Slm,
Al-sat'larla 7 lira civarlarýnda maliyetlendiðim orta-uzun vade Thy hisselerimi bugün 10.44'e sattým.
Alýrken uzun gerekçeler yazdým, piyasalar kritik yerlerdeydi.
Satma nedenim kýsaca, yüzde 50 civarý kar yapmýþ oldum, nasýl ki bir noktada suya girmek gerekliyse, bir noktada da çýkmak gerekiyor.
Bir yýl bekleyip yüzde 10 alsam repo kadar getirim olurdu dedim ama 1 ayda yýllýk faizin 5 katý kadar gelir elde ettim.
Yüzde 50 getiri saðlamam artýk repo getirisine yansýdý. Baþka ifadeyle ilk sermayeme göre yüzde 10 deðil, yüzde 15 repo getirisi elde edeceðim nakitte beklediðim süre. Faiz artýrýmý yapmýþ oldum.
Çok sayýda batan, zarar eden kiþi gördüm.
Buradaki paylaþýmlarýn dikkatli yapýlmasý gerekir, geleceðin bilinmezliðini ve belirsizliðini içermesi gerekir.
Kesinlik içeren iddialý ifadeler doðru deðil.
Piyasaya sürekli yeni girenler olur, onlarý yanlýþ yönlendirmemek lazým. Konuþmalarýnýza bakýp sizde bir keramet var zannetmesinler. Gelecek hakkýnda burada kesin konuþanlarýn üfürükçü hocalardan bir farký yok.
Alýrken yükseleceðini bilmiyordum, tecrübelerim ve prensiplerime göre hareket ettim.
Satarken de düþeceðini bilmiyorum, ben ne bileyim, müneccim deðilim ki..
Endeks kontratý, yýllýk faizlerin neredeyse 2 katý kadar getiri saðladý.
100 bin iken, felaket tellalarý, abuk sabuk yorum yapanlar vardý.
Yanýlttýklarý kiþilerden özür dilemeleri gerekiyor, belki dilemiþlerdir takip etmiyorum.
Yýllýk faizlerin 2 katý kadar yanýlmak, kaldýraçlý piyasada 2 kere batmak demek.
Sizden etkilenen kimlere zararýnýz oldu?
Yukarýdan long olarak gelenler sizin yüzünüzden zararýna belki poz kapattýlar.
100 binlerde alým yapmak isteyenler belki sizden etkilenerek alým yapmadý.
O noktalarda sizden etkilenip short açanlar da zarar ettiler.
Ama sizin için bunlarýn önemi yok, çünkü bunu algýlamanýz mümkün deðil.
O noktada short açýp bunu yazanlara bir sözüm yok, ya da burada her iki yönde düþüncelerini paylaþanlara, sohbet edenlere bir sözüm yok.
Sadece o kritik yerlerde pozisyon açmadan felaket tellallýðý ve abuk sabuk yorumlar yapanlara yukarýdaki sözlerim..
(Þunu da söyleyeyim, thy tahtasý tedbir paketleri gelmese, geçici olarak iþleme kapatýlsa ve iþler düzelince açýlsa 13-15 liradan açýlýr dedim.
Mesela bugün açýlsaydý 10.50 liradan iþleme açýlýrdý.)

Yer Ýmleri