Nedense bana sabah sabah yemleme gibi geliyor. Paket açýklandý borsa düþmüyor hücum!
Dünyada en zor þey kýrýlan bir kalbi onarmaktýr...
*** Reuters ..... ABD Ulusal Saðlýk Enstitüsü, Corona Virüsünün yüzeylerde kalýcýðýný araþtýrdý:
> Öksürük veya hapþýrma sonrasý: 3 saat
> Bakýr üzerinde: 4 saat
> Karton vb. yüzeylerde: 24 saat
> Plastik ve paslanmaz çelikte: 3 gün
cs xu100 de sola yanaþtý...
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIÞMASIZ baþýmý sallayýp onaylýyorum.
Selametle.....
klasik shortcu refleksi ;
akþam , of abi dow çakýldý i dax göçtü biz yarýn 5000 puan eksiyiz ordan 10.000 puan çökeriz.
sabah endeks artýya geçince ; bu pala mal... milleti kekliyorlar. gel gel yapýyorlar.
bu arada 3 gün önce bu çelha ile ditaþ ne ayak aydýn doðan baþladý mý dedim uyardým
çelha 5 idi 6.44 olmuþ
ditaþ 6.80 idi 8.46 olmuþ
aydýn abi seni seviyoruz
Thoros, beni altýncý kez hayata döndürdü. Yaþamaktan yoruldum.
'Ekonomik Ýstikrar Kalkaný' paketine iþ dünyasýndan ve ihracatçý sektörlerden destek geldi - DEÝK
Kuruluþtan konuya iliþkin yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan'ýn Covid-19 ile mücadele kapsamýnda açýkladýðý 'Ekonomik Ýstikrar Kalkaný' paketine iþ dünyasýndan ve ihracatçý sektörlerden destek geldi.
Cumhurbaþkaný Erdoðan, Çankaya Köþkü'nde gerçekleþen Koronavirüsle Mücadele Eþ Güdüm Toplantýsý'nýn ardýndan düzenlediði basýn toplantýsýnda, virüsün etkilerini azaltmak adýna alýnan ekonomik tedbirleri açýkladý. Erdoðan'ýn açýkladýðý 'Ekonomik Ýstikrar Kalkaný'na iþ dünyasýndan ve ihracatçý sektörlerden destek geldi.
Dýþ Ekonomik Ýliþkiler Kurulu (DEÝK) Saðlýk Komisyon Üyesi ve Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Saðlýk Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Dr. Servet Terziler;
"Öncelikle Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn ve Bakanlarýmýzýn son derece saðduyulu, sakin, kendinden emin ve kararlý adýmlarla süreci muhteþem yönettikleri kanaatindeyim. Bu paket Türk ekonomisi, KOBÝ'lerimiz ve holding þirketlerimiz için can suyu niteliðinde. DEÝK Saðlýk Komisyonu Üyesi olarak Muhtasar ve KDV tevkifatý ile SGK primlerinin Nisan, Mayýs ve Haziran ödemelerinin 6'þar ay ertelenmesi hemen her sektöre nefes aldýracak. Bunun yanýnda Kredi Garanti Fonu'nun 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye çýkarýlmasý olumlu karþýlanacaktýr. 1-2 güne kadar baþvuru þartlarý ortaya çýkacaktýr ve kimler uzun vadeli ve düþük faizli kredi kullanabilecek bu belli olacak. Yaþlýlarýmýzýn ve emeklilerimizin hem psikolojilerini hem de ekonomilerini düzeltecek adýmlar da atýldý. Ýhtiyaç sahibi insanlara 2 milyar TL gibi bir tutarýn ayrýlmasý çok önemli bir sosyal sorumluluk yönetimi ve uygulamasýdýr. 80 yaþ üstü insanlarýmýz için evde saðlýk hizmeti 'kimsesizlerin kimsesi olan' bir devletimiz olduðunu açýkça gösteriyor. Hayýrlý bir sürece girdik. Dünya bir imtihandan geçiyor. 2021 ve sonrasý ülkemiz ve dünya için ferah bir dönemin baþlangýcý olacaktýr."
Hýrdavat Sanayici ve Ýþadamlarý Derneði (HISÝAD) Baþkaný Çetin Tecdelioðlu;
Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn açýklamýþ olduðu destek paketi yüreðimize su serpti. Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaþým, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-Ýçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizasyon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatý ile SGK primlerinin Nisan, Mayýs ve Haziran ödemelerinin 6'þar ay ertelenmesi firmalarýmýz için adeta can suyu olacak. Ýç havayolu taþýmacýlýðýnda da 3 ay süreyle KDV oranýnýn yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesi fiyatlara olumlu yönde yansýyacaktýr. Nakit akýþý bozulan firmalarla ilgili bankalarýn üç ay ertelemeli kredi finansmaný ve özel paketler saðlayacak olmasý ise son derece kritik. Sektörümüz, baþvuru þartlarýnýn açýklanacaðý tarihi sabýrsýzlýkla bekliyor. Halkbankasý'nýn KOBÝ'lere yönelik üç ay ötelemeli kredi desteði de çok önemli bir adým. Özellikle Anadolu'da ve küçük ilçelerde Halkbank þubelerinin fazla olmasý tüm sektörler ve KOBÝ'ler için çok önemli. Ýhracat stoðu ile ilgili finansman desteði takdire þayan bir destek. Ürünlerimizi þu an zaten gönderemiyoruz ve lojistik anlamýnda sýkýntý yaþýyoruz. Her bir TIR için 14 þoför olmasý gerekiyor. Ýhracatçýlara yönelik stok koruma paketi bize ciddi bir destek saðlayacak. Kredi Garanti Fonu'nun 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye çýkarýlmasý beklediðimiz bir destekti. Ýhtiyacý olan tüm KOBÝ'lerin faydalanacaðýný düþünüyoruz."
