Araştırma yaparken gözüme takılan diğer hisse TKFEN
TKFEN.jpg
Yükselen trend desteğinden sert yükselmiş. 2. direnç denemesi 16,80 civarına denk geliyor. (temettü ödeme düzeltmesi dahil değil). 14,50 cuma kapanış rakamı olan Tkfen 14,01 temettü düzeltmesiyle pazartesi işleme başlayacak. Gece detaylı araştırma yapacağım. olumlu sonuçlanırsa bir miktar Tkfen alacağım gibi duruyor. İlk izlenimim baya iyi. Hissenin bir çok uzun ve orta vadeli hikayesi var.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TKFEN
Mali tablolarda direkt gözüme takılan şirketin yabancı para pozisyonu ve nakit durumu. Çok iyi gözüküyor. Ayrıca son 4 yılda satış gelirleri ve dönem karı artmış. Karın ciddi bir kısmını faaliyetten elde etmesi olumlu. Şirket daha çok kısa vadeli yükümlülüklere yönelmiş. Düşük faiz ortamında da olsak olumlu.
Bist100 endeks ağırlığı 1,1% - F/K 3.8 - FD/FAVÖK 0,9 - PD/DD 1,0 - Yabancı Oranı 44,27% - Net Borç -3.271,5mnTL || Rakamlar benim için olumlu.
Farklı sektörlerde girişimleri bulunması olumlu. İnşaat ve petrol faaliyetleri negatif etki etse de çok olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Virüs sonrası toparlanma sürecinde tarımın ve Tkfen'in öneminin artacağını düşünüyorum.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir.
Yer İmleri