bloomberght.com internet sitesinde yayýnlanan habere göre;Ünlü yatýrýmcý Jim Rogers, piyasalarda yaþanabilecek diðer bir çöküþün yakýn olduðunu savundu
Küresel hisse senetleri küresel finans krizinden bu yana kaydedilen en büyük çeyreklik kaybýn ardýndan toparlanmaya çalýþýrken, ünlü yatýrýmcý Jim Rogers henüz en kötüsünün gelmediðini savundu.

Rogers Holdings Inc. yönetim kurulu baþkaný Rogers, aþýrý kötümserliðin ardýndan piyasalardaki mevcut sýçramanýn bir süre devam edebileceðini ancak diðer bir çöküþün eli kulaðýnda olduðunu söyledi.

Ünlü yatýrýmcý olasý diðer bir çöküþün sebebi olarak koronavirüs kaynaklý ekonomik hasar, yüksek borç seviyeleri ve arttýðýnda olumsuz etki edecek düþük faizlerden oluþan üçlü sorunu iþaret etti.

Roger, telefon mülakatýnda "Gelecek birkaç yýl içerisinde hayatýmda göreceðim en kötü ayý piyasasýný yaþayacaðýmýzý düþünüyorum." dedi.

Hisse senetleri yýlýn ilk üç ayýnda piyasalarý etkisi altýna alan resesyon endiþeleriyle sert düþtü. Küresel geliþen ve geliþmiþ piyasa hisse göstergesi, tüm dünyada hükümetlerin ekonomileri canlandýrmak için trilyonlarca dolar vermesi ve merkez bankalarýnýn faiz indirimlerine karþýn 2008'den beri en kötü çeyreðini kaydetti.

Ancak Rogers, ayý piyasasý beklentilerini ilk kez paylaþmýyor. George Soros ile 1970'li yýllarda Quantum Fonu'nu kuran yatýrýmcý 2018 yýlýnda da ayý piyasasýnýn eli kulaðýnda olduðunu söylemiþti.

Sözkonusu habere aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz:

https://www.bloomberght.com/jim-roge...aginda-2251809