Ev ve Mutfak Eþyalarý Sanayicileri ve Ýhracatçýlarý Derneði (EVSÝD) Baþkaný Burak Önder;
"Bu açýklanan paket üzerine düþünülmüþ ilk çalýþma. Sosyoloji ve psikoloji bu süreçte çok önemli. Bu çalýþmalar topluma güven veriyor. Fabrikalarýn çalýþmaya devam etmesi, bizim gibi büyümesi özelikle sanayi ve ihracat odaklý olan bir ülke için çok önemli ve kýymetli. Þu anda teminat sýkýntýsý çeken firmalar için KGF çalýþmasý çok kýymetli. Bu süreçte sipariþleri iptal edilen, ertelenen, alacaklarýný tahsil etmede geciken; bu yönü ile döviz nakit akýþý bozulan ihracatçý firmalarýmýza Eximbank vasýtasýyla farklý kolaylýk, destek ve teþvikleri beklediðimizi söylemek isterim. Bu süreci önce insanlýk, sonra da ülke olarak en az hasar ile atlatmamýz aydýnlýk geleceðimiz için çok önemli. Yine bu süreçte özellikle özel bankalarýn tutumlarý ve yaklaþýmlarý kritik öneme sahip."
Armatür Derneði Baþkaný Gökhan Turhan;
"Devletimiz bu zor günlerde 100 milyar liralýk bir kaynak setini devreye aldý. SGK primlerini 6 ay öteleyip, firmalarým bankalara olan ana kredi anapara ve faiz ödemeleri 3 ay ötelendi ve gerekirse finansman desteði verileceði belirtildi. KGF limit 25 milyardan 50 milyara çýkartýldý ve asgari ücrete de destek gibi tedbirler alýndý. Emeklimizin maaþýnda güncellemeler yapýlýp 80 yaþ üzeri insanlarýmýza da bazý saðlýk desteklerinde bulunulacaðý belirtildi. Devletimiz Pandemik salgýnýnýn baþýndan beri oldukça tedbirli ve þeffaf davranýp milletimizin yanýnda olduðunu göstermiþtir. Tüm bunlarla birlikte bu krizi ekonomimiz için fýrsata çevirip, Türkiye'nin tüm üstün özelliklerini gösterip, tedarik merkezi olma olasýlýðýmýzý daha da artýrabiliriz."
Diþ Malzemeleri Sanayici ve Ýþ Adamlarý Derneði (DÝÞSÝAD) Baþkaný Erkan Uçar;
"Halkýmýzýn saðlýðý için alýnan tüm kararlarý Diþ Malzemeleri Sanayici ve Ýþ Adamlarý olarak destekliyoruz. Zamanýnda alýnan kararlar ile hastalýðýn önlenmesi ve tedavisi için atýlan adýmlar sevindirici. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn baþkanlýðýnda gerçekleþtirilen Koronavirüs Deðerlendirme Toplantýsý sonrasýnda açýklanan 'Ekonomik Ýstikrar Kalkaný' tedbir paketini olumlu karþýladýk. Salgýn sebebi ile ülkemiz de diðer dünya ekonomileri gibi etkilendi. Açýklanan tedbir paketi ile üretim, ticaret ve istihdamýn yara almadan devamý saðlanacaðýna inanýyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreçleri de atlatacaðýmýza inanýyoruz."
Uluslararasý Ýþbirliði Platformu (UÝP) Kurucusu Cengiz Özgencil;
Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da altýný çizdiði gibi geliþmiþ ülkeler yaþlý jenerasyonlarýna deðer vermezken bizim yöneticilerimizin onlarýn ayaklarýna hizmet sunmasý çok kýymetli. Ekonomik tedbirler KOBÝ'lerimiz ve firmalarýmýz için kritik öneme sahip. Bu günleri her kriz döneminde olduðu gibi dayanýþma içinde atlatacaðýz.
Thoros, beni altýncý kez hayata döndürdü. Yaþamaktan yoruldum.
Siyaset küfür ve hakaret etmeyen arkadaþlar buyursun izlesin
sadece ekraný virüs var diye veriyorum evde canýnýz sýkýlmasýn
joýnmee chrisdior
Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanýn ilk 3 maddesi gibidir.
Deðiþmez, deðiþtirilemez, deðiþtirilmesi teklif dahi edilemez.
o nasýlmaggas ya.......20000hobaaa
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Yer Ýmleri