflaslari konuþuruz...
Parayý koruma zamaný...kimse kasirgada denize açýlmaz...
biliyorsunuz ya iþte yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir falan...filan...
Yurt dýþýnda öðrenim gören Erasmus öðrencilerinin koronavirüs tedbirleri kapsamýnda Ýrlanda'nýn Dublin kentinde bulunan 305 öðrenci Sivas'a getirildi.
Öðrenciler, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi KYK Binali Yýldýrým kampüsünde 14 günlük karantinya alýnacaklar.
https://twitter.com/rusencenter/stat...95839671513089
Ben de tek tek buldum, linki tekrar bulursam buraya koyayým.
Hepsi her gün iþlem görmüyor.
https://tr.investing.com/equities/turkey-adrs
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Batý da yemek adabýnda deb (dudak) deðmez kuralý var, yemek görgü kurallarý ona dayanýyor gibi. Yani 10 kiþi yemek yese dahi kimsenin atýyorum varsa mikrobu baþkasýna yemek ile gitmiyor, muhtemelen yaþanan veba vs salgýnlarý ile geliþti. Salatayý karýþtýran kaþýk vs ayrý oluyor, tencerede yemek piþmiþ mi tatmak için kullanýlan kaþýk tekrar kullanýlmýyor, herkesin tabaðýna yiyeceði kadar þey servis ediliyor. Bizde de ortak tasdan yemek yemek bir gelenek olsa da gittikçe azalýyor.
TVde sokaktaki insanlarý gösteriyor, bir genç üst geçitte merdivenden çýkarken trabzanlara sürekli elini koyuyor. O tip þeyleri yapmamak da görgü kuralý olarak yaygýnlaþýr.
Yer Ýmleri