Küçük Küçük başlayalım ;
Aklıma geldikçe aralara alakalı alakasız eklerim.
Yatırımcı sunumunda adı geçen global pazarda 2 firma
https://eosits.com/
https://www.pkware.com/
Şimdi ben Net kara değil EFK ya odaklanırım. Net Kar bahsedildiği gibi başka kaynaklardan gelirleride kapsıyor.
Esas işi bırakıp başka kaynaklardan kar etmeye bakıyorsan şirketi ne ...me kurdun derler adama...
%61 bizim için en değerli sayımız. Yurtdışı cironun toplam ciroda aldığı yer. Türkiye yavaş yavaş doyuma ulaştığında %90-95 lere çıkması gereken sayı. O zamanları bekliyoruz.
Devamlı tekrar ettiğimiz Dünya pazarından pay almak iste bununla ssağlanacak.
Bu noktada yılsonu bilanço bizleri heyecanladırmaya başlayabilir. ( geçmişteki söylediklerimin hepsininde arkasındayım)
'' Müşteri sayımız artarken, stratejimizin ana ögelerinden olan abonelik modeline geçişte başarılı
sonuçlar elde edildi
Øİlk 6 aydayurt içinde 8 ve yurt dışında 11 yeni müşteri kazanımı sağlandı
ØBu müşterilerle yapılan sözleşmelerin %68â€â•ı abonelik modeli ile yapıldı, böylelikle toplam gelirler içinde
abonelik gelirleri %11â€â•den %16â€â•ya yükseldi ''
Bu tür yaklaşımlar bekliyor yatırımcılar ama şirketin ketum ve bilinçsiz tutumu yatırımcılarını korumadığı gibi onalrı şirketten uzaklaştırıyor. Bilgi sahibi olmadığımız her gün şirketin üzerine bir çentik karalıyoruz.
KuppingerCole ve Gartner zamazingolarını geçiyorum her yatırımcı sunumunda yazıyorsunuz.
2023 öngörülerimiz
Ilk yarı yıl performansımız doğrultusunda, sene başında paylaştığımız öngörülerimizi korumaktayız
Ciroda %55-60 aralığında büyüme
FAVÖKâ€â•te %40-45 aralığında marj
%53-58 aralığında yurt dışı satış / toplam satış oran
Güzel öngörüler. Yapılamayacak şeylerde değil.
Diğer konular için yatırımcı sunumunu okursunuz artık.
Bunun üzerinde konuşalım.
Burda karşılaştırma yapmak lazım.
Ben dedimki EFK önemli. Faaliyet karı 11.605 den 26.501 e çıkmış. hesap edelim. %130 gibi bir büyüme var karda eğer finansman gelirlerini katmazsanız.
Birde birşey hesaplayalım çok kabaca ama
2022 2C HBK : 0,247 2023 2c HBK:0,547 kabaca 2 kat desek F/K Pd/DD falan fıstık geçiyorum 2022 haziran 18 de 13,14 TL imiş. Şu anda 27,02 kabaca 2K desek aslında misyonunu tamamlamış bu fiyatta![]()

Alıntı yaparak yanıtla
)
Yer İmleri