Originally Posted by
kafkas26
Teknik olarak þunu söylemem gerekiyor.
Sayýn Umut beyin atmýþ olduðu grafik de hissenin yükselen trendin üzerinde olduðu gözüküyor. Ama gerçek öyle deðil.
Hisse yükselen trendden çýkmýþ durumda. Ancak bende kendimi kandýrmak istersem çizimlerimde onu yükselen trend de tutmak için daha önce 5 adet yoklama çektiði trendi görmezden gelip, iki adete düþürerek hala yükselen trendde olduðunu gösterebilirim.
Saatliklerde baktýðým kadarý ile çarþamba günü artý bir açýlýþ yapmasýný bekliyorum fakat, günlük kapanýþ mumunu beðenmediðim için - kapatmasýný bekliyorum. Yada öteleme yaptý diyeceðim ve çarþamba günü aþýrý alým gelmesini beklicem.
Hacmin düþük kaldýðýný görürseniz eksi kapatmasý için hiç bir sebeb aramayýn.
Hacim artarsa ancak öyle artý kapatýr. Saatlik sat veren göstergeler benim algoritmamda al, Günlük al diyen veriler ise benim algoritmamda sat veriyor. Çarþamba günü aþþaðý yada yukarý hamleleri ya çok sert olacak yada bir teknikçinin satýp satmamasý gerektiði hakkýnda öncülük yapacak. Herkesin kazanmasý dileklerimle.....
Yatýrým Tavsiyesi deðildir....
Kýsa vade grafikler daytraderler içindir. Yani saatlik ve altý grafiklere bakarsanýz sat vermiþtir doðru. Peki bu forumda kaç kiþi anlýk grafik kullanýp 5 dakikalýða göre iþlem yapýyor? Kaldý ki brütteyiz þu an. Akýllarý karýþtýrmaya gerek yok. Çarþamba günü trend çizgisi aþaðý yönde kýrýlýrsa bile UZUN VADE YATIRIMCI ÝÇÝN bu sat anlamýna GELMEZ. Anlýk ekraný olanlar yada gün içinde takip edebiliyor olanlar Ýçin sat vermiþtir. Ve belki de 3 gün sonra tekrar al verecektir. Genel takip için günlük hatta 240 lýk grafik idealdir. Ben sizi çok iyi anladým ama anlamayan çok kiþi olacaðýný düþünüyorum. O yüzden detaya girmeye gerek yok. Çünkü benim grafiklerimin yanýltýcý olduðu gibi bir anlam çýkaranlar olabilir. Teknikten anlayanlar bilir, saatlik sat vermiþ olabilir ama günlük henüz vermemiþtir. Saygýlarýmla.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yer Ýmleri