bu ahlak yoksunu din bezirganlarý dini kullanarak çalýp çýrptýklarý için herkesi kendileri gibi hýrsýz, ahlaksýz sanýyor.
kiþi kendinden bilir iþi.
bu ahlak yoksunu din bezirganlarý dini kullanarak çalýp çýrptýklarý için herkesi kendileri gibi hýrsýz, ahlaksýz sanýyor.
kiþi kendinden bilir iþi.
Thoros, beni altýncý kez hayata döndürdü. Yaþamaktan yoruldum.
Piyasalarda Bugün (Ýþ Yatýrým)
Küresel durgunluk senaryolarý...
Piyasalar "küresel durgunluk" senaryosunu fiyatlamaya devam ediyor. Asya'dan Orta Doðu'ya, Avrupa'dan Amerika'ya tüm kuzey yarýmküreye yayýlmaya baþlayan Korona virüsünün dünya ekonomisinde ani bir duruþa yol açacaðý ve yeni bir küresel krizi tetikleyeceði fiyatlanýyor.
Fed'in ve ECB'nin eþanlý olarak attýðý faiz indirimi ve varlýk alýmý adýmlarýna raðmen piyasalardaki panik havasý sakinleþmedi. Trump yönetiminin 1 trilyon dolara ulaþan bir mali paket açýklamasý da durumu deðiþtirmedi.
Korona salgýnýna karþý pro-aktif bir tutum izlese de Türkiye bu satýþ dalgasýndan kaçamadý. MSCI Türkiye sene baþýndan beri %30 kayýpla dünya piyasalarýna paralel bir seyir izledi. Büyük ticaret ortaklarýmýz Avrupa ve Orta Doðu'nun durgunluða girmesinin kesinleþtiði bir ortamda Türkiye varlýklarýnýn dünyadan pozitif ayrýþmasý zor gözüküyor.
Cumhurbaþkaný Erdoðan tarafýndan açýklanan 100 milyar liralýk "Ekonomik Ýstikrar Kalkaný' Türkiye'nin küresel durgunluk senaryosunda pozitif ayrýþmasýný saðlayabilir mi? Durgunluða girilmesini engelleyemez, ama derinleþmesini ve finansal istikrarsýzlýða dönüþmesinin önüne set çekeceðine inanýyoruz.
Perakendeden turizme, demir-çelikten otomotive, tekstilden yiyecek-içeceðe kadar tüm sektörlere vergi avantajý ve kredi desteði (Kredi Garanti Fonu) saðlayan destek paketinin temel önceliði istihdamýn korunmasý. Atýlan adýmlarý durgunluðun kendi kendini besleyen olumsuz bir döngüye dönüþmemesi için gerekli bir ön þart olarak görüyoruz.
"Ekonomik Ýstikrar Kalkaný" Türkiye'nin dünyadan pozitif ayrýþmasýný saðlar mý? Maalesef kýsa vadede bir pozitif ayrýþma öngörmüyoruz. ABD ve Avrupa bizden daha büyük ve nakit bazlý destekler açýkladý ama satýþ dalgasýný durduramadý. ABD ve Asya piyasalarýndaki satýþlara paralel Borsa Ýstanbul'da %1-%2 bandýnda satýcýlý bir açýlýþ öngörüyoruz. Kýsa vadede dünya piyasalarýna paralel bir seyir izlemeye devam edeceðiz.
Ýþ Yatýrým Menkul Deðerler A.Þ.
www.isyatirim.com.tr
Yasal Uyarý
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti ; aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr.Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabýlýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Bizde felaket paketten dolayý negatif ayrisabiliriz bu arada hükumet imf kapýsýný da açabilir tam fýrsatý
DUB-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya mb, ural petrolü 25 dolarýn altýna indiðinde ilave döviz satýþlarýna baþlayacak- bloomberg ht
Arkadaþlar büyük iþsizlik gelcek bu belli..
Pekala þu soru sorsam ne dersiniz?
Ýþsizlik fonunda para var mý sizce?
Dün akþam seansýn da teslim ettiðim malý
100. Xxx li rakamlardan geri aldým
Alýr almaz makina ayarý kaçtý hemen 101 xx rakamlara zýpladý
Yazýlarým ve Paylaþýmlarý YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR
Ýþsizlik zaten tavanýdi bir de bu eklenirse ekonomik buhran olur
DUB-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben dün fikrimi yazdým bence IMF ye gitmek için tam zamaný...faizler yerin dibine girmiþ kendi halkýna da durumu kabul ettirebilirsin hem belki bu sayede kamu harcamalarýnda v.s. bir disipline girer iþler falan filan...tabii imf adama babasýnýn hayrýna vermez parayý karþýlýðýnda ne gibi tavizler isterler onu da düþünmek lazým...
ama rte bizim için IMF defteri bi daha açýlmamak üzere kapanmýþtýr demiþti...
zor bir süreç IMF ye gitsen bir dert gitmesen bir dert...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Yer Ýmleri