Sn Alpefenes,
Onu kısa vade için söylemiştim, yani o kanal desteğinde tutunmak isteyecektir, ama tutunabilecek midir, çok zor soru, neden?
Şu an devasa bir dalganın en sonundayız, Sn Tuncer Şengöz'ün sayımına bakalım;
Sn Şengöz'ün sayımına göre bizim sayımı düzeltirsek;
Yani, eğer dolar 6.60 ın üzerine gitmezse, USDTRY' deki üçgen en az 1 yıl daha yatay zaman kazanır. Dış piyasalar tepki verir de kalıcı olursa, FED müdahalesi v.s., XU100' de olumlu gözle bakılırsa, devasa bir 2 veya 4'üncü dalganın uzun yıllar sürecek yatayı sırada olabilir.
Ne olacak, tüm dünya bu sorunun cevabını arıyor, elliott analizi bilgim çok iyi değil, aslına bakarsanız kimsenin şimdilik bu yapıyı elliott analizi ile çözebileceğini zannetmiyorum. (Biraz gaz vereyim belki eski üstatlardan katılan olur)
Yani kısa vadede üzerinde kalmaya çalışacaktır, eğer dolar 7.5-8.5 aralığına giderse de dolar bazında ucuzlayacağından ilk şok atlatıldıktan sonra ikinci etapta dediğiniz yönde olabilir. Şayet orta uzun vade diye soruyorsanız, uzak durulmalı, coronanın koyunu sonra çıkacak oyunu, dolar bazlı ne diplerimiz vardı bizim, birini beğenin derim. Saygılar







)
Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri