Hadeee... Azıcık alttan aldık eğitimci dolmuş yine burası, erotik merotik bir şey bilmez tabiki bu sidigi koyulmuşlar!![]()
Hadeee... Azıcık alttan aldık eğitimci dolmuş yine burası, erotik merotik bir şey bilmez tabiki bu sidigi koyulmuşlar!![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Şahsen hayatım boyunca tek bir kişiye bile ticari olarak yanlış yapmamışımdır.en ufak ödeme gecikmesi yapmamışımdır. Ne aldıysam kredi ile aldım. 20 yaşından beri kredi ödemediğim tek ay olmadı. Bırakın esnafın bana mal satmak için çabalamasını, banka bile nerdeyse kapımda yatar kredi vermek için . Namaz kılan birisi değilim ancak allah korkusu olan birisiyim. Bu yüzden tek kuruş kimsenin üzerimde hakkı kalmasını istemem. Zaten kazancımın ana sebebi de ticari güven. Çalıştığım mal sattığım , mal aldığım herkesle aramda ciddi güven vardır.
50 bin tl lik mal alıp hesap bile tutmayan onlarca müşterim var düşünün. Borcum ne derler söylerim ödemesini yaparlar.
Benim asıl değindiğim konu bu ülke de para kazanmak ile misal abd de kazanmak arasında ki fark
Siz abd de 1 milyonluk ev alıp aynı yıl 500 bin tl lik araba alıp vergi olarak sadece 58 tl damga vergisi ödeyebiliyor musunuz?
Ben böyle yapıyorum demiyorum bu arada. Ödediğim verginin haddi hesabı yok. Sadece kazanç/vergi oranından bahsediyorum
Bugün en basiti bir fırına girin en kötü cirosu 3-4 bin tl. Ama vergi levhasında ya zarar yazar ya 300-500 tl kar
En son ne zaman bir fırından ekmek aldıktan sonra size fiş uzattı desem hatırlamazsınız.
Ana kavramlar anadilde olmalı. Atıyorum koca bir kitapta 100 tane kavram vardır . Hatta bu sayı bayağı abartılı oldu . İnsan zihni kavram haritalarıyla çalışır. Örüntü şemasını kavramış bir zihne dilediğinizce ekleme yapabilirsiniz hangi dilde olduğu önemli olmaz o zaman.
Anadilini bilmeyen yabancı dil öğrenemez doğru. Kaç tane yayın evine uyarı mailleri yazmışımdır, ilkokul 2 'ye giden çocuğumun yapmayacağı tekrarlanan hatalar çıkıyor. Üstelik ciddi yayınevleri.
Şurasıda varki Türkçe diye kullandımız dil , bilim dili olmaya ne kadar müsaittir ayrı bir tartışma konusu . Gerek tarihimizdeki göçler gerek Ortaasya 'da Çinlilerle başlayan yabancı özentisi oluşumuz anadilimizi mahvetmiş. Arapça konusuna hiç girmiyorum.
Anadilin önemini, dili yanlış kullanarak anlatmak da ayrı bir ironi olmuş.
Nosce Te Ipsum ... Yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşlar dile yatkın olmak ayrı bir zeka gerektirir.Bu zeka türü sizde var diye illa mesleğinizde çok başarılı olacaksınız diye bir şey yoktur.Bu zamanda herhangi bir meslek için türkçe döküman yeterli değil o yüzden ingilizce şart argumanı bence çok da doğru değil.Çoğu insan mesleği ile alakalı türkçe kaynakları okuyor da ona yeterli gelmiyor mu.Adam çok başarılı bir mühendistir,mimardır,doktordur,veterinerdir mesleğini mükemmel üstü yapacak yetkinliktedir,ingilizcesi hatta türkçesi bile mükemmel olmayabilir.Çok o dil işine kafayı takmayın.Sahada mühendisleri cebinden on kere çıkaracak ustalara denk gelmiyormusunuz.E o usta işinde yetkin değil mi,kafası çalışmıyor mu.Bilim dili ne demek ben onu çözemedim cidden bir dili ne bilim dilı yapar.Zaten pek çok kelime latince,uluslararası kullanılan bir ton kelime var.Misal iran çok gelişmiş olsaydı farsça veya japonca bilim dili olamazmıydı.Zaten bu gidişle her şey çinceye dönecek ya neyse.
Sorun şu ki yaşadığınız ortama ayak uydurmak ilk iş olmalı. Hayvanlar aleminde bile böyle. Maymunlar bile ayakları varken ağaç tepelerinde dolaşıyor. Çünkü aşağı inerlerse kapacak öteki hayvanlar.
Bu ülkede yaşayacaksanız buranın kurallarına ayak uydurmak şart..okumama sebebimde bu oldu.ticaretten başka para kazanma olasılığınız yok. Doktorda olsanız o ay çalışır o ay yersiniz.hayalinizde ki hayat için istediğinizi yapın bir sonra ki kademeye geçmek yıllarınızı alır.50 yaşından sonra bankada 1 milyon dolar olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan gençken, parayı yiyebileceğiniz dönemde o maddiyata sahip olmak..
Birde şuna dikkat ediyorum. Patron arkadaşım benden on kat iyi durumu. Gülüyor ve laf arasında bana artistlik yapmaya çalışıyor. Tek dediğim şu , nasıl ki bir ürün alırken fiyat/performans dengesi varsa bana göre çalışılan iş saati/gelir olarakta var.adam 7 günün 6 günü günde 10 saat işin başında. Yemişim böyle zenginliği.
Ben haftada 12 saat çalışıyorum kurduğum sistem ile. Ve genelde sadece tahsilat için işe çıkıyorum.
Ticari zeka böyle birşey işte![]()
Yer İmleri